Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Επιχείρηση: Καμένη γη

Ακόμη μια... μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία του Τσίπρα αποδείχθηκε πομφόλυγα. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η ιστορική συμφωνία πολιτείας – εκκλησίας εξελίσσεται σε φιάσκο με τον Ιερώνυμο να επιχειρεί να κατευνάσει την οργή του κλήρου λέγοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία αλλά... πρόθεση συμφωνίας.
Άραγε ο Μακαριώτατος εκ των υστέρων αντιλήφθηκε τον χαμό που θα προκαλούσε η συμφωνία και αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν ή σκοπίμως επέλεξε να γίνει η… αριστερά του κυρίου βάζοντας πλάτη στα προεκλογικά τερτίπια του Τσίπρα αδιαφορώντας για τη φωτιά που άναψε στα ράσα των κληρικών;
Διότι όπως θα διαπιστώσατε η συμφωνία μπάζει από παντού. Οι κληρικοί όταν απολυθούν από το δημόσιο επί της ουσίας θα
βρεθούν στον αέρα καθώς η επιχορήγηση του κράτους δεν εξασφαλίζει απόλυτα το μέλλον τους, η εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω σύστασης εταιρείας με το κράτος θα πάρει καιρό να αποδώσει κι είναι άγνωστο αν τελικά αποφέρει τα κέρδη που μας λένε, και η διαμάχη που ήδη ξεκίνησε με το Φανάρι που πιάστηκε εξαπίνης, το οποίο έχει λόγο σε μέρος της περιουσίας, δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει.
Συνεπάγεται λοιπόν ότι ο Ιερώνυμος αποκλείεται να μην γνώριζε ότι θα δημιουργηθεί αυτό το χάος προτού σπεύσει στο Μαξίμου μετά βαΐων και κλάδων να... βαπτίσει τον άθεο Τσίπρα.
Και μην μας πείτε πως αρκεί η δέσμευση του Τσίπρα στον Ιερώνυμο ότι το άρθρο 3 δεν θα αλλάξει απλώς θα προστεθεί ο όρος θρησκευτική ουδετερότητα ως αντάλλαγμα για τα παραπάνω.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι ο Ιερώνυμος θυσίασε το κύρος του ως ποιμενάρχης για τον προεκλογικό αγώνα του Τσίπρα.
Γιατί το μόνο που έμεινε από τον υποτιθέμενο διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας ήταν οι νέες προσλήψεις στο δημόσιο προς αντικατάσταση των απολυμένων κληρικών, ασχέτως αν δεν μας είπαν που θα βρουν τα λεφτά. Έτερον ουδέν.
Το ποίμνιο δόθηκε βορά στα προεκλογικά τερτίπια του Αλέξη.Έτσι, μπορεί τα ράσα του Ιερώνυμου να καούν μαζί με των ιερωμένων, αλλά ο λαοπρόβλητος θα μπορεί να προτάσσει τον σεβασμό του προς την εκκλησία επειδή κατά τα φαινόμενα δεν θα καταργήσει τελικά τα Χριστούγεννα, να συντηρεί την αριστεροσύνη του παίζοντας τον ρόλο του επανάσταση που τόλμησε να αγγίξει αυτό που κάνεις άλλος δεν τόλμησε και απτόητος να συνεχίσει να μοιράζει την ελεημοσύνη που εξήγγειλε στη ΔΕΘ προς άγραν ψήφων.
Όπως τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που μοίρασε σήμερα, τους διορισμούς που ετοιμάζεται να κάνει, την μείωση εισφορών και φορολογίας που έρχονται μετά την αφαίμαξη για τα ματωμένα πλεονάσματα, τις συντάξεις που απ΄ότι φαίνεται δεν θα κοπούν ως επιβράβευση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, κι ό, τι άλλο σκαρφιστεί η κούτρα του... ηγέτη.
Στην εξίσωση βάλτε και τις διώξεις στους πολιτικούς αντιπάλους που στήνει ο Ρασπούτιν για να ρίξει αίμα στην αρένα μπας και τους ψηφίσει κανένας σκανδαλολάγνος κι έδεσε η προεκλογική σούπα.
Και ρωτούμε οι αφελείς;
Είναι δυνατόν να πιστεύει πραγματικά ο λαοπρόβλητος ότι δύναται να αντιστρέψει την φθορά του με αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς.
Είμαστε σίγουροι πως όχι.
Απλώς κοιτάει να τσιμπήσει κάτι παραπάνω στην κάλπη. Να καταφέρει δηλαδή να αυξήσει τα ποσοστά του για να συνεχίσει τα παπατζιλίκια αυτή τη φορά από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ποιος ξέρει, με την… σοφία του ελληνικού λαού κάποια στιγμή να κάτσει πάλι στην καρέκλα του Μαξίμου.
Και για να το καταφέρει φροντίζει να κάψει τα πάντα στο πέρασμά του για να παραδώσει καμένη γη στον Κυριάκο.
Μην αυταπατάστε, αυτός είναι ο μύχιος πόθος του Αλέξη. Γι΄ αυτό και πορεύεται με αυτή την καταστρεπτική για τη χώρα πολιτική. Γι΄ αυτό ανοίγει θέματα, αφήνοντάς τα ουσιαστικά άλυτα, όπως το Μακεδονικό, το Αλβανικό, το Τουρκικό ή το εκκλησιαστικό. Για να εγκλωβίσει τον Μητσοτάκη στα αδιέξοδά του.
Διότι όταν κληθεί ο Μητσοτάκης να κυβερνήσει μια χώρα που λόγω της ανικανότητας και δουλικότητας του Τσίπρα και της παρέας του θα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο, να χάσει εδάφη και να οδηγηθεί σε εμφύλιο λόγω του διχασμού που έχει σπείρει στον λαό η πρώτη φόρα αριστερά με την δήθεν προοδευτικότητά της, πως και για πόσο θα είναι σε θέση να κυβερνήσει ανεμπόδιστα;
Το έγκλημα είναι προμελετημένο. Κι ο εμπνευστής του θα πυρπολήσει τη χώρα συθέμελα για να το ολοκληρώσει με μοναδικό σκοπό να σώσει το σαρκίο του.
Μόνο μια λύση μας μένει για να τσακίσουμε το βρώμικο σχέδιο των ολετήρων.
Να ενωθούμε για να αποτρέψουμε την επιτυχή υλοποίηση της επιχείρησης: Καμένη γη.
Κι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος είναι να παραμερίσουμε τις πολιτικές διαφορές μας με την ΝΔ του Μητσοτάκη και να συνεισφέρουμε με τις όποιες δυνάμεις μας για να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Αυτοδυναμία που θα επιτρέψει στη χώρα να σταθεί πιο εύκολα στα πόδια της και ίσως να απαλλαγεί διά παντός από την μέγγενη των λαοπλάνων που την συνέτριψαν για την προσωπική τους επιβίωση.
Τα υπόλοιπα θα τα λύσουμε μετά. Προέχει η σωτηρία της πατρίδας, όχι της ιδεολογίας και ο νοών νοείτω...
Θα επανέλθουμε...
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά