Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Όταν συνδικαλιστές και καταληψίες αναλαμβάνουν την εξουσία!

Η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Την παρέλαβαν με κέρδη, την παραδίδουν με χρέη τύπου Ολυμπιακής! Για όποιον απορεί ακόμη πως μία χώρα οδηγείται στα μνημόνια μπορεί να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα και την διοίκηση Παναγιωτάκη. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο αριστερός συνδικαλιστής στην ΓΕΝΟΠ Παναγιωτάκης νόμιζε, χρόνια τώρα, ότι «αυτοί τα ξέρουν καλύτερα».
Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι από εκείνες που μας επιτρέπει να πούμε ότι «ναι, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι». Παρέλαβαν μία εταιρεία με κέρδη και την παραδίδουν υπό συνθήκες κόκκινου συναγερμού. Κι όμως! Θυμόμαστε τον συνδικαλιστή κ. Παναγιωτάκη να συμμετέχει στις καταδρομικές «παρεμβάσεις» της ΓΕΝΟΠ, τότε που η ελληνική κοινωνία δεχότανε έναν ωμό εκβιασμό: Ή κατεβασμένους διακόπτες ή το κράτος της ΓΕΝΟΠ. Κι έφτασε η ώρα που
ο εκλεκτός του συνδικαλιστικού κινήματος κ. Παναγιωτάκης, πήρε τα ηνία της εταιρείας στα χέρια του. Την ευκαιρία να αποδείξει ότι αυτός μπορούσε καλύτερα, όπως και οι άλλοι φίλοι του συνδικαλιστές. Καλύτερα σε σχέση με τους τεχνοκράτες που κρατούσαν επί χρόνια με κόπο όρθια αυτή την εταιρεία!
Οι… εχθροί του λαϊκού κινήματος, λοιπόν, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές, που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, πως ακριβώς εξυπηρέτησαν το λαϊκό συμφέρον; Φορτώνοντας στις πλάτες του ελληνικού λαού ένα πτώμα που θα κοστίσει, στο τέλος, μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;
Μετρήστε «πτώματα»: Ολυμπιακή, ΟΣΕ, προβληματικές Αρσένη, βάλτε για γαρνιτούρα τα μεγάλα δάνεια που πήρε το ελληνικό δημόσιο για να εξαγοράσουν οι τότε κυβερνήσεις τις ψήφους των συνταξιούχων και έχετε έτοιμη την συνταγή του πρώτου μνημονίου. Στην συνέχεια, αυτοί που ήρθαν ως σωτήρες, ορκιζόμενοι στον Θεό του σοσιαλισμού ότι θα καταργούσαν τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, πρόσθεσαν στον βαρύ λογαριασμό του παρελθόντος την ΔΕΗ. Κι όχι μόνο! Ξέρουμε για τα χαμένα κεφάλαια του κράτους στις τράπεζες, την άθλια κατάσταση στις συγκοινωνίες και ένας Θεός ξέρει ακόμη τι θα αποδώσει μία απογραφή της επόμενης κυβέρνησης.
Μην ψάχνουμε την αλήθεια σε σενάρια συνωμοσίας. Δεν το έκαναν για να ναρκοθετήσουν τον δρόμο του Κυριάκου. Αυτό το επιχειρούν με διορισμούς ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά. Τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία προκαλούνται σήμερα λόγω ανικανότητας. Οι άνθρωποι είναι παντελώς ανίκανοι. Πολύ απλά, ανέλαβαν και δεν ήξεραν τι τους γινότανε. Δίχως πρόγραμμα, δίχως σχέδιο και ορθολογικές προτάσεις, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Είναι και το γεγονός ότι αποδείχτηκαν βαθιά ιδεοληπτικοί. Πίστεψαν με θρησκευτικό φανατισμό σε πράγματα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. 
Με το να βγάζει, πάντως, κάποιος ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ και να καταγγέλλει τον καπιταλισμό και τα «διεθνή συμφέροντα» που θέλουν να πιουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας, δεν σημαίνει ότι μπορεί ταυτόχρονα να διοικήσει μία εταιρεία. Τις περισσότερες φορές έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε ένα περίπτερο! Η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αλλά και το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι Έλληνες νόμιζαν ότι οι συνδικαλιστές μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα. Και τους την παρέδωσαν. Οι συνέπειες ολέθριες. Ένα πραγματικό black out στην οικονομία…
Θανάσης Μαυρίδης
εφ. Φιλελεύθερος 

1 σχόλιο:

  1. Tη πόρτα την άνοιξε ο Α. Παπανδρέου. Η ΓΕΝΟΠ ήταν συστημική οργάνωση την οποία καθιέρωσε ο Ανδρέας για να κοιμάται ήσυχος, την χρησιμοποίησε στη συνέχεια η Ν.Δ. και τέλος το ΣΥΡΙΖΑ.
    Ιδού τα αποτελέσματα των δημοκρατιών διαδικασιών. Τώρα θα μάθει ο Ελληνας καταναλωτής τι σημαίνει δεν πληρώνω τη ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά