Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για την αντιπολίτευση


 

  1. H ανεξαρτήτως περιεχομένου, ιδεολογίας και κόμματος αντίθεση σε οτιδήποτε κάνει μια κυβέρνηση χωρίς συγκεκριμένη ή τεκμηριωμένη αντιπρόταση «δεσμευόμαστε πως όποια κι αν είναι η τελική θέση της κυβέρνησης στο θέμα, εμείς θα κάνουμε την αντιπολίτευση που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και θα πάρουμε την ακριβώς αντίθετη» 2. πεισματική και πέρα από κάθε λογική διαφωνία «αν είναι ένα ηλιόλουστο μεσημέρι και του πεις να βάλει τα γυαλιά ηλίου για να ξεκουράσει τα μάτια του θα αρχίσει την αντιπολίτευση φωνάζοντας ότι είναι νύχτα με συννεφιά» 3. μιζέρια, γκρίνια «δεν τον αντέχω τον Μηνά, με το που τον βλέπω αρχίζει την αντιπολίτευση» 4. παράλογη άρνηση «πολύ ενδιαφέρουσα και συμφέρουσα η πρότασή σου, αλλά φοβάμαι πως πρέπει να κάνω αντιπολίτευση και να σου πω όχι».

Καμία δικαιολογία

Οι σύντροφοι και οι πολύ δεξιοί συμπολίτες που δεν κατάλαβαν ότι ο Μητσοτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Τουρκία και την επιθετικότητά της δεν έχουν καμία δικαιολογία. Η ομιλία μπορεί να έγινε στα αγγλικά, αλλά είχε παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά, τα οποία μέσες-άκρες τα καταλαβαίνουν.

Πίκρα

«Θλίψη, απογοήτευση και αγωνία» δήλωσε ότι αισθάνεται ο σύντροφος Σκουρλέτης. Η ερώτηση που του έγινε ήταν για

την ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά φοβάμαι πως το μυαλό του, αναπόφευκτα, ήταν αλλού και η απάντησή του αφορούσε κάτι που μάλλον τον απασχολεί περισσότερο: την κατάταξή του στην ψηφοφορία για την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μουσείο πολιτικής υστερίας

Στη χτεσινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων υπήρξε μια παραφωνία που κάπως χάλασε την ωραία γιορτή. Παρότι η εντύπωση που είχε δοθεί ήταν πως όλα τα μουσεία θα είναι ανοικτά και μάλιστα χωρίς εισιτήριο για το κοινό, το Σπίτι του Λαού στον Περισσό παρέμεινε ερμητικά κλειστό για τους επισκέπτες που ήθελαν να δουν και να ακούσουν από κοντά τους πολιτικούς και τις πολιτικές ιδέες του 19ου αιώνα.

Καλές ιδέες

Κάθε φορά που ακούω ότι «πρέπει να δοθεί κάτι στον Πούτιν προκειμένου να αποκτήσει μια διέξοδο» σκέφτομαι ότι οι ίδιοι άνθρωποι, σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλει σε ελληνικά νησιά, λογικά θα υποστηρίξουν ότι «πρέπει να δοθεί κάτι στον Ερντογάν, ας πούμε η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος, η Ρόδος ή η Κως ή, τέλος πάντων, ένα άλλο νησί, βρε αδερφέ, από τα τόσα που έχει η Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσει μια διέξοδο».

 tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά