Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Οι νεκροί δεν είναι νούμερα κύριε Πολάκη

Πώς το λέει ο λαός: Θες να αγιάσεις και δεν μπορείς. Αυτό συμβαίνει και με τον Παύλο Πολάκη. Εκεί που λες «δεν θα ξανασχοληθώ μαζί του. Τα έχει πει και τα έχει κάνει όλα. Εχει βρίσει δημοσιογράφους, έχει βρίσει κανάλια που δεν του γουστάρουν, έχει καταπατήσει τους νόμους για το τσιγάρο. Εχει βγάλει φόρα παρτίδα τα ονόματα δικαστών που δεν βγάζουν τις αποφάσεις που θέλει. Εχει προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών στο Μάτι, πετώντας κάτι ανοησίες για τους νεκρούς σε άλλες πυρκαγιές.
Τα έχει κάνει και τα έχει πει όλα, οπότε πλέον έχει κουράσει και είναι εύλογο να μην ασχολείται κανείς με κάποιον που λέει ότι είναι υπουργός. Ομως, εκεί που θες ν’ αγιάσεις σου έρχεται ένας ακόμη Πολάκης σε συσκευασία συνέντευξης για να σε αποτελειώσει.
Μιλώντας στο Κόντρα News, που βεβαίως και δεν είναι βοθροκάναλο, λέει ο
αναπληρωτής υπουργός Υγείας και γιατρός με περγαμηνές μάλιστα:
«Οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις. Το 2015-16 είχαμε 123 νεκροί, φέτος με επίσημα στοιχεία έχουμε 38 νεκρούς. Από τα 173 σοβαρά κρούσματα, το 15% μόνο ήταν εμβολιασμένοι και 165 έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Από αυτούς 38 νεκροί άνθρωποι με χρόνιες νόσους έχασαν τη ζωή τους.
«Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1 που είναι πιο ισχυρό το στέλεχος. Δεν είναι καμιά καταστροφή, με τρελαθούμε κιόλας».
Αυτά μας είπε ο υπουργός του facebook που νομίζει ότι είναι το ίδιο να κάνεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίδιο να μιλάς στην τηλεόραση για το αντικείμενο το οποίο γνωρίζεις.
Ναι πράγματι, συμφωνούμε με τον Πολάκη. Μπροστά στους 123 νεκρούς του 2015 δεν είναι τραγωδία οι 38. Αλλά μόνο συγκρινόμενα τα νούμερα, στην επιστήμη των μαθηματικών δηλαδή.
Διότι στην κοινωνική ευαισθησία που πρέπει να επιδεικνύει κάθε πολιτικός άνδρας αλλά και ο καθένας μας οι 38 οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους είναι μεγάλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Με μεγάλα γράμματα για να το χωνέψει και ο Πολάκης. Ναι είναι τραγωδία και ο ένας και οι δύο και οι 38 νεκροί.
Λίγη ευαισθησία δεν βλάπτει κύριε υπουργέ.
Μπορεί να είναι μπρουτάλ και να τα λέει έτσι χύμα και τσουβαλάτα ο κ. Πολάκης, μπορεί να είναι μόνος απέναντι σε όλους που τον καταδιώκουν, αλλά οι νεκροί είναι νεκροί. Είναι απώλειες από τους δικούς τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως αν είναι λιγότερο από πέρυσι.
Και στο κάτω – κάτω ένας γιατρός που έχει δει τόσους νεκρούς, κι έχει προσπαθήσει να σώσει άλλους τόσους γνωρίζει και από τον πόνο των συγγενών. Δεν είναι «κοράκι» να περιμένει απ’ έξω από την πόρτα του νοσοκομείου με το κηδειόχαρτο και το χαρτί της στατιστικής.
Γιατί οι νεκροί δεν είναι νούμερα κύριε υπουργέ. 
Βασ. Κανέλλης-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά