Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Πολυδιάστατος διασυρμός...

Αν θυμόμαστε καλά ήταν το 2015 που ο Τσίπρας από τη Μόσχα έκλεινε το μάτι στον Πούτιν κι έλεγε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανοιχτεί και σε άλλες θάλασσες;
Τότε δεν ήταν που ο ίδιος, ο Λαφαζάνης και ο εξαφανισμένος μέσα στην ελληνορωσική κρίση περίμεναν περί τα 5 δις ευρώ για να μπορέσουν μετά να τα τρίψουν στη μούρη των δανειστών;
Άραγε εκείνη η ρωσική στροφή με τον υπουργό Άμυνας να έχει στενές σχέσεις με τη Μόσχα, να αγκαλιάζεται με τον Ιβάν και να ετοιμάζεται να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής καλάσνικοφ που βρίσκεται τώρα;
Μα καλά οι Συριζαίοι δεν έτριβαν τα χέρια τους επειδή το «ρωσικό κόμμα» θα διέλυε τη Νέα Δημοκρατία; Δεν είχαν ετοιμάσει στο Μαξίμου και τον νέο αρχηγό του κόμματος που θα σάρωνε τη δεξιά; Ο ένας έλεγε για τον Τζιτζικώστα, ο άλλος για τον Ιβάν, ο τρίτος για τον Καμμένο και ο τέταρτος για τον Φραγκούλη Φράγκο.
Πώς ξαφνικά ρε καλόπαιδα το
γυρίσατε και απειλείτε τη Μόσχα; Πώς τους στέλνετε τελεσίγραφα και τους απειλείτε ότι δεν θα αφήνετε τίποτε αναπάντητο;
Και καλά. Να σας πούμε μπράβο που καταλάβατε έστω και αργά ότι το «ξανθό γένος» δεν θα μας σώσει επειδή είναι ορθόδοξοι. Καλά που το καταλάβατε ότι ανήκομεν εις την Δύσιν.
Καλά που αντιληφθήκατε ότι τα ρούβλια του Λαφαζάνη ήταν φενάκη, ήταν απάτη σαν κι αυτή με την οποία γεμίσατε τον κόσμο παπατζιλίκι.
Αλλά όμως είναι αυτή εξωτερική πολιτική πολυδιάστατη; Είναι δυνατόν να τσακώνεστε με τον «γίγαντα» ο οποίος μάλιστα είναι κοντά στον εχθρό σου, στην Τουρκία; Είναι δυνατόν να βγάζετε ανακοινώσεις και να κάνετε τόσο άθλιες διαρροές;
Είναι δυνατόν να λέτε ψέματα ότι αυτοπροσκλήθηκε ο Λαβρόφ ενώ τον είχε καλέσει ο ίδιος ο Κοτζιάς;
Είναι δυνατόν να πλακώνεστε δημόσια με μια χώρα που προσφέρει 1 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο και η ρωσική αγορά είναι γεμάτη από ελληνικά προϊόντα; Αυτή είναι η διπλωματία της αριστεράς;
Αλλά ας δεχθούμε ότι έτσι είναι το σωστό. Έχει κερδίσει η Ελλάδα τίποτε από την ολοκληρωτική στροφή της στην Αμερική και την Ευρώπη; Αν δεν μας απατά η μνήμη μας ο Τραμπ και τους πυραύλους Πάτριοτ θα πουλήσει στην Τουρκία, και ταF-35 θα τους δώσει, και μια χαρά κάλυψη τους παρέχει για την Κύπρο και όλα καλά.
Και από τους Ευρωπαίους τι κερδίσαμε; Μήπως μας κούρεψαν το χρέος;
Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν τις περισσότερες φορές για… τα μπάζα. Λίγοι κέρδισαν πραγματικά κάτι. Ο Καραμανλής, μέγας μετρ, έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ ενώ δεν το δικαιούταν, ο Ανδρέας συνέβαλε τα μέγιστα στο να μην έχουμε τώρα τρομοκρατικές ενέργειες από τους τζιχαντιστές εξαιτίας της σχέσης που ανέπτυξε με τον αραβικό και όχι μόνο κόσμο. Ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής με το «όχι» στο Βουκουρέστι έκανε τους άλλους να μας σέβονται.
Τώρα τι; Για δείτε τι έχει πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο, πήρε ελάχιστα για το χρέος, φόρτωσε τη χώρα με απίστευτες επιτροπείες.
Υπέγραψε μια συμφωνία για όνομα των Σκοπίων ξεπουλώντας τα πάντα.
Τα έσπασε με τη Ρωσία χωρίς να αποκομίσει οφέλη από τη Δύση. Εκτός ίσως από ένα κέρδος: Τη στήριξη των ξένων στον ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει στην εξουσία. Και διακινδυνεύει πλέον ό,τι έχει κτίσει για δεκαετίες η χώρα στην εξωτερική της πολιτική μόνο και μόνο για να μη χάσουν την καρέκλα τους οι Τσίπρες, οι Κοτζιάδες και οι Καμμένοι. Αξίζει τον κόπο για την παραμονή της αριστεροδεξιάς στην εξουσία να χάσει η Ελλάδα; Ας αναρωτηθούμε όλοι όσοι έχουμε αμφιβολίες για το τι σόι κουμάσια είναι.
ΥΓ. Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την... σύγκρουση Ζουράρι - Κοτζιά για το Σκοπιανό. Εάν πραγματικά πίστευε αυτά που είπε ο νεόκοπος πλην αγαπητός αντιπρόεδρος της Βουλής θα είχε ήδη παραιτηθεί. Έλεος πια με τους λεονταρισμούς των κυβερνώντων.
 antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. απο τον συρφετο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κανει πολλα χρονια να συνελθει η ερμη πατριδα μας
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά