Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Σούπα

Ο αιφνιδιασμός στην πολιτική είναι ένα όπλο στα χέρια εκείνου που κυβερνά. Εάν όμως δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τότε το όπλο μπορεί να αποδειχθεί άσφαιρο, ο πυροβολισμός να ακουστεί κούφιος. Είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Και είναι και κάτι που, όπως όλα δείχνουν, θα συμβεί και τώρα. Γιατί και τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του αιφνιδιασμού.
Ένας ανασχηματισμός, για παράδειγμα, δεν μπορεί να αιφνιδιάσει σε αυτή τη συγκυρία. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο εάν ο ανασχηματισμός παρήγε πολιτικά αποτελέσματα. Αλλά πολιτικά αποτελέσματα χωρίς άσους στα πρωθυπουργικά μανίκια και χωρίς βάθος στο στελεχικό δυναμικό δεν παράγονται. Ενας τέτοιος ανασχηματισμός θα αιφνιδίαζε όσο θα μπορούσε να αιφνιδιάσει μια ξαναζεσταμένη σούπα.
Μια ξαναζεσταμένη σούπα είναι και αυτή των παροχών που προτίθεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Παροχές που έχουν εξαγγελθεί ξανά και ξανά δεν μπορεί να αιφνιδιάσουν ευχάριστα κανέναν. Αντίθετα, θα προκαλέσουν ένα μάλλον δυσάρεστο συναίσθημα εάν τελικά δεν εφαρμοστούν εξαιτίας του καθεστώτος επιτροπείας στο οποίο θα περιέλθει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος.
Όλοι αυτοί οι επιμέρους αιφνιδιασμοί υπακούουν σε μια γενικότερη στόχευση. Αυτή δεν είναι άλλη από τον εκλογικό αιφνιδιασμό. Και είναι επίσης μια ξαναζεσταμένη σούπα: τα κόμματα κινούνται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν να στηθούν κάλπες.
Τι απομένει; Να αιφνιδιάσει η κυβέρνηση επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση στο διάστημα που απομένει έως τις εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην προσφέρει ξαναζεσταμένες σούπες στους Έλληνες πολίτες, αλλά πραγματική υπηρεσία στον τόπο.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά