Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Τα «μεγάλα πνεύματα» συναντώνται;

Δεν ξέρω αν με διαβάζει ο Κυριάκος, ή αν με έχει καν ακουστά… αυτό όμως που ξέρω είναι ότι με βάση πολλά από αυτά που λέει είναι σαν όντως να με διαβάζει, ή τουλάχιστον σαν να έχει μπει μέσα στο μυαλό μου.
Αλλιώς δεν εξηγείται…
Αδελφές ψυχές;
Συμπαντική επικοινωνία;
Τηλεπάθεια;
Κβαντική διάδραση ηλεκτρονίων;
Ποιος ξέρει;
Αναφέρομαι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, και πιο συγκεκριμένα σε ένα μικρό περιεκτικό «φυλλάδιο», με τίτλο «Το σχέδιό μας», που έπεσε στα χέρια μου σήμερα, και που το ξεφύλλισα την ώρα της ηλιοθεραπείας…

Γενικώς σπάνια δίνω σημασία σε εξαγγελίες κομμάτων, και δη προεκλογικές.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σπάνια υλοποιήθηκε κάποια προεκλογική υπόσχεση κάποιου κόμματος, και μάλιστα έχοντας σαν πιο πρόσφατο παράδειγμα τους απατεώνες του Σύριζα, που ό,τι είπαν έκαναν το ακριβώς αντίθετο, δεν δίνω καμιά σημασία στα διάφορα θα θα θα ….
Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Αλέξης όντως πραγματοποίησε την υπόσχεσή του σε έναν κρίσιμο τομέα. Και γι' αυτό του βγάζω το καπέλο.
Το είπε δηλαδή και το έκανε. Γέμισε την Ελλάδα με δυστυχείς «πρόσφυγες πολέμου» από ολόκληρη την οικουμένη, και κυρίως από χώρες που δεν έχουν πόλεμο…
Αλλά αυτό είναι απλά η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, που θέλει τους πολιτικάντηδες να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υπόσχονται άμα κλείσουν οι κάλπες…
Τέλος πάντων…
Τώρα, όσον αφορά στον Κυριάκο, στην ενότητα περί ασφάλειας του φυλλαδίου που έλεγα, έχει 7 σημεία όλα ένα κι ένα.
Ακριβώς όπως θα τα ήθελα κι εγώ, αν είχα ποτέ τη δυνατότητα να είμαι πρωθυπουργός.
Πρώτον, επαναφέρει την ομάδα ΔΕΛΤΑ, και ενισχύει με 1.500 προσλήψεις την ομάδα ΔΙΑΣ!
Δεύτερον, ενισχύει τις αστυνομικές περιπολίες στις γειτονιές καθ’ όλο το 24ωρο.
Τρίτο (και σπουδαιότερο), καταργεί άμεσα τον (αισχρό) νόμο Παρασκευόπουλου, που απελευθερώνει κάθε είδους κακοποιό.
Τέταρτον, επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’.
Πέμπτον, καταργεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο!
Και παράλληλα εξοπλίζει την ΕΛΑΣ με νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ θα εφαρμόσει, λέει πολύ αυστηρά τη νομοθεσία για φθορά δημόσιας περιουσίας.
Αν τα υλοποιήσει όλα αυτά μπράβο του και καλή επιτυχία.
Διότι όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέει (και το χέρι μου να γράφει) χρόνια τώρα, η οικονομική ανέχεια αντέχεται, η ανασφάλεια όχι.
Καλύτερα συσσίτια παρά να φοβάσαι να κοιμηθείς το βράδυ μη τυχόν μπουκάρει κάποιος και σε σφάξει, και ακόμη κι αν ποτέ συλληφθεί, την άλλη μέρα να είναι έξω ελεύθερος κι ωραίος, έτοιμος να σιδερώσει γιαγιάδες για τη σύνταξή τους.
Διότι αποτελεί παγκόσμιο αξίωμα το γεγονός ότι μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας, ο μέσος νορμάλ πολίτης πάντα θα επιλέγει την ασφάλεια, με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο, και ο νοών νοείτω.
Τώρα, αν μπορούσε να μπει στο μυαλό μου ο Κυριάκος και σε άλλα θέματα, όπως π.χ. αυτό της φύλαξης των συνόρων, της αντιμετώπισης των «παράτυπων προσφύγων», ή της ανεξέλεγκτης δράσης των χιλιάδων ΜΚΟ (που ακόμη και η κομμουνιστική Κίνα απαγόρευσε), με τους επαγγελματίες αλληλέγγυους, τότε θα μιλούσαμε για το πρόγραμμα του Στρέιντζ, κι όχι εκείνο του Κυριάκου και της ΝΔ…
Δεν μπορούμε όμως να τα έχουμε όλα.
Οπότε, μέχρι να ιδρύσω και εγώ κόμμα, όπως ο Τσιτουρίδης, ο Ψινάκης, ο Γλέτσος, ο Κατσανέβας, και άλλοι παρόμοιοι εν δυνάμει σωτήρες, θα αρκεστώ στο να ψηφίσω τον Κυριάκο.
Άλλωστε ένα μόνο από όλα αυτά που λέει να κάνει, πάλι καλύτερα θα είμαστε, με τους συριζανέλ που μπλέξαμε όλα αυτά τα χρόνια.
strange attractor-antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά