Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Το κράτος έχει συνέχεια… χικ…

Το 2015 ουκ ολίγοι «νεοδημοκράτες» ψήφισαν το γελαστό παιδί για να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Έτσι τους είχε πει.
Στις πρόσφατες εκλογές πολλοί μη νεοδημοκράτες ψήφισαν τον Κυριάκο για να βάλει μια τάξη στο (λαθρο)μεταναστευτικό.
Κούνια που τους κούναγε… και στις δυο περιπτώσεις ψηφοφόρων.
Διότι όπως όλα δείχνουν, στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Κυριάκος δεν είναι Σαλβίνι.
Και δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, έναν Σαλβίνι χρειαζόμαστε.
Γιατί; Διότι οι ροές αφίξεων έχουν πλέον σπάσει κάθε ρεκόρ, ακόμη κι εκείνο του 2015, τότε που ο Αλέξης όχι μόνο άνοιξε διάπλατα τα σύνορα, αλλά υπόσχονταν επιδόματα, βασικό μισθό ανειδίκευτου εργάτη, και άλλα πολλά στους απανταχού δυστυχείς «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν είχαν πόλεμο).
Με αποτέλεσμα να τρέχουμε σήμερα και να μη φτάνουμε, και όπως όλα δείχνουν σε μερικά χρόνια θα
είμαστε μειοψηφία (μπορεί και μειονότητα) στην ίδια μας τη χώρα.
Με τις «αρμόδιες αρχές» να συσκέπτονται εκτάκτως, κάθε φορά που οι ημερήσιες ροές ξεπερνούν τις χίλιες. Δηλαδή σχεδόν κάθε μέρα εδώ και δυο μήνες.
Και με αποτέλεσμα των εν λόγω συσκέψεων να είναι απλά η «ενίσχυση» της επιτήρησης, και της καταμέτρησης των αφιχθέντων.
Με το Λιμενικό μας να παίζει τον ρόλο του διασώστη, και την πολυδιαφημισμένη FRONTEX απλά να καταμετρά και να καταγράφει αριθμούς αφίξεων.
Ούτε λόγος δηλαδή για αποτροπή.
Και όλα αυτά, διότι όπως μου είπε πολύ σωστά ο φίλος μου ο Ντίμης, αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτης: «το κράτος έχει συνέχεια ρε άσχετε…».
Πολύ σωστά… αλίμονο αν η κάθε κυβέρνηση δεν σέβονταν την συνέχεια του κράτους.
Αλίμονο δηλαδή αν κάθε φορά που είχαμε νέα κυβέρνηση άλλαζαν οι φορολογικοί νόμοι, τα θέματα της παιδείας, τα ασφαλιστικά, και άλλα τέτοια που θα μας μετέτρεπαν σε μια ασύντακτη μπανανία.
Ενώ τώρα… έχουμε συνέχεια του ευνομούμενου και συντεταγμένου κράτους μας.
Έχουμε δηλαδή συνέπεια και συνέχεια στα όσα ξεκίνησε ο Αλέξης με την κυρά Τασία, και ολοκλήρωσε ο Μουζάλας, ο οποίος έχασε το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά όπως όλα δείχνουν ίσως να το κερδίσει με το σπαθί του ο συνεχιστής του ανθρωπιστικού του έργου κ. Κουμουτσάκος.
Άσχετα αν όπως έλεγε προχθές μια αγανακτισμένη «μωρομάνα» από τη Σομαλία στη Μόρια: «τον Ρίτσαρντ Γκιρ ήρθα να βρω, τον Κουμουτσάκο βρήκα…».
Έτσι λοιπόν όλα βαίνουν καλώς, επιστρέφουμε στη κανονικότητα, με χιλιάδες «πρόσφυγες» να προωθούνται στην ενδοχώρα προκειμένου να βρεθεί χώρος για τους επόμενους, που έρχονται κατά καραβιές, ακόμη και με υπερσύγχρονα ιστιοφόρα που δένουν πλέον στα λιμάνια των νησιών μας, με το Λιμενικό να σιγοντάρει το φιλάνθρωπο έργο των ΜΚΟ, και άλλων τέτοιων επαγγελματιών αλληλέγγυων.
Και με τους διάφορους επιτήδειους να τρίβουν τα χέρια τους, αφού η μάσα όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά αυξάνεται καθημερινά.
Το μόνο που άλλαξε είναι το επίσημο αφήγημα.
Δεν φταίει πλέον ο Αλέξης ή ο Κουράκης, αλλά ο κακός Ερντογάν… που άνοιξε την στρόφιγγα (λες και τα τελευταία 4 χρόνια ήταν κλειστή), και ο οποίος μας παίζει όπως θέλει σε όλα τα επίπεδα.
Με την κυβέρνηση να μοιάζει σαν χαμένη σε αυτό το θέμα, τρέχοντας πίσω από την Μέρκελ η οποία στην καλύτερη περίπτωση να μας δώσει κάποια εκατομμύρια προκειμένου να συνεχίσουν να τρώνε οι ΜΚΟ και οι υπόλοιποι επιτήδειοι που φτιάξανε περιουσίες στην πλάτη των «προσφύγων».
Εν κατακλείδι, μια από τα ίδια.
Καλή χρυσή η νέα κυβέρνηση, αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα πετάει αετό.
Ναι, αλλά είναι ένα καυτό ζήτημα που αποτελεί μια νάρκη στα θεμέλια της κοινωνίας μας, και που αν δεν αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα, θα μας αποτελειώσει (και την κυβέρνηση μαζί).
Ας έχει λοιπόν το νου του ο Κυριάκος, διότι καλή η απαγόρευση του καπνίσματος στις παιδικές χαρές, και καλές οι φοροελαφρύνσεις, αλλά αν δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ασφαλής στο κέντρο της πόλης σου, κινδυνεύοντας να σε σφάξει Αλγερινός μαχαιροβγάλτης μέρα μεσημέρι, τι να τις κάνεις;
Και επειδή κάποτε θα έχουμε και πάλι εκλογές, ας πάρει τα μέτρα του, κι ας βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, διότι αν συνεχίσει έτσι οι μόνοι που θα τον ξαναψηφίσουν θα είναι οι «μετανάστες» στους οποίους ο Αλέξης έδωσε δικαίωμα ψήφου…
ΥΓ- Έβλεπα χθες ρεπορτάζ στο ΟΡΕΝ, για το πώς η αστυνομία του αεροδρομίου Αθηνών συνέλαβε 10 μελαμψούς «πρόσφυγες» που παρίσταναν τους … Ουκρανούς βολεϊμπολίστες θέλοντας να φτάσουν στην Ελβετία, με την παρουσιάστρια να χαίρεται για την αστυνομική αυτή επιτυχία, και να συγχαίρει(!) τα όργανα που τους εντόπισαν, εμποδίζοντάς τους να φύγουν από τη χώρα.
Λίγο πριν σε άλλο ρεπορτάζ για τις χιλιάδες νεοαφιχθέντων στη Λέσβο, η ίδια απορούσε γιατί και πως δεν τους απελαύνουμε…
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά