Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Λευκή πετσέτα

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε για πρώτη φορά κάτι που είναι πλέον πανθομολογούμενο: ότι το πρόβλημα της κυβέρνησής του δεν είναι απλώς αριθμητικό, αλλά πολιτικό. Εξέφρασε ασφαλώς τη βεβαιότητα ότι θα έχει τη στήριξη του (πρώην) κυβερνητικού του εταίρου. Εκείνο που έχει σημασία όμως δεν είναι η κατά συνθήκην βεβαιότητα, αλλά η προσθήκη σχετικά με τον δρόμο που θα ακολουθήσει εάν δεν λάβει την πολυπόθητη στήριξη: ο δρόμος αυτός, όπως παραδέχθηκε, οδηγεί σε πρόωρες εκλογές.
Χθες έγινε σαφές πως ο Πρωθυπουργός έχει απολέσει οριστικά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ουσιαστικά παραδέχθηκε πως
βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και πως το μέλλον του στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το διαζύγιο από τον συγκυβερνήτη του μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βραχύβιο. Θα διέπραττε μέγα σφάλμα ωστόσο εάν θα επιχειρούσε να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία προσφέροντας γην και ύδωρ στον εταίρο του ή αναζητώντας σκόρπιες ψήφους για να επιβιώσει κοινοβουλευτικά. Γιατί με μια τέτοια απατηλή δεδηλωμένη, ο Πρωθυπουργός θα μετατρέψει το αριθμητικό και πολιτικό του πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμικό.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέταξε χθες λευκή πετσέτα. Αφού αναγνώρισε για πρώτη φορά την πολιτική φύση του προβλήματος με το οποίο είναι αντιμέτωπη η κυβέρνησή του, έχει χρέος να κινήσει εκείνες τις διαδικασίες που θα άρουν το διαφαινόμενο αδιέξοδο. Στις δημοκρατίες εξάλλου ο τελευταίος λόγος ανήκει στους πολίτες.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά