Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Στην Βουλή το “Μαύρο” στίγμα του 2015

Όταν, επί Συριζα, οι δικαστές έστειλαν στην Βουλή την δικογραφία της Novartis για δέκα πολιτικά πρόσωπα η διαδικασία αφορούσε “το μεγαλύτερο σκάνδαλο απο συστάσεως ελληνικού κράτους”.

Σήμερα για τον Α. Τσιπρα η αντίστοιχη διαδικασία αποτελεί αθλιότητα. Γιατί πρόκειται, όμως ; Καθημερινά δικάζονται στα ελληνικά δικαστήρια χιλιάδες πολίτες και ακούνε ότι, κάποιοι πολιτικοί παρενέβησαν σε δικαστές και έστησαν μια υπόθεση ή υποθέσεις. Γιατί, πρέπει, λοιπόν οι δικαστές να δέχονται όλες αυτές τις αθλιότητες που ακούγονται για τις παρεμβάσεις πολιτικών ; Η ίδια η δικαιοσύνη θα έπρεπε να ξεκινήσει την αυτοκάθαρση της και να παροπλίσει τους λειτουργούς που φέρονται ότι ενεπλάκησαν σε τέτοιες υποθέσεις, μέχρι να εξεταστούν. Το απόστημα χρειάζεται να σπάσει όποιους κι αν αφορά, είτε δικαστές, είτε πολιτικούς.
Οι πολίτες, όμως, βλέπουν παράλληλα ότι, θα εξεταστεί μόνο η υπόθεση της Novartis σε μια προσπάθεια ρεβανσισμού, όπως ήδη ανέφερε το ζαλισμένο ιερατείο της Κουμουνδούρου. Βλέπουν ότι, για τις τράπεζες που εξ αδυναμίας συνεχίζουν να μπλοκάρουν την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας, η ζημιά του 2015 ήταν απλώς ένα “ατύχημα” ή αποτέλεσμα της ραδιουργίας των ισχυρών της Ευρώπης να τσαλακώσουν την υπερήφανη διαπραγμάτευση των Τσίπρα- Βαρουφάκη. Ότι κι αν κρίθηκε πολιτικά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν νοοείται να μην εξεταστεί η υπόθεση των κεφαλαιακών ελέγχων του 2015, ιδιαίτερα όταν ως αποτέλεσμα αυτών επιβλήθηκε ένα νέο Μνημόνιο.

Οι Βουλευτές διαθέτουν, εκ του Συντάγματος, την δυνατότητα για να ανακινήσουν την σοβαρή υπόθεση. Να μάθουν, όλοι γιατί μηδενίστηκαν οι μετοχές, γιατί χάθηκαν περιουσίες, γιατί εμποδίστηκαν επιχειρήσεις και, κυρίως, γιατί εξευτελίστηκε το ελληνικό κράτος με τα warrants και ξεπουλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες στο 0,30 της λογιστικής τους αξίας.

Άλλωστε, ο Γιάννης της Αυστραλίας έχει δηλώσει ότι, δεν φοβάται ούτε τις εξεταστικές, ούτε το ειδικό δικαστήριο. Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει το ίδιο για τον συνεταίρο τον οποίο δεν έπρεπε να εμπιστευθεί, όπως είπε. Όπως κι αν έχει, επείγει να εξεταστούν οι έξι μήνες του 2015, η πραγματική “Μαύρη βίβλος”, και όχι αυτή που μοίρασε στην Θεσσαλονίκη το κόμμα Μέρα 25. Δεν πρόκειται για μια διαδικασία εκδίκησης, αλλά για να διατηρήσουν την όποια αξιοπιστία τους οι πολιτικοί. Τότε όλοι θα δουν ποιοι πραγματικά είναι οι γενναίοι και ποιοι οι θρασύδειλοι της εξουσίας. 

Δημ. Παφίλας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά