Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Όταν οι αριστεροί απολαμβάνουν τον καπιταλισμό

Γόβα-στιλέτο χρώματος ροζ, φορούσε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Ο κατάλογος του γνωστού καταστήματος που την πωλούσε έγραφε πως κοστίζει 750 ευρώ.
Και καλά έκανε η νεαρά υποψήφια δήμαρχος και αγόρασε τις συγκεκριμένες γόβες. Έχει ξεπερασθεί το στερεότυπο πως οι αριστεροί θα πρέπει να ζουν μέσα στην μιζέρια και στην κακομοιριά. Αυτή η αντιμετώπιση θυμίζει την προτροπή των εθνικοφρόνων της δεκαετίας του 50 και του 60 προς τους αριστερούς « να πάτε να ζήσετε στην Βουλγαρία».
Τότε, μέσα στον φανατισμό του διπολικού κόσμου, οι αριστεροί δεν ήθελαν να πάνε να ζήσουν στην Βουλγαρία. Ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα, Βουλγαρία.
Ο Θεός έβαλε το χέρι του τότε! Πάντως, σε
λίγο καιρό - αν δεν αλλάξει η κατάσταση- εμείς θα θέλουμε να γίνουμε Βουλγαρία.
Σήμερα, οι κακιές και οι καλές γλώσσες λένε πως στο Μέγαρο Μαξίμου κυκλοφορεί άφθονος σολομός, χαβιάρι και λοιπά προλεταριακά εδέσματα. Το μενού του πρωθυπουργικού αεροπλάνου επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες.
Τελικά ο καπιταλισμός είναι ένα εξαιρετικό σύστημα οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, υπό την προϋπόθεση να βρίσκεσαι στην σωστή πλευρά, όπως λέει ο πρωθυπουργός. Το θετικό με τον καπιταλισμό είναι, πως είναι το μόνο υπαρκτό σύστημα που επιτρέπει από την σκοτεινή πλευρά να μεταβούμε στην φωτεινή. Όλα τα άλλα κοινωνικά συστήματα που δοκιμάστηκαν, έχουν μόνον γκρίζες ή σκοτεινές περιοχές.
Γι΄αυτό και ο καπιταλισμός, παρά τις συνεχείς προφητείες των μαρξιστών, πως οσονούπω καταρρέει, όχι μόνον δεν κατέρρευσε, αλλά παρέμεινε το μόνο σύστημα στον πλανήτη, καθώς έφερε και φέρει στο εσωτερικό του τις δυνάμεις ανανέωσης και αναπαραγωγής του.
Συνεπώς, πολύ καλά πράττουν και ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του και απολαμβάνουν τα Cohiba και τα Monte Christo, τις πολυτελείς βίλες στο Λαγονήσι, τα πεντάστερα ξενοδοχεία και οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζει τον χλιδάτο τρόπο ζωής.
Το ανήθικο σε αυτήν την συμπεριφορά είναι πως ενώ οι ίδιοι καλοπερνούν, φορολογούν αδιακρίτως όλη την μεσαία τάξη, αποδιαρθρώνοντας την κοινωνική συνοχή. Κανένας δεν θα τους έλεγε τίποτα αν ζούσαν με τον τρόπο που ζουν και παραλλήλως, με την πολιτική τους, βοηθούσαν τους πολίτες να ανασάνουν, να αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής τους.
Αυτοί που είχαν κατακτήσει με την δουλειά τους μια θέση στην καλή πλευρά της ζωής, να την διατηρήσουν και όσοι προσπαθούσαν να ανελιχθούν κοινωνικά να βρουν στηρίγματα στην κυβερνητική πολιτική.
Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τις πολιτικές της φτωχοποίησης και της διανομής επιδομάτων.
Το πρόβλημα του Τσίπρα και της παρέας του είναι κυρίως ηθικό και πολιτικό. Σχετίζεται με το πώς ζουν αυτοί και με το πώς έχουν καταδικάσει εκατομμύρια πολίτες να ζουν εξαιτίας των πολιτικών τους επιλογών.
Ασκούν ανήθικη πολιτική και ζουν προκλητικό βίο.
Κατά τα άλλα, η υπόκλιση τους στον καπιταλιστικό τρόπο ζωής είναι καλοδεχούμενη και διδακτική.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά