Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί ο Αλ. Τσίπρας προβοκάρει τον Πρ. Παυλόπουλο: To colpo grosso που έχει στόχο τον Μητσοτάκη

Για δεύτερη φορά ο Αλέξης Τσίπρας έφερε σε δύσκολη θέση τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά τρόπο εντελώς απαράδεκτο, αφού απαντώντας στην ερώτηση του News 24/7 και του Βασίλη Σκουρή και γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη συνταγματική διαδικασία μετέτρεψε την εκλογή Προέδρου σε… στοίχημα με τον Πρωθυπουργό.
“Έπραξα με βάση την ανάγκη για συναινέσεις. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον θεσμό, που πρέπει να συμπυκνώνει την ενότητα του έθνους, προτείνοντας ένα πρόσωπο από τη συντηρητική παράταξη. Δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος”.
Και επειδή ένας Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει ποτέ λάθος, άντε μέχρι καμιά αυταπάτη επιτρέπει η αυθεντία του και μέχρι εκεί, συνέχισε λέγοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή. Γιατί βλέπετε όταν έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά που είχε
προτείνει τον Σταύρο Δήμα, ο Τσίπρας δεν έβλεπε στο πρόσωπό του αυτόν που θα “συμπύκνωναι” την ενότητα του έθνους. Και το βρήκε στον Προκόπη Παυλόπουλου, αφού πρώτα είχε ρίξει την κυβέρνηση και αφού στη συνέχεια και μέχρι να καταλήξει στον σημερινό Πρόεδρο είχε προηγηθεί ένα άγριο παρασκήνιο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι κομματάρχης της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας και πως «είναι αντιθεσμική και ανεύθυνη στάση και συμπεριφορά αυτή», ενώ προκάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην προχωρήσει, αλλάζοντας το άρθρο και επιτρέποντας την εκλογή ΠτΔ με 151 ψήφους». Όλα αυτά τα είπε χωρίς βέβαια να ντρέπεται και κυρίως χωρίς να τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι… υποστηρίζοντας με τόσο πάθος τον Προκόπη Παυλόπουλο τον εκθέτει. Γιατί όντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το θεσμό. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά η στήριξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί προβοκατόρικα στην προκειμένη περίπτωση. Ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για τον κ. Παυλόπουλο. Ούτε όταν τον επέλεξε ούτε τώρα. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να στριμώξει- έτσι νομίζει- τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να προκαλέσει ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος του και αυτόν υπηρετεί με το να επανέρχεται διαρκώς για ένα θέμα που δεν είναι της παρούσης.
Όλα αυτά όμως συμβαίνουν γιατί αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να εκβιάσει και να ρίξει κυβέρνηση. Γιατί μην έχει κανείς αμφιβολία ότι δεν θα πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο εάν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή κρύβει ο Τσίπρας με… ασκήσεις σεβασμού στο Σύνταγμα.
Easy Writer-tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά