Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Αυτή η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως μια πλειοψηφία 151 βουλευτών που θα της επιτρέψει να κυρώσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.
Προκαλεί απορίες η επιμονή και η σπουδή της.
Λες και έχει γραμμάτια να εξωφλήσει.
Προς τι αυτή η βιασύνη;
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κυρώσει αυτή τη συμφωνία:
Πρώτον: δεδομένου ότι ο junior κυβερνητικός εταίρος της έχει καταστήσει ξεκάθαρο, με κάθε τρόπο, ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Δεύτερον: η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως
δείχνουν όλες οι μετρήσεις, είναι εναντίον της συμφωνίας και κατά συνέπεια η ψήφισή της συνιστά παραβίαση της λαϊκής βούλησης, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.
Τρίτον: η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και είμαστε λίγους μόνον μήνες πριν τις εκλογές, οπότε δεν νομιμοποιείται ηθικά να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας. Δεν δικαιούται να δεσμεύσει την Χώρα.
Τέταρτον: αναζητώντας την ψήφο βουλευτών άλλων κομμάτων, που δεν στηρίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συνιστά ένα ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Αλλιώς ο κ. Τσίπρας να σχηματίσει άλλη κυβέρνηση, με τη δεδηλωμένη της Βουλής, και να ψηφίσει τη συμφωνία του.
Πέμπτον: δεν είναι πολιτικά ορθό μια συμφωνία, που άπτεται μείζονος εθνικού θέματος, να ψηφιστεί από μια περιστασιακή πλειοψηφία η οποία μάλιστα θα είναι και αποτέλεσμα συναλλαγής.
Είναι λογικό να έχουμε… απαιτήσεις από μια κυβέρνηση που θα ήταν… κάθε λέξη του Συντάγματος.
 Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη-antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά