Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Πολιτισμός

Ακούω διάφορα συριζόπουλα με πρώτη την «Αυγή» να διαμαρτύρονται επειδή ο Μητσοτάκης προέτρεψε τους οπαδούς του «να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γι" αυτά που πιστεύει».
Δεν καταλαβαίνω τη φασαρία.
Αν ο Μητσοτάκης πίστευε τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν πιστεύει τα ίδια, τότε προφανώς θέλει να ηττηθούν αυτά που δεν πιστεύει εκείνος, αλλά πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ξέρω πώς το λένε αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι το λέμε δημοκρατία.
Παράδειγμα πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι «ο Σκάι απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας».
Προχθές χαρακτήριζε τον ιδιοκτήτη και τους
δημοσιογράφους του Σκάι (που μόλις είχαν φάει στο κεφάλι δέκα κιλά εκρηκτικά!) «άθλιους προπαγανδιστές».

Μερικές μέρες νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε επιτεθεί με βαρύτατες εκφράσεις από το βήμα της Βουλής στα «ΝΕΑ», «Το Βήμα» και την ιδιοκτησία τους.

Αν αυτά πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει ασφαλώς να ηττηθούν κατηγορηματικά διότι είναι βαθιά τοξικά για τη δημοκρατία.

Στη δημοκρατία δεν νοείται κόμματα και κυβερνήσεις να αντιδικούν χυδαία με μέσα ενημέρωσης, ακόμη λιγότερο να διεκπεραιώνουν προσωπικές βεντέτες με δημοσιογράφους κι επιχειρηματίες.

Ο αντίλογος αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Δεν είναι εχθρός ούτε στόχος.

Παράδειγμα δεύτερο. Στις 12 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απειλούσε (με αφορμή τη διασύνδεση συντάξεων και Μακεδονικού) ότι «θα καλέσουν τον Μητσοτάκη για εξηγήσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Φυσικά κανένα επίπεδο δεν κάλεσε ποτέ τον Μητσοτάκη για εξηγήσεις.

Συνεπώς είτε ο εκπρόσωπος έλεγε ψέματα κι είναι ψεύτης με περικεφαλαία είτε πιστεύει ότι χρειάζεται κάποιο ευρωπαϊκό επίπεδο να πιάνει τους άτακτους της αντιπολίτευσης από το αφτί.

Αν το πιστεύει, πρέπει κι αυτό να ηττηθεί κατηγορηματικά διότι είναι εξίσου τοξικό για τη δημοκρατία. Σε καμία δημοκρατία δεν νοείται έλεγχος ή περιορισμός της αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση ή για λογαριασμό της κυβέρνησης από… υπερκείμενες αρχές!

Δεν χρειάζεται να πολλαπλασιάσω τα παραδείγματα. Το πρόβλημα είναι σαφές.

Εκ των πραγμάτων προκύπτει πως κάποια από όσα πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τοξικά για τη δημοκρατία. Θα πρέπει λοιπόν να ηττηθούν για λόγους προστασίας της δημοκρατίας.

Πράγμα που οδηγεί στο κεντρικό ερώτημα στο οποίο αποφεύγουν να απαντήσουν οι συνήγοροι του ΣΥΡΙΖΑ: Μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ του δημοκρατικού πολιτισμού μας;

Οι ύβρεις, ο φανατισμός, η εχθροπάθεια, το μίσος, ο έλεγχος, ο εκφοβισμός αποτελούν στοιχεία του δημοκρατικού πολιτισμού μας;

Κι αν όχι, μήπως είναι προς όφελος και του δημοκρατικού πολιτισμού και του ΣΥΡΙΖΑ να ηττηθούν;
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Ο,τι και να λεει και να πιστευει η ονειρευεται ο κ. Κουλης, ο Μανδαρίνος γιοκας , εναλλακτικη λυση για τη θεση του Αλεξη δεν είναι!!
    Ο σημερινος Ελληνας δεν θα συμβιβασθει ποτε μαζι του! Το παιδι είναι αδυναμο, δεν τραβαει, δεν παραγει ιδεες, ουτε κι εχει οραμα. Είναι στο σημειωτον και αναμασαλαει
    τριμμενα,περασμενα και ξεχασμένα κι ας το παιζει σαν πιο πατριωτης από τον Αλεξη!
    Μονο αναταραχη μεγαλη θα προξενησει παντου, στη γειτονια και τον ευρυτερο ευρωπαικο χωρο, το ΝΑΤΟ, την Αμερική του Τραμπ, τον Πουτιν κι ολον τον υπολοιπο κοσμο, παρα οφελος και αναγνωριση!!Μη παραθερμαινετε τη κατασταση, η παραταξη του Κουλη είναι παντου ξεπερασμενη , ακομη και στη Γερμανια που από σαρανταπεντε ποσοστα μολις που πλησιαζει το τριαντα αν κι εχει ανανεωμενη ομαδα με νεα παιδια αετους που βιγλιζουν από ψηλα με το ταλεντο και την μορφωσει τους. Συντηρητικη παραταξη στην Ευρωπη υπαρχει μονο στην Ουγγαρια που σημερα βρισκεται σε αναβρασμο μεγαλο και θα τελειωσει κι αυτή σε λιγο.Το ρευμα αυτό της φυγης από τον συντηρητισμο αι το ανοιγμα σε συγκυβερνησεις με ένα και δυο κομματα , όπως γινεται παντου στην Ευρωπη , θα είναι ισως και στη Ελλαδα, ο Κουλης όμως σαν μονοκομματικος κυβερνήτης ποτε!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ
      ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΕ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά