Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Μπήκαν, δεν μπήκαν! Όχι δεν μπήκαν. Λέει ο Κυριάκος. Μωρέ μπήκαν και παρά μπήκαν λέει ο Αλέξης. Και φτου από την αρχή. Από κοντά και τα πάσης φύσεως ανευθυνουπεύθυνα Media.

Το ζήτημα της κυριαρχίας ελληνικού εδάφους. Ακόμα και μισού πόντου, το διαχειριζόμαστε σαν να πρόκειται για το μήκος του Σπαλιάρα, για τους νικητές του master chef, για βιτριόλι ερωτικής αντιζηλίας. Και σαν λιγούρια να σχολιάζουμε την εικοσάχρονη νοσοκόμα που σουλατσάριζε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με στριγκάκι, σουτιέν και όλα αυτά καλυμμένα με πλαστική διαφανή νοσοκομειακή φορεσιά από την κορυφή μέχρι τα νύχια!
Ωραία λοιπόν. Χάριν συζητήσεως εγώ λέω πως Τούρκοι μπήκαν και στρογγυλοκάθισαν σε δεκατέσσερα στρέμματα ελληνικού εδάφους. Και μετά έφυγαν. Εγώ λέω, χάριν συζητήσεως πως θα μπορούσε να είχε συμβεί επί πρωθυπουργίας Τσίπρα. Μπορεί να ήταν η Φώφη, ο Κουτσούμπας η οιοσδήποτε άλλος. Μπορούσε να συμβεί. Όπως επί Αλέξη συνέβησαν τα μύρια όσα. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
Το κάνεις βούκινο; Το «πουλάς» ως επικοινωνιακό επιχείρημα; Το αξιοποιείς, το εκμεταλλεύεσαι προκειμένου να αποδείξεις πως ο αντίπαλός σου είναι ανίκανος, ενδοτικός, ίσως και προδότης;

Φυσικά τίποτα απ όλα αυτά. Αν ήμουν Αλέξης, θα επικοινωνούσα τηλεφωνικά με τον Κυριάκο, θα το κουβέντιαζα, θα τον ρωτούσα τι έκανε με τους εντεταλμένους αξιωματικούς και μετά το στόμα μου δεν θα το άνοιγα. Σε κανένα. Δηλαδή να κάνω τι; Να εμφανίσω τη χώρα ξέφραγο αμπέλι; Να παίξω ρόλο κομπάρσου στις παραστάσεις που κατά καιρούς στήνει ο ψευτοσουλτάνος; Να τον πριμοδοτήσω; Να ανεβάσω τις μετοχές του; Να γίνω παπαγαλάκι του Ερντογάν; Μόνο και μόνο για να αποδείξω πως ο Κυριάκος είναι ανίκανος;

Ποτέ των ποτών. Αλλωστε επί Κυριάκου τα σύνορα του Εβρου σφραγίστηκαν. Αλλωστε επί Κυριάκου ουδείς μετανάστης και ουδείς πρόσφυγας κατάφεραν να δρασκελίσουν το κατώφλι Τουρκίας-Ελλάδας. Τότε;

Ελπίζω πως αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί οι εντεταλμένοι αξιωματικοί θα έπρεπε να είχαν μετατεθεί. Από την πρώτη στιγμή. Αλλά έτσι κι αλλιώς. Τα εθνικά, τα πατριωτικά, τα ελληνικά, μέγιστα θέματα δεν πρέπει να υποβαθμίζονται. Ούτε να καταλήγουν τροφή του Δανίκα, της Σταματίνας, του Οικονόμου και του Παπαδάκη. Κι αυτοί από την πλευρά τους πρέπει να διαθέτουν το στοιχειώδες κριτήριο ώστε να κάνουν φραγή. Ελεος!

Οπως έχω τόσες φορές τονίσει και υπογραμμίσει. Ο Covid 19 είναι πολλών μορφών και πλείστων ειδών. Κορωνοιός εγκεφαλικός. Κορωνοιός της παλάμης. Κορωνοιός της ανευθυνότητας. Κορωνοιός της συνωμοσιολογίας. Κορωνοιός τηλεοπτικής μονοτονίας. Κορωνοιός ανοησίας. Κορωνοιός νεοπλουτισμού. Κορωνοιός φοροκλεφτουριάς. Κορωνοιός κρατισμού. Κορωνοιός πολιτικού, κοινωνικού, ιδεολογικού αναλφαβητισμού. Κορωνοιός φανατισμού. Κορωνοιός χουλιγκανισμού. Κορωνοιός γραφειοκρατίας. Κορωνοιός κομματικής πελατείας. Κορωνοίος αναξιοκρατίας. Και πάει λέγοντας

Με ένα λόγο. Ο Covid 19 κάποτε θα καταπολεμηθεί με εμβόλιο και φαρμακευτική αγωγή. Η περιπέτεια με τον κορωνοιό κάποτε θα τελειώσει. Όμως η βλακεία, η επιπολαιότητα, ο χαβαλές, η ανευθυνότητα και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση ποτέ μα ποτέ δεν θα τελειώσουν

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με τον Αλέξη. Σχετικά με Τουρκία, Εβρο και σύνορα. Ο γάιδαρος είπε τον πετεινό κεφάλα! 
Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Μπαινουν γιατι ξερουν ότι με τον Κουλη δεν θα βρουν αντισταση, κατι σαν ξεφραγο αμπελι!
    Με τον Αλεξη και βεβαια δεν θα τολμουσαν, διοτι αστροπελεκι εξ ουρανου θα τους εκανε σταχτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματηστε πια "αχρηστοι" και μοιραίοι ανθρωποι που αν δεν κανατε αυτά που κανατε από το 2010 και μετα για να καβαλήσετε την εξουσια, θα είχαμε βγει από τα μνημονια συντομα και με ενα Κρατος ηλεκτρονικης διακυβερνησης και υπηρεσιων νοικοκυρεμενο από τοτε!!! Περιπεζατε και εξευτελίζατε τον τοτε Προθυπουργο για τις προοθημενες σκεψεις του για όλα αυτά που σημερα κοκκορευεστε και ονειρεύεστε για τον πολιτη. Όταν ελεγε για Laptop του φτωχου με 100 ευρω τον λοιδορούσατε και όταν ελεγε για υπολογιστες σε όλα τα σχολεια τον κοροϊδεύατε. Όταν μιλουσε για πρασινη αναπτυξη, κοροιδευτικα μιλούσατε για...πρασινα αλογα και τωρα γινατε υπερμαχοι αυτων και πολλων αλλων που δεν μπορω να αναφερω αλλα είναι γνωστα. Αυτό το κακο κανατε στον Λαο περαν της καταστροφης της μεσαιας ταξης που σκοπιμα κυνηγήσατε και δημιουργήσατε την χωρα των επιδομάτων αντι εργασιας.
      Καποιος πρεπει να τα λεει και να σας τα υπενθυμιζει κάθε μερα και σε εσας αλλα εν μερη και σε αυτους που Κυβερνουν σημερα που μαζι κανατε το Ζαππειο κεντρο επεξεργασίας μεσων για την πτωση της τοτε Κυβερνησης ομου με τους πρωην Πασοκους που τωρα εχετε στα σπλαχνα σας ριζωμένους. Δεν σας ξεχναμε…..

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου είμαι απολυτα μαζι σου κι είμαι προθυμος να ασπαστω καθε ριζικη αλλαγη με οποιον άλλον σοβαρο, δοκιμασμενο , διορατικο και εξυπνο ανδρα, νεας γεννιας εκτος τον κ. Κουλη και το συναφι του σαν τον κοντο κι ατολμο υπουργο οικονομικων η τον Αδωνι!!
      Την εκλογη του Κουλη ως αρχηγο του κομματος του και κυβερνητη της Πατριδας μας την εξελαβα απο τη πρωτη μερα σαν ταφόπλακα της Ελλαδος.
      Είναι ένα ανισχυρο , συντηρητικο, μονοκομματο, απαιδευτο παλληκαρακι, χωρις οραμα και πρωτοβουλια για μια μακροχρονη πολιτικη μεσα σε έναν κοσμο που ριζικα αλλαζει και απαιτει μυαλα με διορατικοτητα , τολμη και αποφασιστικοτητα!
      Το μονο που ο Κουλη εχει συγκριτικα με αλλους είναι τα σκονισμένα αρχεια του πατερα, παππου και προσπαππου του απο 100+ χρονια πριν , τα οποια διαβαζει και αντλει απ~εκει συμβουλες για κατευθυσεις και αποφασεις π~αφορουν , τη πολιτικη της σημερινης Ελλαδας!!
      Η Ελλαδα με τον Κουλη , χωρις φωτεινα και προοδευτικα προσωπα βουλιαζει καθε μερα ολο κι απο λιγο!!Χ

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζει κανείς τι συζήτησε ο Αλέξης με τον Ερντογάν για 2,5 ώρες κεκλεισμένων των θυρών
    όταν είχε επισκεφτεί τη Τουρκία ως πρωθυπουργός? Ο δε Κοτζιάς έγινε εθνικιστής?
    Καραγκιοζιλίκια από ανθρώπους που άνοιξαν τα σύνορα στον καθένα διαλαλώντας ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά