Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Μανιαδάκης για Novartis: Με πίεσαν να εμπλέξω Σαμαρά, Άδωνι και Στουρνάρα

Κατέθετε επί πέντε ώρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου - Υπήρξε χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας για τη Novartis, κατήγγειλε.

Επί πέντε ώρες κατέθετε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας («Αναστασίου Ιωάννης») και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση της Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας από την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και επανέλαβε ότι δέχτηκε πιέσεις, για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.
Η κατάθεσή του, η οποία από εισαγγελικούς λειτουργούς χαρακτηρίστηκε σημαντική, έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της σκευωρίας της Novartis από το 2012 έως και σήμερα. Μακροσκελή αναφορά έκανε ειδικά στις πολύπλευρες σχέσεις που είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι εισαγγελείς της Διαφθοράς δεχόντουσαν έλεγχο και χειραγώγηση από την τότε ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκριμένα από την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η εισαγγελική έρευνα ήταν χειραγωγούμενη.
Πάντως, έγινε σαφές ότι σε όλη την διάρκεια της κατάθεσής του δεν έκανε αναφορά σε ονόματα της τότε ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων πολιτικών προσώπων, από τα οποία να δέχθηκε πιέσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Αντίθετα, κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης ότι δέχτηκε πιέσεις, για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis, από την πλευρά των εισαγγελικών λειτουργών.

Αναφέρθηκε, ακόμη, σε ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου, αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε, αλλά και έχει πει σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, του ασκήθηκαν πιέσεις, προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, αναφερόμενος στη δίωξή του, την χαρακτήρισε και πάλι "καθαρά πολιτική".

Ακόμη, ανέφερε ότι υπήρξε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς εκείνον, προκειμένου να μοιραστεί με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων. Παράλληλα, στράφηκε για ακόμη μια φορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι δεν έπρεπε να είναι προστατευόμενοι, καθώς έχουν οικονομικά κίνητρα, αφού θα λάβουν ποσοστό από τα οικονομικά πρόστιμα, που πιθανά θα επιβληθούν στην φαρμακοβιομηχανία .

Επισήμανε, επίσης, ότι πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι "ανακριβή και αναξιόπιστα".

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Μανιαδάκης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σκάνδαλο στη Novartis και προσέθεσε: "Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο και λογική, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει".
Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ο κ. Μανιαδάκης απάντησε ότι "υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές" για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ο δικηγόρος του καθηγητή, Θεόδωρος Μαντάς, σε δήλωσή του χαρακτήρισε "εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος". Και προσέθεσε ότι με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του. 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά