Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Απίστευτη τραγωδία: Πάνω από 24 νεκροί από το πύρινο μέτωπο

 24 άνθρωποι άνθρωποι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα έχασαν τη ζωή τους από την λαίλαπα της φωτιάς στην Ανατολική Αττική - Φόβοι για πολλούς ακόμη - Πάνω από 100 οι τραυματίες.
Τραγωδία χωρίς τέλος στην Αττική. Οι πύρινες φλόγες που κατέστρεψαν την Ανατολική Αττική, που μετέτρεψαν το Μάτι σε κρανίου τόπο, δυστυχώς έφεραν και αυτό που όλοι φοβόμασταν. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει και τους 20.
Περισσότεροι από 20 είναι οι νεκροί από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος.
Λίγο μετά τις 4 το πρωί ανακοινώθηκε ότι μια γυναίκα και τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα προκαλώντας σοκ σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 104 είναι οι εγκαυματίες -τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.
Η Αττική αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη νύχτα", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας ότι "ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά, καθώς και 16 παιδιά".
"Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε", σημείωσε και τόνισε πως "μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί.
Είχαμε 3 παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττική και παραπάνω από 15 μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Το πύρινο μέτωπο στον Νέο Βουτζά εξελίχθηκε σε καταστροφική πυρκαγιά.
Ελικόπτερα επιχειρούν στην θαλάσσια περιοχή. Όλα τα σκάφη μεταφέρουν πολίτες στο λιμάνι της Ραφήνας.
Αυτή τη στιγμή ο συντονισμός γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις.
Θα συνδράμουν δυνάμεις από Ισπανία και Κύπρο, αλλά και από τις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 102 είναι οι ενήλικες εγκαυματίες -τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.

Δύο σοροί μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, προκειμένου να αναγνωριστούν και να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και βρέφη.

Παράλληλα, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 56 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αθήνας, εκ των οποίων τα έξι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους τραυματίες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΚΑΒ, έντεκα άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά