Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Τελειώνουν τα μνημόνια… Ανάσταση

Αν ρωτήσεις σοβαρά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα τελειώσει από την επόμενη εβδομάδα το Μνημόνιο, θα κουνήσουν το κεφάλι.
Ασφαλώς και δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους ξεκάθαρα, τι πιστεύουν για την «επιτυχία» της κυβέρνησης και τι περιμένουν από εδώ και στο εξής.
Αν πάλι ρωτήσεις τους «σκληρούς» του Μαξίμου θα σου πουν ό,τι έλεγαν πριν από 2,5 χρόνια το Πάσχα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Τότε που κήρυτταν το τέλος των Μνημονίων και την «ανάσταση» της χώρας.
Από την επόμενη Δευτέρα… άντε το πολύ Τρίτη, μη τυχόν και υπάρξουν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο, έρχεται η ανάπτυξη, η ανάκαμψη, η οικονομική ανεξαρτησία, το τέλος της επιτροπείας, ο θάνατος της τρόικας.
Αυτό λένε όσοι προπαγανδίζουν ασύστολα, όσοι θέλουν να ρίξουν μια ακόμη φορά στάχτη στα μάτια των πολιτών, όσοι έχουν την
ανάγκη αυτή την ώρα να βρουν διέξοδο στα μείζονα προβλήματα που τους έχουν οδηγήσει σε κοινωνική και πολιτική απαξίωση.
Όμως, είναι έτσι; Είμαστε 3 μέρες μακριά από το τέλος των μνημονίων; Το πιστεύει αυτό ο κόσμος; Οσοι κυβερνούν, ειδικά οι βουλευτές που αυτές τις μέρες είναι στις πατρίδες τους, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τους συντοπίτες τους. Τι εκτιμούν ότι θα συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα; Πιστεύουν ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας;
Ότι θα αυξηθεί ο μισθός στα 751 ευρώ; Ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ που δεν διορθώνεται γιατί είναι κακός και άδικος φόρος;
Πιστεύουν οι Ελληνες ότι θα έρθουν οι επενδυτές και θα κάνουν ουρά για να τοποθετήσουν δισεκατομμύρια;
Πιστεύουν ότι ο κρατικός μηχανισμός ως δια μαγείας θα αξιολογηθεί, θα κριθεί, θα αλλάξει, θα γίνει πιο οικονομικός και κυρίως πιο αποτελεσματικός για το καλό του πολίτη;
Πιστεύει ότι θα μειωθούν οι φόροι του και οι εισφορές που σε ορισμένες περιπτώσεις «τρώνε» το σύνολο των κόπων τους;
Πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η καθημερινότητά του και δεν θα είναι έρμαιο στις ορέξεις του κάθε γραφειοκράτη των Βρυξελλών που δεν έχει την παραμικρή αίσθηση της πραγματικότητας στην Ελλάδα;
Πιστεύει ότι θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και θα πληρώσουν οι έχοντες;
Όλα τα παραπάνω είναι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα εδώ και τρία χρόνια. Δεν είναι fake news. Και σίγουρα δεν είναι ψεύτικη είδηση ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε το τέλος του δικού του, αχρείαστου, μνημονίου και την αντικατάσταση με ένα διαρκές μνημόνιο υποχρεώσεων για 30 ή 40 χρόνια.
Ναι, λοιπόν. Το  μνημόνιο που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015 τελειώνει την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι σωστό.
Όχι, δεν τελειώνουν τα βάσανα της Ελλάδας. Τα εγκληματικά λάθη, οι αβλεψίες, οι αυταπάτες, τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν κάνει τεράστια ζημιά που θα την πληρώνουμε όλοι για πάρα πολλά χρόνια.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα στα όρια της γελοιότητας. 
 Βασ. Κανέλλης-in.gr

2 σχόλια:

  1. Μας δουλευεις κ. κονδυλοφόρε! Εμεις θελουμε την απλησια πριν το 2015, θελουμε να μας ταιζει η ευρωπη με αγυριστα δανεια , ζητάμε τις παλιες συνταξεις μας, δουλεια λιγη και ραχατ πολύ!! Αιντε λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη Δευτέρα τα σπουδαία φίλε. Κοίταξε το Ελληνικό ομόλογο και αν το δείς κοντά στο 4% πάπαλα το τέλος των μνημονίων και η καθαρή έξοδος. Θσ είμαστε μέχρι το λαιμό μέσα.Δυστυχώς θσ χορεύουμε εμείς και όχι οι αγορές.Ευτυχώς θα μας κσνει παρέα ο πολυ βαρύς και όχι Ερτογάν που τώρσ ζητάει τη βοήθεια του Αλλάχ να τον σώσει.Τα κεφάλια μέσα, τα στόματα κλειστά και δουλειά μήπως σωθούμε. Μαγκιές τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά