Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Το δίδυμο του ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε


Η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου δίνει αναμφίβολα άλλες διαστάσεις στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Έως τώρα μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του στην περίπτωση που ο ΓΑΠ περνούσε τον Ρουβίκωνα. Συνεπώς περιμένουμε –σχεδόν– με βεβαιότητα οι υποψηφιότητες από 7 να γίνουν 6. Το δικό μου ρεπορτάζ, πάντως, από καλές πηγές του ΠΑΣΟΚ λέει πως δεν πρόκειται έως το τέλος να έχουμε μόνο μία απόσυρση αλλά παραπάνω, έως και αρκετές παραπάνω. Κρατήστε το.  

Το παιχνίδι τώρα ξεκινά

Ξέρω πως ο νους σας πάει πρώτα σε συγκεκριμένο υποψήφιο με στενή σχέση με τον Παπανδρέου τον Γ΄. Σας διαβεβαιώ πως δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτόν, αλλά και σε άλλους από την εξάδα, στους οποίους δίνω μεγάλες πιθανότητες απόσυρσης, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως όσοι το πράξουν θα

κινηθούν απαραίτητα προς τον ΓΑΠ. Καλή πηγή μού είπε σχετικά το εξής ενδιαφέρον: «Το παιχνίδι τώρα ξεκινά».

«Επιστροφή» Ρέππα  

Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό από το παρασκήνιο των ημερών: Εξ Αρκαδίας και οι δύο ορμώμενοι, «βαρόνοι» του παλαιού ΠΑΣΟΚ και γνώστες του πολιτικού παιγνίου. Αναφέρομαι στον Δημήτρη Ρέππα και στον Κώστα Λαλιώτη. Ο πρώτος, όπως μαθαίνω, ήταν σε συνεχή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα με τον Παπανδρέου. Οπως λένε καλά γνωρίζοντες, βοήθησε τον ΓΑΠ να σκεφτεί καθαρά. «Δεν θέλησε να τον επηρεάσει προς κάποια κατεύθυνση, αλλά του έθεσε σε κουτάκια όλα τα δεδομένα», λένε οι ίδιες πηγές. Ο έτερος, ο Λαλιώτης, που διοργάνωσε τη «μυθική» πλέον επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στα Δολιανά το 2001, αποτελεί τον εμπειρότερο «μάγειρα» της πασοκικής κουζίνας. Και αυτός στηρίζει Παπανδρέου. Ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, στις 5 Δεκεμβρίου θα κοντραριστούν διαφορετικές σχολές και διαφορετικές γενιές.  

Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Χθες σας έγραφα πως στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ στηρίζουν την υποψηφιότητα Παπανδρέου. Ο ΓΑΠ ήταν παρών ως… πνεύμα και στα γραφεία της… επίσημης ΔΗΜΑΡ, όπου συνεδρίασε χθες η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμως δεν έγινε κάποια αναφορά στην υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ανεπισήμως ήταν σε πολλές συζητήσεις. «Θα συνεργαστεί μαζί μας ή θα μας πάρει κόσμο;» ήταν μέσες άκρες το κεντρικό ερώτημα. Λίγο μετά, πάντως, η «Ομπρέλα» έφερε αντιρρήσεις στην ποσόστωση της Προοδευτικής Συμμαχίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτικό πως το βαθύ κόμμα δεν νιώθει πως το ΚΙΝΑΛ, όποια και να είναι η επόμενη ηγεσία, καραδοκεί πλέον να πάρει κόσμο που βλέπει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνιούνται παλαιές εμμονές.

 Σταύρος Παπαντωνίου-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά