Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Αναγνώριση από σύσσωμο τον σοσιαλιστικό κόσμο στον πλανήτη


Μπορεί μετά από 16 χρόνια συνεπούς στάσης στο τιμόνι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να ήρθε η ώρα (εξαιτίας των θεσπισμένων θητειών για τη θέση) να αποχωρήσει από αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου, παραδίδοντας στον πανηγυρικά εκλεγέντα Πέδρο Σάντσεθ, σύσσωμος ο σοσιαλιστικός κόσμος του πλανήτη όμως του επιφύλασσε μία ακόμα μεγάλη τιμή, σε απάντηση του έργου που έχει προσφέρει. Ο πρώην πρωθυπουργός ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δέχθηκε τα συγχαρητήρια ηγετών από ολόκληρο τον πλανήτη. Μεταξύ αυτών, και του Νίκου Ανδρουλάκη…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφού συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρατήρησε ότι

μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας και την παράταξή μας το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 16 χρόνια», είπε, καταλήγοντας ότι «η απόφαση του Συνεδρίου να οριστεί Επίτιμος Πρόεδρος αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, αφού επιχείρησε έναν σύντομο απολογισμό, τονίζοντας ότι πάλεψε για μία νέα ηγεσία στη Σοσιαλιστική Διεθνή πιστή στις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας πολιτικής αυτής οργάνωσης, ευχαρίστησε με τη σεμνότητα και το ήθος που τον διακρίνει για την τιμή που του έγινε να είναι Επίτιμος Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Με χαρά παραδίδω την σκυτάλη στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και την Μπενέντικτα Λάσι, την πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από την Αφρική», είπε, καταχειροκροτούμενος και με την συγκίνηση να μη λείπει από την κατάμεστη αίθουσα.

 http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά