Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Κόβει κορδέλες, μοιράζει επιδόματα, τάζει τον «ουρανό με τα άστρα» ο Τσίπρας: «Πυρετός» στο Μαξίμου με άρωμα εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα και να ζει στο δικό του ιδανικό κόσμο, πιστεύοντας ότι παρά τις καθημερινές γκάφες (βλέπε υπόθεση Ριχάρδου) αλλά και την οργή του κόσμου από την βαλτωμένη οικονομία (βλέπε στοχεία ΟΟΣΑ) θα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα.
Χωρίς ούτε μια απάντηση, ακόμα και για το Σκοπιανό που μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο αφόρητο για την ελληνική κοινωνία και φυσικά ούτε μια συγγνώμη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δικάζει και καταδικάζει κόσμο νωρίτερα από τα δικαστήρια, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Ελλάδα.
Από συμβολικές επισκέψεις (Καλάβρυτα), σε παραγωγικές μονάδες και από εκεί στα ακριτικά νησιά όπου κόβει κορδέλες και μοιράζει υποσχέσεις μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάει για χάρη της Κατερίνας Νοτοπούλου, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητά της.
Ενδιάμεσα θα κάνει το ταξίδι του στη Ρωσία όπου θα
επιχειρήσει να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα που άνοιξαν μετά την απέλαση διπλωματών και τις κάκιστες σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Νίκος Κοτζιάς.
Αλλά ακόμη και αυτό το ταξίδια εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και της προσπάθειας του Μαξίμου να βγάλει μπροστά τον πρωθυπουργό. Αλλωστε, ακόμη κι αν η δημοφιλία του έχει καταρρεύσει, εξακολουθεί να είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ μιας και οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές δεν χαίρουν εκτίμησης της κοινής γνώμης.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, που θα έχει ξεδιπλωθεί το σύνολο της… κοινωνικής πολιτικής, θα γυρίσει το κλίμα. Βλέπουν ότι στις δημοσκοπήσεις η διαφορά παραμένει μεγάλη, αλλά επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» λίγο κι εκτιμούν ότι με γεμάτες τσέπες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών θα υπάρξουν πολιτικές μετατοπίσεις και κυρίως συσπείρωση της βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι φανερό ότι από εδώ και στο εξής ο Τσίπρας θα πηγαίνει από εγκαίνια σε εγκαίνια και θα κόβει κορδέλες δείχνοντας ότι η οικονομία απογειώνεται με την κοινωνία όρθια.
Θα προσπαθήσει να αναδείξει μια εικόνα της χώρας όπου τα πάντα λειτουργούν ρολόι κι ότι είναι θέμα χρόνου η απογείωση της ανάπτυξης. Αλλωστε στην ομιλία του την Τρίτη εστίασε στην αλλαγή σελίδας που γίνεται και στις μεγάλες επενδύσεις που δρομολογούνται, ασχέτως αν πολλά από τα έργα αυτά είχαν μπλοκαριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι θα αργήσουν ακόμη να ξεκινήσουν οι μπουλντόζες.
Η αγωνία της κυβέρνησης για να αλλάξει το κλίμα είναι εμφανής και όσο η κατάσταση παραμένει στάσιμη τόσο θα κάνει παροχές… σα να μην υπάρχει αύριο. Δωράκια στα ειδικά μισθολόγια (αλλά τα μη ειδικά στον Καιάδα), επιδόματα και μερίσματα της μιας στιγμή, αλλά περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις, έστω κι εποχικές, έστω κι επιδοτούμενες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η ίδια η πραγματικότητα, όμως, έχει διαψεύσει την κυβέρνηση και η έκθεση του ΟΟΣΑ ήρθε να διαλύσει το μύθο της ευημερούσας οικονομίας των τελευταίων 100 ημερών.
Η απίστευτη υπερφορολόγηση είναι αυτή που δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να μοιράζει ελάχιστα από εκείνα που παίρνει πέντε και δέκα φορές.
Αυτό το κλίμα παροχών και προεκλογικών περιοδειών έχει πλέον γίνει αντικείμενο συζήτησης και στο εξωτερικό. Συνεχή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μια Ελλάδα που κινείται σε ρυθμούς κάλπης, κάτι που βεβαίως μπορεί να σημαίνει ότι έχουν σταματήσει όλοι να δουλεύουν κι έχουν κατεβάσει τα μολύβια οργανώνοντας μόνο περιοδείες και παροχές...
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά