Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τα νέα (και) ακριβά γούστα ενός πρώην “αριστερού”

Το προσούτο με πεπόνι δεν είναι η μόνη «νέα» και αριστοκρατική συνήθεια, που έχει αποκτήσει ο Α. Τσίπρας
Έλκει την καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας, προέρχεται από μια μεσοαστική οικογένεια, αλλά φαίνεται, ότι μαζί με την σαγήνη της εξουσίας, συνειδητοποίησε και τα «ακριβά γούστα» που έκρυβε μέσα του.
Πως αλλιώς να εξηγηθεί π.χ., το γεγονός, ότι η μέρα του Α. Τσίπρα δεν πάει καλά, αν το πρωί που φτάνει στο γραφείο του στο Μ. Μαξίμου, δεν τον περιμένει προσούτο με πεπόνι; Κι αν επρόκειτο για παλιά συνήθεια κτηθείσα μαζί με κάποια μεγαλοαστική διαπαιδαγώγηση, τίποτα το περίεργο. Έρχεται όμως, σε κραυγαλέα αντίθεση με την εικόνα και το είναι του αντισυμβατικού και λαϊκού ανθρώπου, που ό ίδιος καλλιέργησε πριν γίνει «ένοικος Μαξίμου»:

Η εικόνα του «απλού παιδιού» που έτρωγε με τα φιλαράκια σε ταβερνάκια ή πήγαινε διακοπές με το «παπί» και sleeping bag.
Οπως μαθαίνει όμως το manifesto, το προσούτο με πεπόνι δεν είναι η μόνη «νέα» και αριστοκρατική συνήθεια, που έχει αποκτήσει ο Α. Τσίπρας. Η αδυναμία του στα πανάκριβα κουβανέζικα πούρα, είναι λίγο-πολύ γνωστή. Άλλωστε, τα Partagas serie D No. 4 είχαν «πρωταγωνιστήσει» εκ παραδρομής και …εν αγνοία τους, στο πρώτο σποτάκι της γνωστής σειράς «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη».
Η νέα συνήθεια του πρωθυπουργού, είναι ότι τα συνοδεύει πλέον, όχι με κάποιο malt ουίσκι, αλλά με παλαιωμένο τσίπουρο σε δρύινο βαρέλι.
Πρόκειται για υπέροχα τσίπουρα μακράς ωρίμανσης, τα οποία τα παράγουν ελληνικά αποσταγματοποιϊα. Η εικόνα τους δεν είναι η γνωστή του διάφανου υγρού, αλλά προσομοιάζει με την εικόνα και το χρώμα του ουίσκι.
Οι καινούργιες αυτοκρατορικές συνήθειες του πρωθυπουργού δεν τελειώνουν εδώ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για «λουκούλλεια γεύματα» τα μεσημέρια. Και με μενού που δεν έχουν σχέση με τα μενού πρώην πρωθυπουργών, όπως ο Κ. Σημίτης ή ο Α. Σαμαράς οι οποίοι την «έβγαζαν» με κάποια μακαρονάδα ή κάποια σαλάτα.
Τα «αριστερά μενού» είναι πραγματικά πλούσια, αντάξια ή και καλύτερα των πολυτελών «πρωινών» και των γευμάτων που προσφέρονται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός αρκετά μεσημέρια, αντί να φάει μόνος του, προτιμά να φωνάζει φίλους και κολλητούς (όχι κατ’ ανάγκην υπουργούς) και να τρώνε μαζί, σαν στο σπίτι τους.
«Σπίτι» άλλωστε θυμίζει το Μ. Μαξίμου κι όταν είναι προγραμματισμένη κάποια δεξίωση ή κάποια επίσημη υποδοχή υψηλού ξένου καλεσμένου, στην οποία πρόκειται να παραστεί και η σύζυγος του πρωθυπουργού. Τότε, λένε, κάνει την εμφάνιση του ο στόλος που αποτελείται από κομμώτρια, ενδυματολόγο, nail artist και μακιγιέζ.
Αίσθηση έχει προκαλέσει και μια άλλη συνήθεια του Α. Τσίπρα, η οποία δεν είναι γνωστό αν είναι από τις νεοαποκτηθείσες: Κάθε φορά που πηγαίνει στο μπάνιο και χρησιμοποιεί πετσέτες τις αφήνει στο πάτωμα. Προφανώς για να βρει καινούργιες, την επόμενη φορά, που θα χρειαστεί να ξαναπάει.
Όμως το πιο «παράξενο», πέραν της μετατροπής του Μ. Μαξίμου σε «σπίτι τους», είναι οι αυστηρές οδηγίες που έχουν δοθεί στο προσωπικό, ώστε να είναι απολύτως τυπικοί και συνεπείς στα καθήκοντα τους. Οδηγίες που βρίσκονται στο όριο της «εκαλιώτικης» συμπεριφοράς προς το υπηρετικό προσωπικό…
Υ.Γ. Όλα τα ανωτέρω έχουν ως πηγή άνθρωπο που βρίσκεται κάθε μέρα στο Μ. Μαξίμου. Και δεν είναι κάποιος/α που εχθρεύεται τον Α. Τσίπρα. Αντιθέτως είχε πιστέψει σ’ αυτόν. Αλλά τώρα τρίβει τα μάτια του/της μ’ αυτά που βλέπει και αγωνίζεται να καταπολεμήσει την ναυτία που νιώθει…
 του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου-https://tomanifesto.gr/

7 σχόλια:

  1. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ ΤΟ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ ΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φθηνή κριτική σχολιάζοντας τις γαστρονομοικές σπολαύσεις υου ΤΣΙΠΡΑ, λες το πεπόνι με προσούντο ειναι προνόμιο της ΕLIT, χαρσ στο πρσγμσ στην Ιταλία που εζησσ ειναι το φαγητό του μέσου Ιταλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σου φιλε μου!!
      Είναι όπως τα λες !!Ετουτοι εδω αφορμή ζητουν για να υποβιβασουν τον θεοσταλτο Αλεξη μας για τον οποιον μονο θετικες δηλωσεις ακουγονται εξω, σαν και τουτα που εγραψε η γερμανικη εφημεριδα Handelsblatt, η κυρια οικονομικη εφημεριδα της χωρας:
      ,Μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2018. Οι εξαγωγές αυξάνονται, ο τουρισμός αναπτύσσεται. Η οικονομική ανάκαμψη αντικατοπτρίζεται επίσης στους ισολογισμούς των εταιρειών: Σχεδόν 9 από τις 10 εισηγμένες εταιρείες που υπέβαλαν τους ετήσιους ισολογισμούς τους για το 2018
      2.Η ανάκαμψη του ΑΕΠ που ακολούθησε ξεπέρασε την Γερμανία και την Γαλλία, με προβλεπόμενο ρυθμό 1,9% που φέρει την Ελλάδα στο νούμερο 10 των ευρωπαϊκών χωρών, πάνω από την προβλεπόμενη ανάπτυξη 1,4% της ευρωζώνης, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
      Η ανεργία θα μειωθεί στο 16,5% μέχρι το 2020. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, που έφθασε το 15,1% το 2009, μεταβλήθηκε σε πλεόνασμα 0,5% το 2016 και πέρυσι διευρύνθηκε στο 0,8%. Πλεόνασμα θα καταγράφεται και τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με 11 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν από το Bloomberg!!
      ,

      Διαγραφή
    2. Αν το λες προσούντο δεν έχεις ιδέα από Ιταλία

      Διαγραφή
    3. ΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ 1056 ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟ ΑΛΕΞΗ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΤΕΡΟ

      Διαγραφή
  3. Ορθογραφικά λάθη γίνονται ενίοτε. Οκ. Prosciutto crudo.Και εμείς στο χωριό δεν τρώγαμε(τρώμε) καρπούζι με τυρί? Για τους ευρωπαίους η φέτα και το καρπούζι είναι πολύ ακριβά, αλλά αυτό δεν το κάνει φαγητό της αριστοκρατίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι θεσμός και δεν νομίζω ότι πρέπει να τρώει ψωμί με ελιές για να δείξει την δημοκρατικότητα του. Τώρα αν ασχολούμαστε με το φαγητό που τρώει η αν πετάει τις πετσέτες στο πάτωμα (δε το κάναμε και εμείς μερικές φορές και μας κυνηγούσε η μάνα μας?) είναι λαϊκίστικη δημοσιογραφία.Υπαρχουν πολλά ουσιώδη πεδία για αντικείμενο πολιτικής κριτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά