Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Πότε θα είναι και επίσημα καμένο χαρτί ο Παππάς, εκλογές και συνομιλίες φέρνουν πανικό

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς; Όλο και κάπου θα δίνει συνέντευξη και θα λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα, όλο και σε κάποια συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτή ή κλειστή θα απολογείται, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, χωρίς καμία επιβάρυνση όμως, πόσο μάλλον παραίτηση…
Ότι το πλήγμα που έχει υποστεί είναι ανεπανόρθωτο, είναι το μόνο βέβαιο, ο Νίκος Παππάς έχει τελειώσει σαν πρόσωπο πρώτης γραμμής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από εκεί και πέρα όμως
η τυπική μεταφορά του στα κομματικά ράφια θα γίνει στο πλαίσιο του άτυπου ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει αλλού την θέση του τομεάρχη οικονομίας που κατέχει μέχρι σήμερα και αφήνοντας τον χωρίς συγκεκριμένο ρόλο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτό έχει κλείσει, ο χρόνος όμως παίζεται καθώς αν η καρατόμηση του γίνει άμεσα, θα φανεί σαν ανάληψη ευθύνης και  θα δικαιώσει τις καταγγελίες από την κυβέρνηση.

Μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον «ανασχηματισμό» στο κόμμα ο Νίκος Παππάς θα είναι και τυπικά καμμένο χαρτί. Μάλιστα η καρατόμηση του όπως λένε αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει και ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους που μπορεί να φέρουν ξανά σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.
Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβούνται μόνο μην έρθουν στην δημοσιότητα και άλλες συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Μυωνή για το «μαγαζί» αλλά και άλλες επικοινωνίες του επιχειρηματία με διαφορετικά στελέχη του κόμματος.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η αγωνία για το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τον Αύγουστο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται διαρκώς υπό την πίεση νέων αποκαλύψεων. Λογικός ο φόβος καθώς μια τρίτη εκλογική ήττα θα καθιστούσε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα καμμένο χαρτί και σε διαρκή αμφισβήτηση έπειτα.
Μέχρι στιγμής είναι αδιαμφησβήτα ο ισχυρός του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που αποδεικνύεται και τον τρόπο που πέρασε τις θέσεις  του στην τελευταία συνεδρίαση του κόμματος στο Ελληνικό, δια βοής, χωρίς καταμέτρηση και ένα λευκό έπειτα από διαμαρτυρία ενός μέλους της ΚΕΑ του κόμματος.
Αυτή η διαδικασία για όσους δεν γνωρίζουν αποδίδεται στα μέσα από τους βουλευτές του κόμματος με την φράση «είμαστε ενωμένοι, πήραμε ομόφωνα τις αποφάσεις».
Γ. Πιέρρος- www.dailypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά