Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Κυπριακά «λαβράκια»


Εχω την αίσθηση ότι βιάστηκαν πολύ όσοι έσπευσαν να απαξιώσουν το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής η οποία ασχολείται με τον υπουργό ΣΥΡΙΖΑ, και δεξί χέρι για ένα διάστημα, του «Λεγάμενου», Νίκο Παππά. Διότι εξ όσων πληροφορούμαι, και οι πληροφορίες είναι εξ εγκύρου πηγής, το άνοιγμα των λογαριασμών αναφορικά με την πορεία του εμβάσματος των τριών εκατομμυρίων ευρώ, από την εταιρεία CCC της οικογένειας Χούρι, προς τον Χρήστο Καλογρίτσα για την εγγυητική συμμετοχής του στο υπό δημιουργία συριζοκάναλο, παρουσιάζει ζωηρό ενδιαφέρον. Ειδικά στο σκέλος που αφορά τη… στάση του εμβάσματος (προφανώς όχι προς… ξεκούραση) στη Μεγαλόνησο Κύπρο. Περισσότερες λεπτομέρειες, κωλύομαι να αναφέρω (έχω δεσμευτεί επί του παρόντος), αλλά υποθέτω ότι δεν θα προξενήσει τεράστια έκπληξη εν Αθήναις αν διαπιστωθεί ότι με τη… στάση του εμβάσματος σε κυπριακή τράπεζα εντοπίστηκε η ανάμειξη γνωστού δικηγορικού γραφείου της Λευκωσίας, το οποίο κατά το παρελθόν είχε «νταραβέρια» με τη Βενεζουέλα, και διάφορες επενδυτικές «ιδέες» του ΣΥΡΙΖΑ, ζαρζαβατικής φύσεως…

Ο «πατερούλης» και η αχαριστία

Ωσαύτως, πληροφορήθηκα ότι περί του θέματος αυτού (της αναμείξεως με έναν τρόπο του περί ου ο λόγος δικηγορικού γραφείου στην υπόθεση των 3 εκατομμυρίων της οικογενείας Χούρι) θα αναφερθεί κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή την προσεχή εβδομάδα ο κύριος Χρήστος Καλογρίτσας.

Εικάζω ότι εκείνος θα έχει να

παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία, όσον αφορά τον ρόλο του γραφείου στη δημιουργία του συριζοκάναλου – άλλωστε άμεσα εμπλεκόμενος ήταν. Αν δεν έχει αυτός στοιχεία, ποιος θα έχει;

Η εμφάνιση του κ. Καλογρίτσα ενώπιον της Προανακριτικής, αναμένεται με ζωηρό ενδιαφέρον από όλους, και επειδή όπως πληροφορούμαι, έχει εκνευριστεί από διάφορα θεματάκια τα οποία διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον ακυρώσει ως μάρτυρα, αλλά και την ίδια την υπόθεση στην οποία είναι εκ των πρωταγωνιστών, προειδοποιώ ότι στην Προανακριτική θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν χαλαρά οι υποστηρικτές του Νίκου Παππά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πληγωθεί κόσμος. Αρκετός. Ο «πατερούλης», όπως τον ονόμαζαν τον καιρό που όλα ήταν μέλι-γάλα μεταξύ τους, μισεί, λέει, την «αχαριστία». Ειδικά, όπως λέει, από εκείνους «που εγώ τους έκανα ανθρώπους».

Ωχ…

Το αίτημα μπήκε στο συρτάρι

Επανέρχομαι στην αρχή. Στο περίφημο έμβασμα των 3 εκατομμυρίων της οικογένειας Χούρι προς τον Τσίπρα, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί την αφελή εκδοχή ότι οι Χούρι ήθελαν να εισέλθουν στην τηλεοπτική αγορά της χώρας, και αποφάσισαν να το κάνουν χρηματοδοτώντας τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον fake διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προξένησε απορία σε πολλούς ότι μόλις στις αρχές αυτής της εβδομάδας, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος να ανοίξουν λογαριασμούς για να διερευνήσουν την πορεία των χρημάτων.

Αποκαλύπτω σήμερα, ότι οι ελεγκτικές Αρχές είχαν ευαισθητοποιηθεί ήδη από τα τέλη του 2016, αρχές του 2017, για το συγκεκριμένο έμβασμα. Πιο αναλυτικά, ο αρμόδιος για τον έλεγχο διευθυντής της Τράπεζας Αττικής, παραλήπτριας του εμβάσματος προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχου ύψους εγγυητική επιστολή υπέρ του υιού Καλογρίτσα που μετείχε του διαγωνισμού, είχε απευθυνθεί στην αρμόδια Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την είχε ενημερώσει για το έμβασμα και είχε ζητήσει να προβεί (η Αρχή) στις δικές της ενέργειες. Για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει – επί του παρόντος, γιατί η Προανακριτική θα διερευνήσει και αυτή την πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης… – η Αρχή, δεν διαβίβασε, ως όφειλε και όπως υποχρεωνόταν, σχετικό αίτημα για έρευνα, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος – προϊστάμενος της σχετικής υπηρεσίας ο κ. Γ. Πάσχας.

Υποθέτω ότι η τότε επικεφαλής της Αρχής κυρία Ζαΐρη θα έχει κάποια εξήγηση, όταν κληθεί στην Προανακριτική, για ποιον λόγο δεν ερευνήθηκε το έμβασμα, δεν άνοιξαν λογαριασμοί κ.λπ. αλλά το σχετικό αίτημα του διευθυντή της Τράπεζας Αττικής καταχωνιάστηκε σε κάποιον φωριαμό, του έριξαν από πάνω και χοντρό αλάτι Μεσολογγίου και το «πάστωσαν» κανονικά…

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία

Θα κλείσω τις αναφορές στην υπόθεση της Προανακριτικής που ερευνά τις ευθύνες του Νίκου Παππά, με μια παρεμπίπτουσα αναφορά, η οποία έχει να κάνει με την οικογένεια Χούρι. Τα γραφεία της οικογένειας των Χούρι βρίσκονται στο Μαρούσι επί της οδού… Σαμπάχ Χούρι, αριθμός 5!

Ναι, δεν πρόκειται περί λάθους, ο δρόμος στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία των εταιρειών της παλαιστινιακής καταγωγής οικογένειας, έχει λάβει το όνομα του πατριάρχη της οικογενείας Σαμπάχ, πατέρα των τριών αδελφών, Χούρι. Δεν ξέρω ποιος είχε την ωραία πρωτοβουλία (υποθέτω ο Δήμος Αμαρουσίου), αλλά κάποια εξήγηση υπάρχει. Επικοινωνώντας επ’ αυτού, με κορυφαίο αξιωματούχο της Αυτοδιοίκησης, μου ανέφερε ότι «οι Χούρι έχουν δωρίσει στο Δημόσιο πυροσβεστικές, ΜΕΘ κ.λπ. Και προφανώς ο δήμος σε ανταπόδοση, ονοματοδότησε μία οδό του, με το όνομα του πατέρα Χούρι».

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η ονοματοδοσία στους δρόμους έχει πλέον να κάνει με το τι δωρίζει ο κάθε πλούσιος στον δήμο ή το κράτος. Εχω όμως την αίσθηση ότι όταν αλλάζεις το όνομα ενός δρόμου που δόθηκε προς τιμήν μιας ιστορικής πόλης της Βορείου Ηπείρου όπως είναι η Πρεμετή, για να τον μετονομάσεις σε οδό πατέρα Χούρι, ε, όπως και να το δεις, όπως και να το κάνεις, υπάρχει ζήτημα. Και είναι σοβαρό.

Το υπουργείο των Εσωτερικών, αρμόδιο για την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοικήσεως δεν έχει λόγο γι’ αυτά τα θέματα; Αναρωτιέμαι, κύριε Βορίδη μου…

 Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Οπως κταφαινεται η αθηναικη δημοσιογραφικη ομαδα δεν εχει τιποτα αλλο ιδιαιτερο/σπουδαιωτερο να μεταδωσει γιαυτο και δινει παλι συνταγές για ξεροκουκιά με κρεμμύδια και τριφτες ντοματες , φυλλα μαυροδαφνης και μπολικο λιολαδο απο το Λιασικι!!
    Μια τετοια συνταγη θα μπορουσα, πιστευω, να τη μαθαινα και απο τους τακτικους φιλους μου εδω σαν τον γνωστο εδω σανοφαγο, τον κυριο Γ.Κ.η τον αλλο κυριο Κ.Γ, πουναι μια χαρα πληροφορημενοι και προθυμοι για να μεταφερουν γνωσεις και περι μαγειρικης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θύμισες την παροιμία: εγώ γελώ με κάνα- δυο, γελούν με μένα όλοι.

      Διαγραφή
  2. Η ΕΡΤ στον πρωθυπουργό, το Αθηναϊκό Πρακτορείο στον πρωθυπουργό, η ΕΥΠ στον πρωθυπουργό, τα μεγάλα έργα στον πρωθυπουργό. Τι συγκεντρωτισμός είναι αυτός; Εχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η Ελλάδα είναι κομμουνιστικό κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να το τραβαει κατα κει ο κ. Κουλη! Ναχουμε δηλ. κατι ξαφνικο και ανυποψιαστο ?
      Κριμα που δεν εχει, εκτος της κ.Ντορας΅κι αλλα εμπιστα συγγενικα προσωπα,τα μεγαλα αποκουμπια του και οι συμβουλατωρες παλιας κοπης χαθηκαν, κι ο κ.Γεραπετριτης της επικρατειας δεν φθανει!!

      Διαγραφή
  3. Νικος Παππας ο ταμιας του συριζα και ολοι εμεις λεγαμε που ευρισκε τα χρηματα για τοσες αφισοκολησεις και διαφημιστικα ο συριζα ...απατεωνες ολκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν βάζεις τον 85χρονο ασχετο πατέρα σου διοικητή ενός σοβαρού οργανισμού, τότε δείχνεις πόσο αδίστακτος είσαι για την εξουσία. Σκέφτεσται υπουργό σημερινής Κυβέρνησης να είχε βάλλει διοικητή οργανισμού τον πατέρα του!!! Καλό χώνεψη το σανό υποστηρικτές του Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποκριτες ολοι σας. Ο παπανδρεου ενα γιο ειχε στην πολιτικη και χαλασε η οικουμενη. Τοσοι αδελφοι, αδελφες, πατεραδες , θυγατερες κλπ σογια βολευτικαν και βολευονται ακομη και δεν ανοιξε μυτη, Υποκριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστός ο σύντροφος, αφού το κάνανε οι άλλοι γιατί να μην το κάνουμε και εμεις.
    Ευτυχώς που είχαμε πρώτη φορά αριστερά για να δούμε πως σκέπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά