Να παραφράσει την ταινία, «Don’t look up» για να καταγγείλει την κυβέρνηση για τα σχολεία προσπάθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά.
Πολιτική κόντρα… αλλά και πολλά ειρωνικά σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταγγείλει την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων.Ο Αλέξης Τσίπρας «δανείστηκε» τη νέα ταινία του Netflix, Don’t look up, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Μέριλ Στριπ, η Τζένιφερ Λόρενς κι ο Τζόνα Χιλ.
Στην ταινία, δύο αστρονόμοι ανακαλύπτουν ότι ένας τεράστιος κομήτης κατευθύνεται προς τη Γη και προσπαθούν να αφυπνίσουν τις αρχές και το κοινό να κάνουν ό,τι μπορούν για τη σωτηρία του πλανήτη. Όμως οι αντιδράσεις που αντιμετωπίζουν δεν είναι, ακριβώς, οι αναμενόμενες. Το ενδιαφέρον του κόσμου φαίνεται να μονοπωλούν πολιτικά σκάνδαλα και ο χωρισμός ανάμεσα σε δύο δημοφιλείς ποπ σταρ. Οι φωνές των επιστημόνων όχι απλώς δεν βρίσκουν απήχηση, αλλά καταλήγουν να γίνουν χιουμοριστικά memes και να τροφοδοτήσουν θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στην ανάρτησή του: «Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το #dontlookup θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…».
Ανάρτηση την οποία ωστόσο απέσυρε για να την αντικαταστήσει με διορθωμένα τα αγγλικά του καθώς το σωστό δεν είναι «don’t look the cases», αλλά «don’t look at the cases».
Ωστόσο ο χρόνος που έμεινε στα προσωπικά του social media ήταν αρκετός για να το αντιληφθούν οι χρήστες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης… αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπός Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αφού απάντησε στην κριτική προς την κυβέρνηση, σχολίασε και τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας σκωπτικά. «ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά, ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει».
Ειν' αλήθεια, τα αγγλικά του Τσίπρα θυμίζουν Σημίτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτος με το ζορι μιλαει τα ελληνικα τι τα θελει αυτα τα αγγλικα...για λυπηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβαζω το διεθνή τύπο για να ενημερωθώ πως η αντιπολίτευση σε διαφορετικές χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν το θέμα της διαχείρισης του Covid-19 από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ΚΑΜΙΑ χώρα δεν έχουν σαν κυρίαρχο αντιπολιτευτικο λογο την πανδημία. Ασκούν κριτική, προτείνουν λύσεις, συμβάλλουν στις προσπάθειες
των κυβερνησεων στη λύση των προβλημάτων, αλλά όχι μίσος,κατάρες,απειλές.
Κσποιος αλλος μιλαει απταιστα τα Αγγλικα κσι του το αναγνωριζουν οι ξενοι αλλσ στην Ελλαδα τον αποκαλεσαν προδοτη, Αμερικανο και δεν εχει τελος αυτα που του εσουραν. Οι Ελληνες προτιμησαν αλλους σαν τον Τσιπρα και οχι μονο αφου εχουν αλλα κριτηρια. Το σκεπτικο τους ειναι απλο, τι μας ενδιαφερει να μιλα ο Προθυπουργος αγγλικα? σαμπως καταλαβαινουν τι λεει στα αγγλικα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, μπορεί να μην είναι τόσο καλός στα αγγλικά, στη γεωγραφια, στα μαθηματικα,στα νεοελληνικά, στην ιστορία και στην ικανότητα επιλογής άξιων συνεργατών αλλά στις κωλοτούμπες του παραβγαίνει άλλος; Γ. Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμάθειας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά είχε χρόνο ο Τσίπρας με όλες τις καταλήψεις που είχε μπροστά του.
Αντικειμενικη πολιτικη αξιολογηση Κουλη/ Αλεξη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚριτηρια Κουλης Αλεξης
Α.Πολιτικες γνωσεις/δημιουργιοτητα. μετριου βαθους ευρυτατο φασμα/σε μεγαλο βαθος
Κοινωνικες σχεσεις και συμπεριφορα. απροσεγγιστος/εγωμανης φιλος του λαου
Β.Αποτελεσματικότητα... δες διεθνεις οργ. ΕU,UNO etc.
λαμβανεται υπ~οψην
2Αναλυση σε επί μέρους κριτήρια, ως ακολούθως:
Ι. ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
Κριτηρια ΚΟΥΛΗ΅Σ ΑΛΕΞΗ΅Σ
1..Πολιτικες γνωσεις/δημιουργιοτητα. μετριου βαθους ευρυτατο φασμα/ μεγαλο βαθος
Κοινωνικες σχεσεις και συμπεριφορα. Απροσεγγιστος κ. φιλος του λαου κ.
εγωμανης /ενας σαν και μας
2.Αποτελεσματικότητα Κινηση στο σημειωτον δες αποτελεματα κυβερνησης
3. Αξιολογηση σε επι μερους κριτηρια:
Ι. Πολιτικες ΓΝΩΣειΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
1. Τι θετικο προσεφερε ως τα τωρα αερατες κουβεντες δες διεθνεις εκθεσεις
2 συγκεκριμενα αποτελεσματα τα παντα αιωρουνται δες διεθνεις εκθεσεις
4. Πρωτοβουλία – Καινοτομίες κορωνα ιος στο ζενιθ ο ιος ητο,ν υπο διαχειριση
5. Θεση της Ελλαδος απαξιωμενη θεση με ταση πατος ... υψηλη/βεβαια θεση
6. Αξιολογηση και προσθηκη αλλων παραγωντων ωστε να ληγθει πληρη εικονα κουλη /Αλεξη
λιαν προσεχως
.