Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Περικοπή συντάξεων είχαν προτείνει οι… Κασσάνδρες

“Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group”, είπε ο Αλ. Τσίπρας, σε ομιλία του στην 3η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Και “φορώντας” για μία ακόμη φορά αυτό το ψιλοειρωνικό και αυτάρεσκο υφάκι, που σμίγει τα φρύδια, ανασηκώνοντας ταυτόχρονα το ένα από τα δύο, καρφώνει το βλέμμα κάπου μπροστά και ψηλά, αλλά πουθενά συγκεκριμένα και κάνει τις γνωστές παύσεις της – και καλά – σιγουριάς του «ξέρω τι λέω», τονίζοντας την παραλήγουσα της κάθε λέξης στο τέλος της κάθε φράσης συνέχισε:


“Συνεπώς, φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα”.
Βέβαια «ξέχασε», πάλι, να πει ότι οι δανειστές επέτρεψαν στην κυβέρνηση, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να μην κόψει κι άλλο τις συντάξεις, και πως η περικοπή αυτή είχε «επιβληθεί», επειδή η ίδια η κυβέρνηση την πρότεινε και η ίδια τη νομοθέτησε. Πανηγυρίζει δηλαδή για την ακύρωση, ευτυχώς, μιας δικής του πρότασης!
Όπως «ξέχασε», πάλι, να πει ότι τις συντάξεις τις έκοψε αρκετές φορές προηγουμένως, ενώ είχε δεσμευθεί ότι όχι μόνο θα τις αυξήσει, αλλά και πως θα ξαναδώσει την 13η και την 14η…
Επίσης «ξέχασε» να πει ότι η μείωση του αφορολόγητου, το οποίο επίσης δεσμευόταν ότι θα αυξήσει και το έχει μειώσει δυο – τρεις φορές, θα γίνει κανονικά από του χρόνου… Έτσι για την ιστορία: μείωση του αφορολογήτου, σημαίνει αύξηση της φορολογίας…

 Ανδ. Παπαδημητρίου-www.thepresident.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά