Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Άσμα ηρωικό και πένθιμο»


Κυκλοφορεί από χθες το βράδυ στο Διαδίκτυο και τα «σπάει». Διότι φαίνεται να ακολουθεί εκείνη τη μικρή αδιόρατη κλωστή που το συνδέει με τα διάφορα έπη της ελληνικής ποιητικής παράδοσης, στην οποία μπορεί κανείς να αναζητήσει εργάτες του πνεύματος, τεράστια μεγέθη, όπως ο Ανδρέας Κάλβος, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Βαλαωρίτης, ο Καρυωτάκης, ο Παλαμάς. Ή ο Γεώργιος Σουρής. Επιγράφεται «Ασμα ειρωνικό και πένθιμο για τον Καμμένο Ανθυπολοχαγό των ΑΝΕΛ», αποδίδεται σε γνωστό δημοσιογράφο-παρουσιαστή της τηλεόρασης, και ξεκινάει ως εξής:
«Σε φάγαν' τα συμφέροντα σα να 'σουν συναγρίδα
όπως αυτές που έτρωγες κι έσωζες την πατρίδα.
Παράγγελνες και αστακούς, σ' αρέσαν τα μπαρμπούνια
ηγέτης πάντα ήσουνα, από μωρό στην κούνια.
Εδιωξες τα μνημόνια, γκρέμισες τους προδότες
το στήθος πρόταξες μπροστά, όπως κάνουν οι κότες.
"Στα τέσσερα" διέταξες κι άλλαξες την Ευρώπη,
οι ξένοι σε φοβήθηκαν, γίναν άλλοι ανθρώποι (...)
Στολή πιλότου φόρεσες στα ουράνια να πετάξεις
με σπρέι της αντίστασης τον κόσμο να ψεκάσεις.
"Μόνο νεκρός και άτιμος μνημόνια θα

ψηφίσω"
ορκίστηκες, αλλά μετά έκανες λίγο πίσω.
Ηταν σωστή στρατηγική γιατί είσαι στρατηλάτης,
βατράχι, ιππέας, λοκατζής, τέλειος ακροβάτης.
Ευελιξία σαν κι εσέ, μόνο η Κομανέτσι.
Πήγαινες στα στρατόπεδα Πάσχα, για κοκορέτσι...»!!!!!!!
Των στίχων αυτών ακολουθούν καμιά 50αριά άλλοι, τους οποίους προτιμώ να μη μεταφέρω - άλλωστε όποιος επιθυμεί να διαβάσει όλο αυτό το έτσι κι αλλιώς «ποίημα», μπορεί να το αναζητήσει στο Διαδίκτυο, όπου τα πάντα βρίσκονται εκεί, σε κοινή θέα...

Προεόρτια
Για όσους πάντως πιστεύουν ότι ο Καμμένος πρόεδρος θα καθίσει στ' αβγά του ήσυχος, θυμίζω απλώς τι έγραψα την περασμένη Δευτέρα για το διαζύγιο με τον Τσίπρα, που δεν ήταν καθόλου βελούδινο όπως έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί. Αλλά και κουβέντες αντηλλάγησαν, κατά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με τον Πρωθυπουργό το περασμένο Παρασκευοσάββατο, και κατά την ιδίαν επαφή που είχαν την Κυριακή, και αιωρούμενες απειλές αφέθηκαν ένθεν κακείθεν, και γενικώς το κλίμα μόνο ειδυλλιακό δεν είναι μεταξύ των δυο πρώην (συν)εταίρων.
Προσωπικά θα συνιστούσα, σε όσους παγιδεύονται σε επιδερμικές προσεγγίσεις επί του θέματος αυτού, να αναμένουν μερικές ημέρες. Ή και (λίγες) εβδομάδες. Μέχρις ότου ο Καμμένος πρόεδρος ξεπεράσει το σοκ της απώλειας της καρέκλας και αρχίσει να θυμάται - και να ρωτάει - ας πούμε για έναν Μανώλη Πετσίτη που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, για το ποια είναι αυτή η offshore της «Αυγής» στην Κύπρο, ποιος είναι ο Αρτεμίου και ποια είναι η πραγματική του σχέση με την κυβερνητική ομάδα, και άλλα τέτοια ωραία. Χθες έριξε μερικές προειδοποιητικές. Ως προεόρτια...
Υπομονή, μόνο...
Κακή αρχή
Το ανέφερα και χθες, αλλά ειλικρινά δεν ανέμενα ότι θα επιβεβαιωθεί τόσο σύντομα η εκτίμησή μου. Εγραψα ότι δεν ξεκινάει καλά ο Αποστολάκης ως υπουργός Εθνικής Αμυνας με τις ανοησίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Αμυνας, και χθες με επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Εβαλε το αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας να ανακοινώσει τα εξής απίθανα, τα οποία και δημοσιεύω ως έχουν για να φανεί το γελοίον του πράγματος:
«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας»!!!
Αυτά, ενώ μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ είχε ανακοινώσει τα εξής σχετικά: «Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 και περί ώρας 10.00, στο πλαίσιο τελετής παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων ΥΕΘΑ, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών θα πραγματοποιήσει πτήση άνωθεν Στρατοπέδου Παπάγου»!..
Θα προσθέσω απλώς ότι η πτήση, όπως μου ανέφερε χθες σχετικά απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπτάμενος), ήταν «οριακά ασφαλής» διότι την ώρα της υπέρπτησης επικρατούσε στην περιοχή χαμηλή νέφωση, και πως το ζεύγος των Μιράζ 2000-5 υποχρεώθηκε να πετάξει ανάμεσα σε κοντινούς ορεινούς όγκους.
Ναύαρχε, πάρ' το αλλιώς, θα εξοκείλεις σύντομα...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά