Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Από πού κρατάει ο Καμμένος τον Αλέκση;

 Οι συριζαίοι βουλευτές κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τον κατήγορό τους.
Όλα δείχνουν ότι ο Καμμένος από κάπου κρατάει τον Αλέκση
Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς έχετε βρώμικα μυαλά, αλλά η ερώτηση μου δεν είναι μεταφορική και ούτε έχει σκοπό να γεννήσει εικόνες πολύ δυσάρεστες για να είναι διαχειρίσιμες. Η ερώτηση μου είναι κυριολεκτική. Στ’ αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι είδους στοιχεία έχει στη διάθεσή του ο Καμμένος ο Πάνος σε βάρος του πρωθυπουργού ώστε να μπορεί την ώρα που τον εξευτελίζει να απολαμβάνει την προστασία του. Ώστε να μπορεί να τον παρουσιάζει ως κανισάκι της Μέρκελ νιώθοντας σίγουρος πως η πρωθυπουργική ομπρέλα θα τον κρατήσει στεγνό και ατσαλάκωτο. 
Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάω, εξηγώ:

Ο Καμμένος ο Πάνος αποχώρησε από την κυβέρνηση κατηγορώντας τον Αλέκση για αντεθνική πολιτική στη συνθήκη των Πρεσπών και τις βαριές αυτές κατηγορίες τις επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Αμέσως μετά άρχισε να κατηγορεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφο Κοτζιά, για πολύ περίεργα πάρε δώσε που έχουν σχέση με τη θητεία του στο ΥΠΕΞ και το ξαναέκανε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Σαν να μην έφταναν αυτά, πριν από λίγες ημέρες το κόμμα του Καμμένου του Πάνου παρουσίασε ένα σποτάκι με ένα κανισάκι που εκτελεί πιστά τις εντολές που του δίνονται στα γερμανικά. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως η κυρία που δίνει τις εντολές είναι η Μέρκελ και το κανισάκι που κάνει κωλοτούμπες είναι (πρωτίστως) ο Αλέκσης. 
Κανονικά, ο πρωθυπουργός και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μην θέλουν να δουν τον Καμμένο ούτε ζωγραφιστό και σίγουρα δεν θα έπρεπε να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον διευκολύνουν σε κάθε υπόθεση του. Κανονικά ο Καμμένος ο Πάνος, ο άνθρωπος που κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αντεθνική πολιτική και τον παρουσιάζει ως το σκυλάκι της Μέρκελ, ο άνθρωπος που κατηγορεί κυβερνητικό βουλευτή για περίεργες συνδιαλλαγές, θα έπρεπε  να είναι κόκκινο πανί για κάθε συριζαίο βουλευτή. Και σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος που οι συριζαίοι βουλευτές σπεύδουν να γλιτώσουν από τα νομικά μπλεξίματα του. 
Κι όμως, οι συριζαίοι βουλευτές κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τον κατήγορό τους κάθε φορά που κινδυνεύει να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κάθε φορά που τίθεται θέμα άρσης της ασυλίας του Καμμένου, οι συριζαίοι βουλευτές την καταψηφίζουν. Και το κάνουν ακόμα και τώρα. Και το κάνουν ακόμα και μετά το σποτ με το κανισάκι. Και το κάνουν αδιαφορώντας για το πόσο αστείοι φαίνονται όταν εντάσσουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση.
Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με χριστιανούς που έχουν κάνει τρόπο ζωής το να απαντούν στα χαστούκια γυρνώντας το άλλο μάγουλο, η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και άρα του πρωθυπουργού) είναι εντελώς ύποπτη. Και με κάνει να σκέφτομαι ότι ο Καμμένος ο Πάνος ξέρει πράγματα πολλά για τον ηγέτη της ελληνικής αριστεράς. Πράγματα τόσο ενοχοποιητικά που του επιτρέπουν να τον εξευτελίζει και ταυτόχρονα να απολαμβάνει την προστασία του. Πράγματα που προκειμένου να παραμείνουν κρυφά ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να γελοιοποιήσει κάθε διαδικασία, κάθε θεσμό και κάθε βουλευτή του. 
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, όλα δείχνουν ότι ο Καμμένος από κάπου κρατάει τον Αλέκση. Κάτι ξέρει κι αυτό το κάτι είναι πολύ βαρύ. Τόσο βαρύ ώστε ο Αλέκσης είναι έτοιμος να υποστεί κάθε εξευτελισμό. Όμως φοβάμαι (μτφ. ελπίζω) ότι ο εξευτελισμός του είναι μάταιος. Γιατί αν όντως υπάρχει κάτι τόσο σημαντικό και τόσο επιβαρυντικό, δύσκολα θα μείνει κρυφό. Και ίσως πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός καταλάβει ότι, σε αντίθεση με τις αποκαλύψεις, τον εξευτελισμό κανείς μπορεί να τον αποφύγει. Κι ότι όταν η πτώση είναι βέβαιη, είναι καλύτερα να την αντιμετωπίσεις στητός, παρά σκυμμένος μπροστά σε έναν Καμμένο. Και μπράβο του.   
Μάνος Βουλαρίνος-https://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά