Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ο… Κούλης που έγινε Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις συνεχιζόμενες έρευνες της κοινής γνώμης, μένει κυρίαρχος στο πολιτικό παιγνίδι, με την όποια αμφισβήτηση στην πολιτική και στο πρόσωπό του, να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Οι κρίσεις, έχουν πει πολλοί, ήταν η ευκαιρία να ξεδιπλώσει ο κ. Μητσοτάκης τη ρεαλιστική πλευρά της πολιτικής του πρακτικής και φυσικά να αναδειχθεί ο ίδιος, ως ένας πρωθυπουργός που μπορεί να ακούει και να διαμορφώνει την πολιτική του.
Αυτή η πολιτική συμπεριφορά του, μέχρι τώρα, έτυχε πρωτοφανούς στήριξης από την κοινωνία και κατεδάφισε στα μάτια των Ελλήνων πολιτών τον πρωθυπουργό –πατέρα,  τον πρωθυπουργό –σύντροφο, τον πρωθυπουργό πολυπράγμονα, που «όλα τα ξέρει, όλα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει».
Κατεδάφισε την αυθεντία του πρωθυπουργού στην Ελλάδα και έδωσε στη θέση της, στον ρεαλιστή και αποτελεσματικό πρωθυπουργό, που δεν διστάζει να πάρει γρήγορες αποφάσεις, ακόμα και αν αυτές είναι αντίθετες με όσα πίστευε δογματικά ή μη, έως εκείνη τη στιγμή.
Ο κ. Μητσοτάκης μεταβλήθηκε σε «μακεδονομάχο» όταν διαπίστωσε την πλειοψηφική αντίδραση των Ελλήνων στη Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε, με δημόσια παραδοχή του, υπέρμαχος της δημόσιας Υγείας, όταν παλαιοτέρα έκανε «σπονδές» υπέρ της ιδιωτικής, έκλεισε τα σύνορα στους λαθραίους μετανάστες και υψώνει τώρα φράκτη στον Έβρο, όταν λίγους μήνες πριν απέρριπτε μετά βδελυγμίας  μια σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική , από το φόβο πολιτικών επιθέσεων εκ μέρους της αριστεράς και ταύτισης του με την ακροδεξιά.
Η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης στον Έβρο, κυρίως όμως της υγειονομικής,  που συντάραξε την ελληνική κοινωνία, του προσέδωσε χαρακτηριστικά ηγέτη, τα οποία όσο και αν τα αναζητούσε κάποιος, δύσκολα θα τα εντόπιζε πριν, λείανε τις εμπάθειες στο πρόσωπο του  στο χώρο της αντιπολίτευσης και  ενέπνευσε εμπιστοσύνη σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοσύνη του.
Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο,  με ανοικτά τα τεράστια προβλήματα στην οικονομία και την απασχόληση, που άφησε πίσω της η δίμηνη «απαγόρευση» της οικονομικής δραστηριότητας, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι θα νοιώθουν ολοένα και πιο βαριά στο «πετσί» τους τις επιπτώσεις της κρίσης, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα πρώτα σημάδια κόπωσης  σ αυτούς τους τομείς.
Ωστόσο επειδή δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, από την αξιωματική αντιπολίτευση,  οι  έρευνες της κοινής γνώμης,   επιμένουν να δείχνουν, μια υπερμεγέθη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασυνήθη για τα ελληνικά δεδομένα.  Η τελευταία έρευνα της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, στο Mega, καταγράφει σχεδόν διπλάσια ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Ζάππειο  και τα προγράμματα «Μένουμε Όρθιοι», φαίνεται πως δεν είχαν αξιόλογη απήχηση στην ελληνική κοινωνία, που περιμένει από τον κ Μητσοτάκη να βρει , όσο το δυνατόν, ανώδυνους τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Το παρατεταμένο έλλειμμα αξιοπιστίας,  στην πολιτική και στα πρόσωπα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί όπλο τώρα της κυβέρνησης,  που μπαίνει στο δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας, πατώντας σ αναμμένα κάρβουνα.
Το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε καταρρεύσει στις δημοσκοπήσεις πριν κλείσει ένα χρόνο στην εξουσία. Δεν μπόρεσε όχι μόνο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της εποχής αλλά την διεύρυνε, τόσο που παρατάθηκε για τρία χρόνια η παραμονή της χώρας στα μνημόνια με κόστος 100 δισεκατομμυρίων.
Δεν έχουν ξεχαστεί αυτά από τους πολίτες, γι αυτό ίσως  και η  κοινή γνώμη, στις έρευνες, δίνει υποτυπώδη ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ , για την περίπτωση που θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την υγειονομική κρίση.
Εν κατακλείδι. Η πολιτική σκηνή, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις εκλογές δεν έχει διαφοροποιηθεί. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για δεξιά παρένθεση και έβλεπαν επιστροφή στην εξουσία  πριν τη λήξη της τετραετίας. Πίστευαν πως ο Αλέξης Τσίπρας, με μια αντιπολίτευση  σαν και εκείνη του 2012-2014 θα κατεδάφιζε γρήγορα από το θώκο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα προχωρούσε στην παλινόρθωση της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Εξ ου και το απειλητικό και διχαστικό σύνθημα «θα λογαριαστούμε μετά».
Ένα χρόνο μετά στο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν πως  δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν, γιατί τους έδιωξε ο ελληνικός λαός από την εξουσία σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και όσο δεν το καταλαβαίνουν τόσο θα δυναμώνουν τον Μητσοτάκη, ο οποίος τώρα θα πρέπει να αποδείξει τι αξίζει κι αν το αποδείξει δύσκολα θα χάσει τις επόμενες εκλογές όποτε, αυτές γίνουν.
 Ανδρέας Κωνσταντάτος-/thecaller.gr

8 σχόλια:

  1. Είναι λυπηρο και προσωπικα με προσβαλλει σαν Ελληνα πατριωτη το μακροσκελη γράφημα του πληρωμενου νεοεμφανισθεντος δημοσιογαφου, με τη προσπαθεια του να παρουσιασει τον Κουλη με προφιλ μεγαλου, μοναδικου , αξιου, διορατικου κυβερνητη, που διεσωσε την Ελλαδα από την αφανεια και ετσι να τον ανεβαζει αυτόματαστον ουρανο ωσαν το ευφυεστατο ανδρα (κι) του αιωνα!
    Τετοια ειδους προφιλ κ. γραφια μπορει να γράφονται κατ`εντολη του γραφειο του κ. πρωθυπουργου σε τριτοκοσμικες χωρες, καπου στην Αφρικη και Ασια, αλλα οχι σε μια ευρωπαικη χωρα, μελος της Ευρωπαικης Ενωσης , του ΝΑΤΟ ... με έναν λαο υψηλου επιπεδου μορφωσης και κρισης !
    Ο λαος μας ξερει πολυ καλα από και που και το πως διασωθηκαμε από τον ιο και θεωρει, πιστευω, προσβολή μεγαλη να τον κοροιδευει ενας γραφιας και να υποβιβαζει σε τετοιο βαθμο τις ικανοτητες νοημοσυνης του, σαν να μη μπορει ο ιδιος ο λαος να κατακρινει η να επαινει.
    Τετοιους υμνους ο εξυπνος λαος μας τους απεχθανεται!! !!
    Στα συνορα μας εκανε το αυτονοητο ο κ. Κουλης και απο τα υπολοιπα προβληματα, απασχοληση , δημιουργια νεων θεσεων, μακροχρονιο προγραμμα επενδυσεων.,..όλα στασιμα και μηδεν σε πολλους τομεις π.χ. Αιγαιο!! Ετσι, παραμενει κατ~εμενα, ωσπου να αποδειχει το αντιθετο, ατολμος , αδρανης και ανισχυρος, ακομα ,νομιζω,και μεσα στο κομμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΝΑΕΙ

      Διαγραφή
    2. ΑνώνυμοςΠέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 11:30:00 μ.μ. EEST
      Φαινεσαι να εχεις εμπειριες μπαγασακο, το μαθες καλα το μαθημα !!

      Διαγραφή
    3. Πατριωτη, δεν βλεπω να ντεπεσε που οι ερασιτεχνες και επικίνδυνοι όπως απεδείχθη Συριζο-Ανελιτες κατεστρεψαν με σχεδιο την μεσαια ταξη??? Ναι, με σχεδιο για να μοιραζει επιδόματα στους φτωχούς ανθρώπους αντι για δουλειες και να εισπραττει ψηφους. Ο ενας συναιτερος εξαφανιστηκε πολιτικα και δεν θα αργησει και ο άλλος. Όταν γινουν εκσλογες και του ριξει στο κεφαλι ο "Κουλης" (που εσεις φερατε) τοτε θα αρχισει ακομη μεγαλυτερη κατρακυλα. Να ντρεπεστε για τους πρωην Πασοκους που μαζεψατε, που ανταμα ριξανε στην ουσια την εκλεγμενη Κυβερνηση τους και τον Προθυπουργο τους τοτε, για το μνημονιο, που μετα ψηφησαν χειροτερα μνημονια με τα δυο χερια. Αλλα αυτά τα μνημονια βλέπεις ητανε "Συριζο-αριστερα" και αναγκαια για να μην βουλιαξει η Χωρα!!!!

      Διαγραφή
    4. ...προσωπικα με προσβαλλει σαν Ελληνα πατριωτη...
      Ανώνυμε 10:11, συνεχίζεις να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και να προσβάλεις όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Δεν κατάλαβες ότι ανήκεις σε μία ισχνή μειοψηφία που προσβάλεται από το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης Κυριάκος είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι υπερήφανη που ο κ. Μητσοτάκης Κυριάκος είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Για αρχή κάνε τον κόπο να τον προσφωνείς όπως αρμόζει στους εκλεγμένους πρωθυπουργούς γιατί εσύ προσβάλεις το λαό που τον εξέλεξε. Και ΝΑΙ αυτός που τον εξέλεξε είναι ο ΛΑΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 5:43:00 μ.μ. EEST
      διαβασε σωστα, σε παρακαλω το σχολιο ,πριν αρχισεις σαν δικαστης και παριστάνεις τον Advocatus Diaboli, και διαμαρτηρεσαι!
      Απευθυνομαι στον γραφια κι αυτος με προσβαλλει
      ~Η γιαγια μου ελεγε < βουτα τη γλωσσα στο μυαλο σου πριν μιλησεις η γραψεις >! Τη συμβουλη της αυτή παντα την τηρω!Κανε και συ το ιδιο!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 9:47
      Επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα. Έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου καθώς απ' ότι φαίνεται δεν ακολουθείς τη συμβουλή της γιαγιάς σου. Επίσης κρύβεσαι σαν τα μικρά παιδιά πίσω από δικαιολογίες του στυλ "δεν εννοούσα αυτό". Οι μεγάλοι άνθρωποι πρέπει να έχουν συνέπεια λόγων. Αναρωτιέμαι πόσο ψηλά έχεις φτάσει που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις στους άλλους το δικαίωμα να προσφωνούν όπως επιβάλλει η τάξη των πρωθυπουργό της Ελλάδας. Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω άποψη αλλά θα πρέπει να δείχνεις ευγένεια τουλάχιστον προς όλους λόγω και της ηλικίας σου.

      Υ.Γ. Επειδή βλέπω ότι πειράχτηκες δε θα ασχοληθώ ξανά με τα σχόλιά σου. Θα τα διαβάζω απλώς.

      Καλή σου νύχτα.

      Διαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΠαρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 11:44:00 μ.μ. EEST
    Ο κ. Κουλης είναι για μενα παιδι του σωληνα!
    Ακούραστος και λογου συστηματος στέκεται εκει που ~ναι με μια αραδα ευνοουμενων από κοντα του που τον στηριζουν.
    Η δικη μου αντιληψη για τη θεση του Ελληνα κυβερνητη στα σημερινα χρονια, είναι διαμετρικα αντιθετη.Ο κ. Κουλη δεν με εκφραζει , δεν με συκγινει, μονο με θλιβει !
    Εχω κατανοηση για τις διδαχες σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά