Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

H κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση


Ενδιαφέρουσα η πομφόλυγα που εκτόξευσε ο Γιάννης Ραγκούσης, προτείνοντας να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με τη χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από τη μυστηριακή ιεροσύνη.
«Συνιστά αδικία στην αντιμετώπιση της γυναίκας από την ελληνική κοινωνία, η απαγόρευση να εντάσσεται η γυναίκα – με βάση της παραδόσεις της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας - στην ιεροσύνη, δηλαδή να μην μπορεί να χειροτονείται ιερέας , το οποίο θεωρώ απολύτως άδικο», είπε στο flash.gr.
Βέβαια το ανωτέρω δεν έχει σχέση με τη θέση τη γυναίκας στην ελληνική κοινωνία αλλά στην εκκλησία. Πάντως προτείνει να συζητηθεί η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την ονοματοδοσία των παιδιών, ώστε αυτά να παίρνουν - και - το επίθετο της μητέρας τους.
Αν και οι ιερείς και οι θρησκείες τους δεν μας αφορούν παρά μόνο στην θρησκειολογική τους πτυχή, θεωρούμε ότι
δεν πέφτει λόγος σε ουδένα βρίσκεται εκτός των κόλπων της εκκλησίας να ανακινεί ζητήματα που αφορούν τα του Οίκου της.
Και ου μόνον αλλά και η κάθε πρόταση λαμβάνει την εγκυρότητα αυτού που την διατυπώνει. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του νεωτεριστή Γιώργου Παπανδρέου. Θα μπορούσε τότε με τη δύναμη του αξιώματος και την ευχέρεια της αρμοδιότητας, να νομοθετήσει την ονοματοδοσία, και να ανοίξει διάλογο για τη χειροτονία των γυναικών. Αντί αυτών κατανάλωσε χρήσιμες εργατοώρες για να δημιουργήσει το αυτοδιοικητικό έκτρωμα που λέγεται «Καλλικράτης» και να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια σε μετανάστες, καθώς και το δικαίωμά της συμμετοχής τους σε αυτοδιοικητικές εκλογές, που στην συνέχεια κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ (φυσικά δεν παραγνωρίζουμε τα αξιέπαινα της θητείας Ραγκούση, όπως τη «Διαύγεια»).
Επίσης ο ανήσυχος για την καταπίεση του γυναικείου φύλου βουλευτής, είχε στη διάθεσή του πάνω από πέντε χρόνια να διατυπώσει δημοσίως τέτοιες απόψεις και να τις εισηγηθεί στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ήταν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έτεινε ευήκοον ους, καθότι ιδεολογικά εμφορείται από τέτοιας ριζοσπαστικότητας ιδέες. Εικάζουμε ότι δεν τις διατύπωσε για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην συνοχή της προσφιλούς του κυβέρνησης, καθότι η συναίνεση σε τέτοιες συζητήσεις θα δημιουργούσε πρόβλημα στη σχέση τους με τους αμύντορες της θρησκευτικής παράδοσης και της θεσμικής ακινησίας περί το οικογενειακό δίκαιο, τους ΑΝΕΛ.
Γιατί το θέτει τώρα; Απλώς γιατί στην κυβέρνηση είναι ένα συντηρητικό κόμμα, παρότι ο Πρωθυπουργός και κάποιοι εκ των υπουργών ορίζονται ως φιλελεύθεροι. Τζέρτζελο να γίνεται, να αρχίσουν οι δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά παραθύρια να ρωτάνε τους βουλευτές της ΝΔ για τις συγκεκριμένες προτάσεις ( από τη φύση του είναι γαργαλιστικό το θέμα για τη δημοσιογραφία των παραθυριών), αυτοί να αρνούνται τέτοιες προτάσεις, και οι Συριζαίοι να τους κατηγορούν για συντηρητισμό!
Και νομίζουν ότι με τέτοια θέματα, ανεπίκαιρα για τα προβλήματα της χώρας, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, σε μια συγκυρία με την Τουρκία να βρυχάται, το μεταναστευτικό να βρίσκεται σε ανεπίλυτη όξυνση (καταφτάνει οσονούπω η άνοιξη και οι ροές θα αυξηθούν), την Ανατολική Μεσόγειο ανά πάσα στιγμή υπό ανάφλεξη ( που θα αναφλέξει και τις τιμές του πετρελαίου), και την ενδεχόμενη καθίζηση της παγκόσμιας οικονομίας, εάν δεν τιθασευτεί ο κορονοϊός.
Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη καθώς και οι δικές της αστοχίες και αβελτηρίες. Δεν κινδυνεύει από τις πομφόλυγες άνευ αντικειμένου, ούτε από όψιμες «αριστερές» κριτικές σαν αυτή του Νίκου Φίλη στην Αυγή.
Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα «εγκαταλείπει τις όποιες αποστάσεις κρατούσε ανάμεσα στους εμπλεκόμενους» στη Μέση Ανατολή και γίνεται «πιθανό έρμαιο των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων. Και πως γίνεται αυτό; Μα με την συμφωνία με τις ΗΠΑ που «αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας και αποκτούν τρεις νέες, Στεφανοβίκειο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη»!
Μόνο που η όλη συμφωνία – δια της οποίας η Ελλάδα εγκαταλείπει τις ίσες αποστάσεις -ωρίμασε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικό της έργο και η ΝΔ απλώς την ψήφισε. Το θεωρεί εχέγγυο ο βουλευτής να κάνει αντιπολίτευση με αφορμή την συμφωνία της δικής του κυβέρνησης; Και μπορεί αυτού του είδους την αντιπολίτευση να προσπορίσει ψήφους; Πολύ περισσότερο που ισχυρίζεται ότι όχι μόνο «ορθώς» ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από το αρχικό «ναι», αλλά θα μπορούσε να προχωρήσει και «στην καταψήφιση» της συμφωνίας - της δικής του Συμφωνίας!
Και ως κατακλείδα αναφέρουμε το «σοκ» που υπέστη ο Πολάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τη Μόρια, και συγκλονισμένος ανάρτησε τις εντυπώσεις του στο Facebook! Δεν δικαιούμαστε να αμφισβητήσουμε την ευαισθησία ουδενός και δεν την αμφισβητούμε, παρότι δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε πέντε χρόνια γιατί δεν είχε την ευαισθησία να επισκεφθεί τη Μόρια. Αλλά να γράφει «Μητσοτάκη αυτή είναι η Μόρια ΣΟΥ!!!!», μάλλον δεν ακούγεται πειστικό . Η Μόρια είναι κυρίως έργο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δα το γνωρίζει η υφήλιος, χάρις στα ξένα ΜΜΕ, αφού επί ΣΥΡΙΖΑ απαγορευόταν στους Ελληνες δημοσιογράφους να μπουν στη Μόρια (όπως τους είχαν κρατήσει μακρόθεν και στην Ειδομένη). Τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Μόρια και ποιος να ακούσει τις καταγγελίες του;
Με τέτοιες προσπάθειες ιδεολογικού διεμβολισμού στυλ Ραγκούση, και αντιπολίτευσης επί των δικών τους έργων, στυλ Φίλη και Πολάκη, δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση. Από τον εαυτό της ναι, κινδυνεύει!
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά