Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Κύριε Τσαβούσογλου απαντήστε στην τουρκάλα ιστορικό Αϊσέ Χουρ για τους «Ρωμιούς της Πόλης»


 

Αμείλικτο ερώτημα απευθύνει η τουρκάλα ιστορικός και συγγραφέας Αϊσέ Χουρ στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τους «Τούρκους της Θράκης και τους Ρωμιούς της Πόλης».

«Τους Ρωμιούς της Πόλης»

«Εμείς αποδεχόμαστε τους Ρωμιούς της Πόλης εσείς όμως δεν δέχεστε την τουρκική μειονότητα της Θράκης» είχε πει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας προχθές Πέμπτη στον έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της γνωστής κοινής συνέντευξης Τύπου που εξελίχθηκε σε δημόσια ελληνοτουρκική διπλωματική αντιπαράθεση.

Η αναλογία των… πληθυσμών

Χθες, η τουρκάλα ιστορικός και συγγραφέας Αϊσέ Χουρ έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter, απευθυνόμενη προφανώς στον κύριο Τσαβούσογλου:

«Στο μεταξύ το 1927 την ώρα που στην Ελλάδα (Δυτική Θράκη) υπήρχε πληθυσμός περίπου 103.000 Τούρκων/μουσουλμάνων, ο πληθυσμός των Ορθοδόξων/Ρωμιών στην Τουρκία ήταν 120.000».

«Γιατί άραγε;»

Και αφού πρόσθεσε ότι «Σήμερα ενώ στην Ελλάδα ζούνε περίπου 150.000 Μουσουλμάνοι/Τούρκοι, στην Τουρκία απέμεινε ένας πληθυσμός περίπου 2.500».

Αναρωτήθηκε: Γιατί άραγε ;

Η Αϊσέ Χουρ, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, είναι γνωστή συγγραφέας, αρθρογράφος και ιστορικός, η οποία έγραφε παλιότερα στην ιστορική εφημερίδα Ταράφ, που έκλεισε ο Ερντογάν με προεδρικό διάταγμα.

in.gr

1 σχόλιο:

  1. Υπαρχουν και εκει λογικες φωνες αλλα η δικτατορια του σουλτανου τις πνιγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά