Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ήττα ή πανωλεθρία, το δίλημμα του Τσίπρα

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Καλά κάνει. Όταν στις εκδηλώσεις κορυφαίων στελεχών του μαζεύονται με το ζόρι τριάντα άνθρωποι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Η εικόνα των άδειων αιθουσών δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια θανάσιμη μαχαιριά στη ψυχολογία του ΣΥΡΙΖΑ   Το… «δεν μπορεί, κάτι θα κάνει ο Τσίπρας και θα γυρίσει το παιχνίδι», τελείωσε. Αποδεικνύεται ένας ευσεβής πόθος που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Τα δυσάρεστα νέα δεν σταματούν εδώ. Ο κ. Τσίπρας έχει μπροστά του δύο εκλογικές αναμετρήσεις που, πιθανότατα, θα σηματοδοτήσουν το τέλος της κυριαρχίας του στο πολιτικό σκηνικό.
Στις τοπικές εκλογές, οι υποψήφιοι του κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά. Ούτε ο Νίκος Παππάς δεν βάζει στοίχημα ότι
μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει κάποιον από τους μεγάλους δήμους ή ότι μπορεί να διατηρήσει την περιφέρεια Αττικής.
Στις ευρωεκλογές, το επιχείρημα ότι η διαφορά με τη ΝΔ δεν θα είναι τόσο μεγάλη, όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έρχεται αντιμέτωπο με μια δραματική όσο και υπαρκτή πιθανότητα. Να δει τα ποσοστά του να πέφτουν κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.Σε αυτή την περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα κληθεί να διαχειριστεί μια απλή εκλογική ήττα αλλά το ενδεχόμενο της κατάρρευσής του, όταν στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.
Υπάρχουν και άλλα δυσάρεστα νέα.
Αφορούν την κατάσταση του στρατεύματος που θα δώσει τη μάχη. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές. Οι μισοί από αυτούς δύσκολα θα ξαναπεράσουν το κατώφλι της Βουλής.  Ήδη, η λογική που επικρατεί ανάμεσα τους δεν είναι αυτή της συντεταγμένης μάχης αλλά του «ο σώζων εαυτόν σωθήτο».  Η βέβαιη συνταγή για την πανωλεθρία.
Το σενάριο που θέλει τον κ. Τσίπρα να στήνει τις εθνικές κάλπες τον Ιούνιο, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, δεν υπακούει σε καμία λογική. Ο γάμος θα έχει σχολάσει. Το πιθανότερο είναι η ήττα να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Είναι να μην γίνει η αρχή.
Οπότε, πάμε για Οκτώβρη όπως επιμένει ο κ. Τσίπρας; Εξαρτάται. Από το αν ο πρωθυπουργός, επιλέξει να μην χάσει ούτε μια μέρα εξουσίας διακινδυνεύοντας όμως μια εκλογική ήττα που θα τον τσαλακώσει πολιτικά και θα τον οδηγήσει σε προσωπικές περιπέτειες.
 Δ. Χόνδρος-ΤΟ ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. O Χαρησματικος μας Αλεξης, ο πιο αγαπητος Πρωθυπουργος ΅που περασε ποτε στο Τοπο μας
    και καταλαβε τοσο καλα τα πρόβλημα του Ελληνα, ολων των ταξεων και κατηγοριων,
    με τετοιον αντιπαλο σαν τον μανδαρηνο Κουλη,θα κερδησει τον Σεπτεμβριο τις εκλογες
    με μεγαλη υπερωχη!
    Ο,τι και να γραφουν οι κονδυλοφόροι του κρατηδιου των Αθηνων, που πληρωνονται και συντηρουνται απο κληκες ωστε να βρησκουν και να γραφουν συκοφαντιες και να μειωνουν αξιες δεν θα τα καταφερουν να κλωνισουν του λαου μας την συμπαθεια για τον Αλεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε ερωτευμένε με τον αγράμματο πάλι δεν πήρες τα φάρμακά σου..να προσέχεις μωρέ

      Διαγραφή
  2. Μαλλον και ο σύντροφος είναι αγράμματος
    ελέγχοντας την ορθογραφία του κειμένου του, απο συντακτικό άστω καλλίτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλιστα το πιο κεντρικο το βρηκες!
      ετσι μπερδεμενοι χανονται πολλοι στους παράδρομους , χωρις ποτε να καταλαβουν το κεντρικο που βρισκεται το κεντρο1

      Διαγραφή
    2. Ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε τουλάχιστον τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη.
      Κι όμως στην πραγματικότητα είναι ο Καραγκιόζης, που ονειρεύεται τον εαυτό του σαν Μεγαλέξανδρο. Ο Καραγκιόζης με τα πολλά επαγγέλματα, τα πολλά πρόσωπα, την μόνιμη πείνα και την μία τέχνη: της ηθοποιίας.ροιδησ

      Διαγραφή
  3. Καλά ε! ο πρώτος σχολιαστής φαίνεται ήταν συμμαθητής του 'χαρισματικού" μας ηγέτη! Πως το το είπε ο γιος της Άννας Παναγιωτοπούλου; Αυτός συνέχεια ήταν έξω από τις τάξεις αλλά τις περνούσε! Όλοι καταλαβαίνουμε με ποιόν τρόπο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά