Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Τρέμουν τη λαϊκή οργή για τη Μακεδονία: «Φρούρια» οι παρελάσεις, ακυρώσεις παρουσίας ΣΥΡΙΖΑίων, η ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους


Oι αντιδράσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, παρά την απουσία κυβερνητικών στελεχών, έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση.
Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αρχίσει να δείχνει τον πραγματικό αντίκτυπο που έχει στις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών, και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν ότι πρόκειται για μια πληγή που όσο περνά ο καιρός κακοφορμίζει, αντί να επουλώνεται, στο σώμα της κυβέρνησης.
Ήδη, από την Πέμπτη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ, εκπονήθηκε το σχέδιο, βάσει του οποίου θα αντιμετωπιστούν από τις δυνάμεις της τάξης απόπειρες τέτοιων διαδηλώσεων. Τα πρώτα... δείγματα γραφής δόθηκαν άλλωστε από την Κυριακή, όταν προσήχθησαν πολίτες που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από τις
αστυνομικές δυνάμεις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργιύν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις.

Κατά πληροφορίες, οι δυνάμεις της ασφάλειας αξιοποιούν σχετικές πληροφορίες από τα social media, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν «πλημμυρίσει» από καλέσματα και πρωτοβουλίες για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Έτσι, περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό, πέρα από τη Θεσσαλονίκη (μαθητική παρέλαση) και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά, μεταξύ άλλων.
Στα αστυνομικά μέτρα για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 1.500 αστυνομικούς, που θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.
Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν εξετάσει… ενδεχόμενο επίθεσης με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές, προσπάθεια κάποιων να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό, ή ακόμη και παρέμβασης ατόμων που θα έχουν ντυθεί τσολιάδες (!) προκειμένου να παρεισφρήσουν στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Επιπλέον έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα με φωτογραφίες μεμονομένων ατόμων και ομάδων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Στην Αθήνα, περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά τις μαθητικές παρελάσεις και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής. Εκτός των άλλων σε κλοιό ασφαλείας θα είναι η εξέδρα των επισήμων για την αποτροπή απειλητικών κινήσεων εις βάρος των επισήμων.
Ένας άλλος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι μήπως υπάρξει κάποια αιφνιδιαστική -συμβολική ή άλλου είδους- ενέργεια από τους συμμετέχοντες (μαθητές και στρατιωτικούς).
Ενισχυμένα θα είναι επίσης τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει η δοξολογία προκειμένου να αποτραπεί τυχόν ακτιβιστική ενέργεια.
Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένοι υπουργοί φαίνεται πως ακυρώνουν την προγραμματισμένη παρουσία τους στις παρελάσεις.
Μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε πρόσφατα σε Βέροια και Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επικαλέστηκε… προσωπικούς λόγους και ακύρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα.
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο, ακύρωσε με τη σειρά της την παρουσία της στη σημερινή παρέλαση στην Τρίπολη.

Τρόμαξαν το Μαξίμου τα γιουχαϊσματα στον Βαρεμένο

Την Κυριακή ο Γιώργος Βαρεμένος βρέθηκε στη μακρινή Μελβούρνη, αποδεχόμενος την πρόταση να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.
Προφανώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι η απόσταση των 13.600 χιλιομέτρων θα λειτουργούσε κατευναστικά για πιθανές αντιδράσεις, ωστόσο η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε σίγουρα θα τον έκανε να μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος.
Όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε και ο Γ. Βαρεμένος άρχισε την ομιλία του, ομάδες ομογενών άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον ίδιο «αλήτη» και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «προδότες».
Το γιουχάισμα και οι ύβρεις ήταν τόσο έντονα που η ομιλία του Γιώργου Βαρεμένου δεν ήταν δυνατό να ακουστεί. Για να αποφύγει τα χειρότερα γρήγορα τράπηκε σε φυγή, με τους ομογενείς να του φωνάζουν «τρέξε προδότη!»
Ήταν εκείνοι τους οποίους ο άτυχος βουλευτής φρόντισε -κατά την πάγια κυβερνητική τακτική- να αποκαλέσει συλλήβδην «φασίστες» και «χρυσαυγίτες»…

Νέες προληπτικές προσαγωγές από την «Πρώτη Φορά Αριστερά»

Οι 16 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία στα Γιαννιτσά, πριν από εκδήλωση στην οποία θα παρίσταντο ο Φώτης Κουβέλης, στις 5 Μαρτίου φαίνεται πως αξιολογήθηκαν θετικά από τους κυβερνώντες, αφού ο υπουργός Ναυτιλίας γλίτωσε τα «απρόοπτα» που περίμεναν τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, την Έφη Αχτσιόγλου και την Όλγα Γεροβασίλη σε ανάλογες περιπτώσεις.
Λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα επικράτησε ένταση με ομάδα ατόμων να φωνάζουν συνθήματα για τη Συμφωνία. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και στη συνέχεια δύο εξ αυτών προσήχθησαν από την -πολυπληθή- Αστυνομία (αυτή που έστελνε στο κόκκινο τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ… πριν τις 25 Ιανουαρίου του 2015, βεβαίως…)
Η Λαϊκή Ενότητα κατήγγειλε τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, «για τις προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση και προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος».
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά