Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ο «μπροστινός» Καλογρίτσας και οι ειδοί του... Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ


Το είχαμε γράψει από καιρό. Οι υποθέσεις Καλογρίτσα και Παπαγγελόπουλου θα αποτελέσουν τη Λυδία λίθο, στο επιχρυσωμένο και πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο χρυσοποίκιλτος μανδύας, που άλλοι ύφαναν παλιά με το αίμα τους και τις θυσίες τους (ασχέτως αν διαφωνεί κανείς με τις ιδέες τους), έγινε διάτρητος, αδύναμος να καλύψει την εξουσιαστική παραβατικότητα μαθητευόμενων μάγων.

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα για την τελική κατάληξη της προκαταβολής των 3 εκατομμυρίων που πήρε από τους Άραβες της CCC. Αν δηλαδή μετά την αποτυχία ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ channel κατέληξαν στη δημιουργία εφημερίδας άκρως φιλικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ή αν προσπάθησε να μην τα επιστρέψει στους Άραβες επιχειρηματίες, προκειμένου να τα «παντελονιάσει», όπως ισχυρίστηκε ο Ραγκούσης κατά την σχετική συζήτηση στη Βουλή. Πάντως, τα χρήματα δόθηκαν, αυτό δεν αμφισβητήθηκε, και εμφανίζονται να δόθηκαν ως προκαταβολή για τη δημιουργία οικείου καναλιού.

Ήταν τότε ευνοϊκές και οι εποχές, όπως είναι για κάθε νεότευκτο στην εξουσία. Νομίζει πως θα

μακροημερεύσει, ειδικά όταν θεωρεί πως δικαιώθηκε ο πεπρωμένος ιστορικός ρόλος της παράταξής του.

Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση απαξίωσης σε όλα τα ΜΜΕ (και συνεχίζει), που ο σύντροφός τους Καμμένος κρατούσε επιδεικτικά, με νικηφόρο ύφος, το τελευταίο τότε φύλλο των Νέων. Τότε που τα troll του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατακρεουργήσει στο διαδίκτυο κάθε δημοσιογράφο που δεν ήταν φερέφωνο του κόμματος.

Ήταν η εποχή που ο Νίκος Παππάς είχε ανακαλύψει το φιλικό τμήμα του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (με την αντιστασιακή στα ελληνικά μνημόνια, Πρόεδρο). Ως γνωστόν το Ινστιτούτο είχε αποφανθεί ότι μόνο τέσσερις άδειες καναλιών χωρούν στις ελληνικές συχνότητες. Πώς μετά χώρεσαν περισσότερες; Κάποιο θαύμα... της Κανά θα έγινε!

Ο Καλογρίτσας χθες δήλωσε στην Επιτροπή: «Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Έμεινα στους νέους. Μετά τις εκλογές και αφού κερδίσαμε κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά…Εγώ αυτό που θα έβαζα ήταν το όνομά μου. Να είμαι μπροστινός»…

Και στη συνέχεια: «Ούτε το ήξερα αυτό το έργο (Μολ στα Εμιράτα που στα χαρτιά θα αναλάμβανε ). Ήταν όλα εικονικά... τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασία σε ένα έργο; … Έφτασε η ημερομηνία που δεν το πήραν το κανάλι. Άρχισε ο καθυβρισμός εμού και της οικογένειάς μου».

Αφορά φυσικά τον ίδιο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, τα mail και τα sms που αντηλλάγησαν και διατείνεται ότι τα έχει διατηρήσει και θα τα παρουσιάσει. Και τα οποία κατ' αυτόν είναι επιβαρυντικά τόσο για τους Άραβες όσο και για τον Νίκο Παππά.

Δεν παραμένουμε στη δικαστική πλευρά της υπόθεσης. Τη σκιαγράφηση του πολιτικού φόντου από τον εργολάβο κρατάμε. Όπως και τις πινελιές που έβαλε στο φόντο αυτό ο Μαρινάκης, λέγοντας ότι ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του πρωθυπουργού Τσίπρα προκειμένου να δώσει 26,3 εκατ. στον Καλογρίτσα (τα εκατ. σα να ήταν… πετσετάκια) προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Τις πινελιές συμπλήρωσε και ο Κοντομηνάς του «Alpha», ο οποίος κατήγγειλε ότι ζήτησαν να βάλουν χέρι στο πολιτικό πρόγραμμα του σταθμού!

Τελικά, είχαν ανάγκη όλες αυτές τις «Ρασπουτινικές» μεθοδεύσεις, για τις οποίες συν τοις άλλοις αποδείχτηκαν και ανίκανοι να τις διεκπεραιώσουν; Κατά την ταπεινή μας γνώμη, όχι!

Η καινούρια ηγεσία του 2015 ήταν νέα παιδιά, και πολιτικώς φρέσκα πρόσωπα. Είχαν κατορθώσει, έστω και με αθέμιτο τρόπο, να απαξιώσουν συνολικά το πολιτικό προσωπικό που διηύθυνε τη χώρα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, την πλέον δημοκρατική και οικονομικά ανθηρή στην ιστορία της χώρας.

Έδειχναν ότι ξεκινούσε με αυτούς ένα νέο κεφάλαιο (λέμε «έδειχναν» γιατί αρκετοί έβλεπαν το αντίθετο). Είχαν λαϊκή αποδοχή, ο λαός τους συγχώρεσε ακόμη και τα ψέματα και την κωλοτούμπα, με το αιτιολογικό «τουλάχιστον προσπάθησε το παιδί».

Τι συνέβη; Δεν είμαστε πολιτικοί επιστήμονες να απαντήσουμε. Απλοί παρατηρητές είμαστε και είδαμε ότι ήταν κοντόθωροι και ανέτοιμοι για τις ευθύνες που επεζήτησαν.

Μετέφεραν τους στενούς ορίζοντες των κομματικών γραφείων στα οποία μεγάλωσαν, τις μικροραδιουργίες, τους φτηνούς διαγκωνισμούς, τα μυθεύματα, σε επίπεδο χώρας. Αυτά τους ακολουθούν, και αυτά θα πληρώσουν.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά