Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας «στήριξαν» και «στηρίζουν» την κυβέρνηση στην κρίση με τον κορωνοϊό. Έτσι πιστεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αύτο είπε και την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής (και μην βιαστείτε, ο μήνας είχε 2, δεν ήταν Πρωταπριλιά).

Κάποιοι μπορεί να μην το έχετε αντιληφθεί, όμως τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν αφού ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Βασίλη Κικίλια και τον ενθάρρυνε να προχωρήσει στα περιοριστικά μέτρα. Ναι, κυρίες και κύριοι! Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, τα μέτρα για κλείσιμο σχολείο και καταστημάτων ελήφθησαν αφού ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κικίλια και τον ενθάρρυνε να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο.
Κι όμως, αυτό πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας. Οτι ο ίδιος ήταν που προέβλεψε το κακό που ερχόταν, όταν «η ελληνική κοινωνία δεν πολυκαταλαβαίνε τη χρησιμότητά τους (σσ των μέτρων, εννοεί)». Κι επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας συνηθισμένος αρχηγός κόμματος αλλά θεωρεί εαυτόν ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς, είναι προνοητικός και πολλές φορές ζητά μέτρα που ο λαός δεν πολυκαταλαβαίνει - είμαι σίγουρος ότι θυμάστε το δημοψήφισμα του 2015, το «όχι», την κωλοτούμπα και το 3ο μνημόνιο.

Προφανώς δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο Τσίπρας και να αποθεώνει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς για τον περιορισμό της κρίσης με τον κορωνοϊό. Διότι αν λιβανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σωστό.
Από την άλλη όμως, είναι δυνατόν να υποστηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στα σοβαρά ότι τα μέτρα ελήφθησαν επειδή ο Τσίπρας εμψύχωσε τον Κικίλια να κλείσει τα σχολεία;

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή δεν είναι ό,τι χειρότερο ακούστηκε ή γράφτηκε αυτές τις ημέρες από στελέχη της Κουμουνδούρου. Βλέπετε την δύσκολη δουλειά την έχουν αναλάβει άλλοι. Οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα. Αυτοί βγήκαν να μας πείσουν ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι αντικειμενικός αλλά ένας αδίστακτος προπαγανδιστής. Αυτοί ισχυρίστηκαν ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αμάρτησε επειδή τόλμησε να πει δημοσίως ότι αν δεν είχαν ληφθεί τα ισχύοντα μέτρα η Ελλάδα μπορεί να είχε 2.265 νεκρούς από την πανδημία, με βάση την αναλογία πληθυσμού και τα θύματα στην Ιταλία και την Ισπανία.
Δημοκρατία έχουμε, ισηγορία απολαμβάνουμε κι ευτυχώς. Και προφανώς όταν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση δεν έχουν κανένα λόγο να σιωπήσουν. Οι πολίτες όλων των αποχρώσεων αναμένουν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ασκήσουν κριτική στα κακώς κείμενα, σε ολιγωρίες, λάθη, σε αδικίες.

Πόσο λογικό είναι όμως να κατηγορούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι τον Σωτήρη Τσιόδρα πως όταν έκλαψε μιλώντας για τις μανάδες και τους πατεράδες μας και τους κινδύνους για τη ζωή τους, ήταν ψεύτης και υποκρινόταν; Τι νόημα έχει να κατηγορούν τον καθηγητή Τσιόδρα σαν εκπρόσωπο της κυβέρνησης που εξωραϊζει την πολιτική Μητσοτάκη; Τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν ορισμένοι στην Κουμουνδούρου και λασπολογούν εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα χωρίς να έχουν το παραμικρό να του προσάψουν; Εκτός κι αν νομίζουν ότι στιγματίζουν τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας υποστηρίζοντας ότι κακώς πήγε να ψάλλει στην εκκλησία.

Αν δεν έχεις κάτι να πεις, είναι καλύτερα να σιωπάς. Διότι όταν σπεκουλάρεις και προσπαθείς να αμαυρώσεις έναν καθηγητή που έχει βγει μπροστά σε μια πανδημία που οι ισχυροί του πλανήτη χαρακτηρίζουν πόλεμο, στην κρίση με τον κορωνοϊό που οι Αμερικανοί συγκρίνουν με το Περλ Χάρμπορ, απλώς αποκαλύπτεις τη γύμνια των επιχειρημάτων σου.

Και αποκαλύπτεις την γνήσια φωνή, την πραγματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ: Ότι ο Τσιόδρας είναι προπαγανδιστής και ότι μαζί με τον Μητσοτάκη μπορεί και να φταίνε ακόμη και επειδή κάποιοι, κάποτε, βασάνιζαν τους μαύρους!
Είναι μια παλιά μαρξιστική συνήθεια να ανάγονται τα πάντα στο προπατορικό αμάρτημα ή στην πάλη των τάξεων. Ακόμη και σε αυτό όμως υπάρχουν όρια. Σύντροφοι, δείξτε καρτερία. Η άρνηση της πραγματικότητας είναι εύκολο να οδηγήσει στον λαϊκισμό και τελικά στη γελοιότητα. 
Μ. Πολλάτος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

9 σχόλια:

  1. Άνθρωποι που ανερυθρίαστα ομολόγησαν κυνικά ότι τιμώρησαν την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, τη μεσαία τάξη, μόνο για ιδεολογικούς λόγους όταν αυτή η τάξη τους διατήρησε στην εξουσία λόγω των υπέρμετρων και άδικων φόρων που κατέβαλαν στο ταμείο του Τσακαλώτου για να τα χαρίζει στους Ρομά, Αναρχικούς, Αφγανο-Πακιστανούς κλπ , τότε τι περιμένετε από αυτούς τους αθλίους.
    Όλοι τους είναι ίδιοι, απλώς ο καθένας παίζει το ρόλο του για να εξαπατήσουν άλλη μία φορά τον Ελληνικό λαό, ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν. Τώρα θα υποβάλλουν οικονομικές προτάσεις στήριξης της οικονομίας και εργαζομένων ανερχόμενες σε 35 δις(35.000.000.000) ΕΥΡΏ,δηλαδή ΤΟ 30% του ΑΕΠ! και συγκρίνουν την Ελλάδα με τη Γερμανία λές και έχουμε ίδιες οικονομίες.
    Άρχισαν τα όργανα,θυμάστε βέβαια την περιβόητη Μακρή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ζωής που έλεγε να κόψουμε 100 δις χαρτονόμισμα ευρώ να βγούμε απο τη κρίση! ή το Λαφαζάνη με το ντού στο Νομισματοκοπείο ή το Βαρουφάκη με την δημιουργική του οικονομική ασάφεια ή μαλακία.
    Περιμένουν στη γωνία όλοι τους τροχίζοντας τα μαχαίρια (πολιτικά) με προεξάρχοντα το ΤΣΙΠΡΑ και για να μην έχετε αυταπάτες σήμερα μια εκ των πρώην στενών συνεργατών του απείλησε με τόνους
    εκδικητικής μανίας και απειλητικό ύφος ότι «ενημερώνει» την κυβέρνηση ότι θα... λογαριαστούν μόλις οι νεκροί από τον κοροναϊό αγγίξουν τον ίδιο αριθμό με αυτούς στο Μάτι. Δηλαδή συγκρίνουν την ανικανότητά τους στη πρόβλεψη με μία παγκόσμια επιδημία που μέχρι σήμερα την αντιμετωπίζει η χώρα με επιτυχία σε μία άριστη συνεργασία κράτους και πολιτών (μάλλον αυτό τους ενοχλεί).
    Τελειώνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συντρόφους του Σύριζα μία σοφή ρήση του Μ. Αλεξάνδρου
    "Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι". Σήμερα ευτυχώς μας διοικεί ένα λιοντάρι και όχι τα πρόβατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ειπα και γω φιλε, ότι ο Κουλης εχει στο κοπαδι τ~ πολλες μουστοπρατες, ηλικιωμένες, μεγαλες και τσουραπατες κεφαλες!!

      Διαγραφή
  2. Ο Αλεξης έχει παρακαταθηκη το υψηλο κυρος και την απεριοριστη εκτιμηση του που απεκτησε στη διεθνή σκηνή στη διαρκεια της προσφατης ιστορικης ηγεσιας του στην Ελλαδα μας, οπου σαν τελειος ορθοπεδικος εφερε στα ζυγια μια κουτση, καταστραμενη, παρακμαζουσα και εγκαταλειμενη Χωρα από τους χειρισμους της ΝΔουλας των αναξιων ηγετων της, για να την παραδοση ολακερη , δυνατη και αξιοσεβαστη από ολον τον κοσμο στη σημερινη κυβερνηση του κ. Κουλη.

    Η προσφατη ομιλια του Αλεξη με τον ιο στη Βουλη ειναι αξιοθαυμαστη και ιστορικα μοναδικη από κυβερνηση αντιπολίτευσης, αναβαθμιζει και παλι το κυρος του με τη σταση του συμπαραστσης και δινει νεο αερα στα πανια του για μια γρηγορη αναληψη κυβερνητικων καθηκοντων.
    Ο κ. Κουλης ιδιως με τον κοντουλη υπουργο οικονομικων και το λοιπο συμμαζεμα δεν τραβανε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιοντάρι ο Μητσοτάκης, αχαχαχαχα συγνώμη φίλε μου αλλά με έκανες και γέλασα βραδιάτικα, σε ευχαριστώ.. Φίλε μου εξήγησε μας που το στηρίζεις αυτό, γιατί τα πρώτα αποτελέσματα αλλά δείχνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΟΙ 30 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙς ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

      Διαγραφή
  4. Για να να ξαναγελασεις ο Μητσοτάκης προστάτευσε τη χώρα μας από την οργανωμένη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών που τώρα θα είχαν εγκατασταθεί στην αυλή του σπιτιού σου η του χωριό σου και θα έτρεμε η καρδούλα σου και για πρώτη φορά ανάγκασε τον Ερντογάν σε ήττα και σήμερα η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, είναι από τις πρώτες χώρες του κόσμου με τα λιγότερα θύματα του Κορωνοιου. Αν αυτά δεν είναι αρκετά για να γελάσεις τότε
    Τι να κάνω? Άλλωστε γελά δ ο μωρός καν τι μη γελειον εί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε Τρίτη, 7 Απριλίου 2020 - 8:38:00 π.μ. EEST μάλλον στέρησε ενημέρωσης, ο Μητσοτάκης τα έκανε μπάχαλο στο μεταναστευτικο οι ροές τριπλασιαστηκαν τουλάχιστον επί νέας δημοκρατίας, μόρια επί Συριζα 5000, μόρια επί νέας δημοκρατίας 25000 ένα απλό παράδειγμα αυτό, τι έκανε ο Μητσοτάκης επανέφερε άρον άρον το υπουργείο μεταναστετικης πολιτικής που είχε καταργήσει μόλις ανέλαβε.. Για το θέμα του κοροναιου δεν έκανε απολύτως κάτι ουσιαστικό απλά έκλεισε μέσα τον κόσμο που είναι οι προσλήψεις στην υγεία? Ας είναι καλά οι δωρεές ούτε μάσκες και γάντια δεν είχαν στα νοσοκομεία και υποτίθεται ότι ήταν και προετοιμασμενοι βοήθεια μας, αυτό που λες με την ήττα του ερντογαν γελάει το παρδαλό κατσίκι το oruk reis οπότε ήθελε έκανε βόλτες στα ελληνικά ύδατα ανενόχλητο οι παραβιάσεις έχουν κάνει ρεκόρ, ενημερώσου λοιπόν και άσε τη μικροπολιτικη..

      Διαγραφή
    2. σ~ευχαριστω [πολύ κυριε,Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020 - 2:53:00 μ.μ. EEST, χτυπησες το καρφι στο κεφαλι! Πρεπει να εισακουσθει η αληθεια και να ξεσκεπασθει η αδυναμια του κ. Κουλη και του κουντουλη υπουργακου ,που τωρα κεροφθυακτα για τα λεπτα της ευρωπης για να πει μετα ποσο γιγαντας είναι!!

      Διαγραφή
    3. Να μην ξεχνάμε και τι εστι χαρδαλιας, κατηγορουμενος για σκάνδαλα εκατομμυρίων στο Δήμο Βύρωνα, ο άνθρωπος που έφτασε ένα Δήμο στο χείλος οικονομικής καταστροφής μας κουνάει το δάχτυλο, το παιδί του κομματικού σωλήνα τον βαλαν εκεί για να τον ξεπλυνουν..

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά