Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ξέχασε ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση;


Το σιωπηλό ερώτημα που ταλανίζει ορισμένα (και δεν είναι λίγα) στελέχη της Κουμουνδούρου είναι: Ξέχασε ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) πώς να αντιπολιτεύεται; Ερώτημα καθ’ όλα λογικό αφού έως τώρα ο πρώην πρωθυπουργός και πάλαι ποτέ ακτιβιστής της Αριστεράς (όπως αυτοδιαφημιζόταν) δεν έδειξε δείγμα επαναστατικής αντιπολίτευσης ή έστω αντιπολίτευσης που μπορούσε να προκαλέσει ρήγμα ή πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Γιατί, πώς να το κάνουμε, δεν είναι αντιπολίτευση διαμαρτυρίας όταν κάνεις κριτική στον Πρωθυπουργό επειδή δεν είπε λέξη για τον Αμαζόνιο όταν είχε συναντηθεί με τον Μακρόν. Ηταν, βλέπετε, και η ανάρτησή του για τον έναν χρόνο από το τέλος του Μνημονίου που προειδοποιούσε τους υποτιθέμενους… μνηστήρες πως η «Ιστορία δεν τελείωσε – ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ» ωσάν η Ιστορία να
του χρωστούσε τη ρεβάνς.
Οταν μπερδεύεις τον Αλτουσέρ
 Να με συγχωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Αλτουσέρ, του οποίου συχνά επικαλείται τις φράσεις, ήταν μεγάλος μαρξιστής φιλόσοφος της δεκαετίας του ’60 που το έργο του επηρέασε πολύ την παγκόσμια Αριστερά, αλλά ήταν παράλληλα και… φονιάς. Σκότωσε τη γυναίκα του. Σε μια κρίση μανιοκατάθλιψης από την οποία έπασχε δολοφόνησε τη σύζυγό του Ελεν. Μια υπόθεση που τη δεκαετία του ’80 είχε συγκλονίσει τη Γαλλία και όλον τον κόσμο. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που μάλλον μπέρδεψε ο κ. Τσίπρας:
Ο Αλτουσέρ δεν είπε ποτέ τη φράση «η Ιστορία διαρκεί πολύ». Τα μπέρδεψε εκεί ο Αλέξης. Ο τίτλος του βιβλίου του είναι «Το μέλλον διαρκεί πολύ» και είναι το τελευταίο βιβλίο που συνέγραψε μετά τον φόνο της γυναίκας του και τις περιπέτειές του στα ψυχιατρεία.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά