Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Η Μποφίλιου και τα ζόρια της Αριστεράς

Είδα με πόσο πάθος η ελληνική Αριστερά υπερασπίστηκε την Μποφίλιου που διαφήμισε κάποια ψευτο-μπαρόκ ρούχα στους δρόμους του Λονδίνου.
Παρακολούθησα και τη συζήτηση που άναψε στα social media για το κατά πόσο μια κομμουνίστρια επιτρέπεται να ζει χλιδάτα και να το επιδεικνύει, κόβοντας βόλτες σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ενώ υποτίθεται ότι πολεμάει την ΕΕ, την κακιά Δύση, τον κακό καπιταλισμό και δεν ξέρω τι.
Ας συμφωνήσουμε όλοι: ο καθένας δικαιούται να βολτάρει όπου θέλει και να λέει ό,τι του κατέβει! Ακόμη και να φοράει ψεύτικο βελούδο, δικαίωμά του είναι. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, το να ζεις πλουσιοπάροχα δεν επικρίνεται. Πρόκειται για αυτονόητες κατακτήσεις στις δημοκρατίες που ζούμε. Κι αυτό ακριβώς το δικαίωμα υπερασπιζόμαστε με πάθος εμείς οι θιασώτες της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας και του καπιταλισμού. Αλλά, ως ένα σημείο: δεν γίνεται να μας δουλεύουν από πάνω οι δήθεν «αντι-συστημικοί», οι οποίοι βγάζουν χοντρά λεφτά επειδή κρέμασαν τον Βελουχιώτη κορνίζα στον τοίχο και παριστάνουν τους επαναστάτες στον φτωχό κοσμάκη. Κυρίως δεν γίνεται να αρχίζουν την κλάψα και να διαμαρτύρονται κάθε φορά που τους παίρνουν μυρωδιά αυτοί τους οποίους πάνε να ξεγελάσουν!
Τέτοιοι πονηροί κυκλοφορούν πολλοί ανάμεσά μας. «Καλλιτέχνες», αοιδοί και διάφοροι ράπερ έχουν ανακηρυχθεί από την αριστερή συντεχνία ως σημαντικοί, κι ας είναι εντελώς ατάλαντοι. Αρκεί να κρατάνε το αγωνιστικό πανό. Ηθοποιοί και τραγουδιστές καταγγέλλουν το «σύστημα» στην εμφανή αγωνία τους να κόψουν κανένα εισιτήριο. Ακόμη και ο καταξιωμένος Σκιαδαρέσης ύψωσε αγωνιστικό μπλουζάκι με τη φράση «Κρέοντα γ…αι», μπας και τον προσέξουν. Ή ο Δεληβοριάς που βρίζει το «σύστημα» και μετά παίρνει εκπομπή στην κρατική ΕΡΤ «του εχθρού». Δεν θα αναφερθώ στις υστερίες του Κραουνάκη, δικαιολογούνται από τα πολλά φαγοπότια με τον Πολάκη.

Και δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες. Πονηροί υπάρχουν πολλοί και στην πολιτική. Κάποιοι κάπνιζαν πούρα σε κότερο, ενώ υποτίθεται ήταν ταγμένοι στην κοινωνία, στην εργατική τάξη, στις κατώτερες κοινωνικές ομάδες. Δεν φταίει βέβαια το κότερο, που είναι απόδειξη πλούτου και συμβολίζει την οικονομική δύναμη των κατόχων του. Αλλά το κότερο δείχνει τα ζόρια μιας Αριστεράς που έχει κάνει ό,τι μπορεί για να το σπιλώσει και να το δαιμονοποιήσει. Η Αριστερά πάντα προπαγάνδιζε ότι η Δεξιά συμβολίζει την πλουτοκρατία, συναναστρέφεται με τα συμφέροντα και υποστηρίζει τους ολίγους απέναντι στους πολλούς. Ώσπου να ανέβει στο κότερο.

«Να έχεις την καρδιά αριστερά, αλλά το πορτοφόλι δεξιά», εδώ εφαρμόζεται τέλεια η γνωστή γαλλική παροιμία.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η βόλτα με θαλαμηγό ή η μπαρόκ γούνα στο Λονδίνο. Αλλά ότι η Αριστερά που ενοχοποιεί τον πλούτο δελεάζεται από την απαστράπτουσα λάμψη του. Ένας δεξιός δεν κρύβει τη ματαιοδοξία ή τη φιλοδοξία του να κερδίσει χρήματα. Η Δεξιά δεν βασίζει την ιδεολογία της στον έλεγχο του κρατικού χρήματος, αλλά στην παράλληλη ύπαρξη ιδιωτικού πλούτου. Ο αριστερός εμφανίζεται ιδεολόγος, εμφανίζεται οπαδός των ιδεών της φτωχολογιάς, αλλά όταν θα έρθει η ώρα του πόθεν έσχες, στο Ε9 θα βρεθεί με περισσότερα ακίνητα από το φυσιολογικό. «Η Αριστερά λέει τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν κάνει αυτό που λέει. Είναι μια φυλή που αγαπάει τον λαό, αλλά δεν επιθυμεί να μοιραστεί τη μοίρα του», απάντησε ένας γνωστός Γάλλος αναλυτής όταν τον ρώτησαν τι σημαίνει «Αριστερά του χαβιαριού».

Την εποχή της θαλαμηγού υπήρχαν και άλλοι πονηροί. Αυτοί που πολεμούσαν την κακιά τρόικα ενώ είχαν εκατομμύρια σε ξένο συνάλλαγμα. Κι άλλοι που κατήγγειλαν τα «πετσοταϊσμένα» ΜΜΕ, ενώ βρίσκονταν σε κουβέντες εκατομμυρίων με Ρώσους ολιγάρχες. Οι άνθρωποι έκαναν τα κουμάντα τους, στο όνομα πάντα της Αριστεράς και του ηθικού πλεονεκτήματος.

Θα μου πείτε, αριστεροί δηλώνουν, όχι χαζοί! Τουλάχιστον η Μποφίλιου έχει και ελαφρυντικά, λόγω άγνοιας: δηλώνει τροτσκίστρια αλλά ψηφίζει ΚΚΕ, ξεχνώντας ότι ο Στάλιν δολοφόνησε τον Τρότσκι στο Μεξικό. Πώς θα λυνόταν αυτή η ιστορική παρανόηση της Αριστεράς; Αν ο Τρότσκι άκουγε Μποφίλιου, θα είχε αυτοκτονήσει και θα γλίτωνε τη δολοφονία από τους συντρόφους του!

Σοφία Γιαννακά-iefimerida.gr

14 σχόλια:

  1. Μ~αλλα λογια κι οπως μπορεσα να σε καταλαβω γραφια μου συ μας θελεις κινεζακια !
    Αμ δε γινεται !! Για φαντασου τον κ. Κουλη μας κινεζο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου ειπαμε πολλες φορες μη γραφεις μεθυσμενος

      Διαγραφή
    2. Με τα σουπα μουπες χωριο δε στενεται τσιφτια μ~!Σκεψου κι κανε αυτα που πρεπει κι επιβαλλονται για να παμε σαμπροστα !Οταν ο Οδυσσεας με τα συντροφια του το καιρο της Τροιας εκανα παλαβομαρες , τα συντροφια του τον δεσαν στο καταρτι και ετσι καλως κακου φθασαν στο τερμα !
      Κατι αναλογο πρεπει να γινει και με τον φιλο σου τον Κουλη! Θελει δεσημο !!

      Διαγραφή
    3. συνεχισε να μας διασκεδαζεις...πιες και ενα ποτηρακι για εμας

      Διαγραφή
    4. Φτιαχνω και πινω μονο το δικο μου αγνο κρασι τσιφτια μ~ απο το φυτεμενο με τα χεργια μου αμπελι π~ ανθιζει και καρπιζει μονο με τις δροσιες του Μαι και του ηλιου τα γλυκα φιλια οταν πορευεται πανω απο τις νοτιες πλαγιες απο τα παρακατιανα χαμηλοβουνια της Οβριας το Γαλα !!
      Αμα περασεις απο κει χουγιιαξε να σου δωσω ενα μπουκαλι απο το κελαρι μου !!

      Διαγραφή
  2. Πάντως φέτος το καλοκαίρι η αριστερούλα σας μάδησε στον Αι Γιώργη. Θα έπινε σαμπάνιες στην υγειά σας στο Λονδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πούμε μερικές αλήθειες, ζοριζεσαι γιατί μια καλλιτέχνις σαν τη Μποφίλιου είναι αριστερή και εκφράζεται δημοσία για αυτό, όσο για τη καλοκαιρινή συναυλία η Μποφίλιου άσκησε το επάγγελμα της όπως κάθε καλλιτέχνης, δεν ξαφρισε η Μποφίλιου τον κόσμο, τη συναυλία τη διοργάνωσαν τα μέλη της πρωτοβουλίας νέων πού από όσο γνωρίζω αυτός πού την καθοδηγεί δεν είναι αριστερός.. οπότε πολλά ζόρια άδικα τραβάς φίλε με την αριστερά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ είπα σας μαδησε, όχι ξαφρισε.
    Για την επαγγελματική της δραστηριότητα είναι δικαίωμα της να την εξασκεί και να έχει επαγγελματικό όφελος. Όταν όμως στις συναυλίες της σηκώνει τη γροθιά και βροντοφωνά ότι πάει στα βουνά να πολεμήσει το καπιταλισμό, και μετά παίρνει το αεροπλάνο και πάει στο Λονδίνο να διαφημίσει τις γούνες , μάλλον κάτι δεν κατάλαβες.
    Για τους διοργανωτές της συναυλίας, δεν τους γνωρίζω, αλλά γνωρίζω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά να στηρίξουν τη πολιτιστική εικόνα του χωριού, και δεν με αφορά οι κομματικές τους επιλογές γιατί αυτό είναι το δημοκρατικό τους δικαίωμα και κάκιστα το αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αφορά η κομματική ταυτότητα της Μποφίλιου δε σε αφορά όμως με ποιους συνεργάστηκε για τη συναυλία, παρόλα αυτά αναφέρεις ότι αυτή μάδησε τον κόσμο λές καί τά έσοδα της συναυλίας πήγαν απευθείας στην τσέπη τής ενώ παραβλέπεις την επαγγελματική τής ιδιότητα, φίλε μου έχεις μπερδευτεί λίγο, όταν ξεθολωσει το μυαλό σου μπορείς να εκφραζεσαι όπως θέλεις, αλλά αυτό που θέλεις είναι απλά να θολωσεις την κατάσταση, γιατί άραγε?

      Διαγραφή
    2. 7:15 ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ;

      Διαγραφή
    3. 8:32 μήπως έχεις μπερδευτεί? Γιατί ισολογισμούς αναφέρεις? Γίνε πιο συγκεκριμένος για να απαντήσω.

      Διαγραφή
  5. 7:15:00 είναι τόσο δύσκολο να αναλύεις καταστάσεις? Αυτά που προσπαθώ να σου πώ είναι ότι η Μποφίλου είναι παράδειγμα ανθρώπου που αυτά που λέει δεν τα πιστεύει , απλά κοροϊδεύει και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική της ζωή και οι επιλογές της δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς.
    Η Μποφίλου δεν διστάζει να χαρακτηρίζει «δικτατορία» την Ευρωπαϊκή Ενωση, να παραδέχεται πως «στα βάθη της ψυχής» της είναι «τροτσκίστρια» και να εύχεται: «Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό. Αλλά τώρα αισθάνομαι εντελώς παροπλισμένη». .
    Τώρα αν η πονηρή κνίττισα/τροτσκίστρια πέταξε το ταγάρι και επέλεξε το life style του Λονδίνου!!! αλλά εσύ εξακολουθείς να την υπερασπίζεσαι επειδή θεωρείς ότι ο ιδεολογικό σου χώρος ταυτίζεται με αυτό της Μποφίλου, και δεν έχεις αντιληφθεί ότι αυτοί οι τύποι πίνουν εις υγείαν των αφελών, καλά Χριστούγεννα.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελατε ωρε ελληναραδες,παρτε και διαβαστε τον ξενο τυπο για να μαθεται ποσο
      πληγωνεται η Ελλαδα και μεις μαζι με τουτη την ελεεινη τραγουσιστρια!!

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τη ζωή που τού αρέσει ακόμα και αν είναι αριστερός αρκεί να την κάνει τίμια, να μην προκαλεί και να μην αδικεί κανένα, αν κάνει μια άνετη ζωή πού αυτό το έχει εξασφαλίσει από την επαγγελματική της δραστηριότητα κανένα πρόβλημα, αν κάνει άνετη ζωή από πόρους πού εξασφαλίστηκαν αλλά καιλή συνταγή τότε ναι υπάρχει πρόβλημα .. για τούς ισολογισμούς όμως δε βλέπω να αναφέρεις κάτι ξανά? Προφανώς καίει το θέμα αυτό..

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά