Δεν «επιτρέπεται» να ομιλούν για λογαριασμό του Τσίπρα στα ΜΜΕ και γενικότερα στέκονται στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων.
Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να παρουσιάσει το προφίλ ενός πρωθυπουργού που επί των ημερών του υπήρξε νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κράτους, η χώρα βρέθηκε εκτός μνημονίων και ο ίδιος άφησε και ένα μαξιλάρι ασφαλείας στους «διαδόχους τους», αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα πρόσωπα που υποτίθεται ότι συνέβαλαν σε αυτήν την «επιτυχία» δεν ανήκουν πλέον στον σκληρό πυρήνα της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου.
Δηλαδή δεν έχουν δεσπόζουσα θέση στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, δεν προβάλλονται από την Κουμουνδούρου ως οι «σοφοί και έμπειροι» διαχειριστές του αριστερού success story, δεν τους «επιτρέπεται» να ομιλούν για λογαριασμό του αρχηγού στα ΜΜΕ και γενικότερα στέκονται στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, αποφεύγοντας να «καούν» ως προσωπικότητες για το χατίρι του Αλ. Τσίπρα ή επειδή και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θεωρεί «κομματικούς μουτζαχεντίν» και γι’ αυτό δεν θέλει να ρισκάρει την ενσωμάτωσή τους στην αντιπολιτευτική δράση του κόμματος.
Ποια είναι τα πρόσωπα αυτά, τα στελέχη που
υποτίθεται «έσωσαν» τη χώρα κατά την περίοδο που διαχειρίστηκαν το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο της Αριστεράς και σήμερα δεν λειτουργούν ως πρώτα βιολιά στην αντιπολιτευτική ορχήστρα της Κουμουνδούρου;Στην πλειονότητά τους έχουν κοινό σημείο αναφοράς την άμεση ή έμμεση αποδοκιμασία που υπέστησαν από τους «ακραίους λαϊκιστές» του κόμματος με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν του Παύλου Πολάκη, ο οποίος από την επομένη κιόλας της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019 τους «στοχοποίησε» ως υπεύθυνους για την απώλεια της εξουσίας επειδή με τις αποφάσεις τους «εξόντωσαν» τη μεσαία τάξη.
Πρώτος και καλύτερος ο Ευκλείδης Τσκαλώτος, ακολούθως ο Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά και το δίδυμο Γιάννης Δραγασάκης – Δημήτρης Λιάκος, που μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στη «σκληρή πραγματικότητα» και να μην παριστάνει στον ελληνικό λαό τον «εγγυητή» της ρήξης απέναντι στους δανειστές και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Στη ίδια γραμμή και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, αλλά και άλλοι «τεχνοκράτες», όπως ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, που παρέμεινε στη θέση του επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
Γράφει ο Λεωνίδας Δεληγιώργης
tomanifesto.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.