Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τελικά, ο πολιτικός βούρκος δεν έχει πάτο


 

Αναγνωρίζω ότι o τίτλος μου είναι ιδιαίτερα σκληρός. Αν μπορούσα να βρω και σκληρότερο θα το έκανα. Η ιστορία της διάσωσης της οικογένειας του Κυριάκου Πιερρακάκη από τη φωτιά στο Μάτι το 2018 και η παρουσίασή της από τα έντυπα που στηρίζουν τον Σύριζα, απέδειξε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται απολύτως τίποτα. Για το θέμα ήθελα να γράψω νωρίτερα, αλλά προτίμησα να αφήσω τον χρόνο να μετριάσει τον θυμό μου, ώστε να έχω καθαρότερο μυαλό.

Ελάτε μαζί μου να δούμε τα γεγονότα και στη συνέχεια να τα αναλύσουμε. Η «έγκυρη» «Εφημερίδα των Συντακτών», επικαλούμενη ένα ρεπορτάζ από το «ΒΗΜΑ», ουσιαστικά φωτογράφισε τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος υποτίθεται ότι μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator εντόπισε και έσωσε την οικογένειά του από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της 19.11.2022 έγραφε: «Ο Γαλάζιος Αδελφός λειτουργεί από το 2013 […] Πώς υπουργός έσωσε την οικογένειά του στο Μάτι με τη βοήθεια του συστήματος […]». Αυτό που ξέχασε όμως να αναφέρει ο συντάκτης της «ΕφΣυν» είναι ότι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έγραφε ακόμη στο «ΒΗΜΑ», ότι «υπηρεσιακοί παράγοντες μιλούν για μυθεύματα που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά περιστατικά ή και σε τεχνικά δεδομένα». Ο Πιερρακάκης απάντησε με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών: Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένειά μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. Η διάσωσή τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ηταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας. Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένειά μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη… συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα, παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής. Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγό μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες. Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειές τους».

Ελάτε τώρα να αναλύσουμε τα γεγονότα, για να διαπιστώσετε ότι αυτοί οι άνθρωποι είτε είναι ηλίθιοι είτε νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους είτε συμβαίνουν και τα δύο.

– Ο Κ.Π. τον Ιούλιο του 2018 ήταν διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις, χωρίς καμία σχέση με την κυβέρνηση.

– Αν το 2018 λειτουργούσε το Predator και παρακολουθούσε πρόσωπα, το ερώτημα είναι ποιος το χρησιμοποιούσε. Είτε είναι η κυβέρνηση του Σύριζα είτε είναι ιδιώτης.

– Το Predator για να ενεργοποιηθεί απαιτείται η αποστολή μηνύματος και η ενεργοποίηση του μηνύματος από τον λήπτη. Τώρα, πόσο λογικό σας φαίνεται ο Κ.Π. από το εξωτερικό να στέλνει μήνυμα – δόλωμα στη σύζυγό του και εκείνη να το αποδέχεται μέσα στη θάλασσα για να τους εντοπίσει κάποιος και υποτίθεται να τους σώσει;

– Το πλέον κουφό είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται κανένα κακόβουλο λογισμικό για να εντοπιστεί η θέση ενός κινητού τηλεφώνου. Ηδη κάθε ώρα και στιγμή το Google Maps γνωρίζει πού βρισκόμαστε με ακρίβεια μερικών εκατοστών και μας καθοδηγεί. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουν την περιοχή που βρίσκονται τα τηλέφωνά τους. Με βάση ακριβώς αυτή την πληροφορία λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης 112, που μακάρι να το είχαμε το 2018. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους που θα πιστέψουν ό,τι τους σερβίρουν.

– Σαν συνέπεια της επιχειρηματολογίας της «ΕφΣυν», σημαίνει ότι όσοι σώθηκαν από το λιμενικό είχαν εντοπιστεί μέσω του Predator και μάλιστα με τη βοήθεια ξένων. Βλέπετε πόσο παράλογα είναι όλα αυτά;

– Την ιστορία αυτή τη γνώριζαν ελάχιστοι και ο Κ.Π. ουδέποτε αναφέρθηκε δημόσια στο θέμα. Οποιος την έδωσε και όπως τη συνέδεσε με το Predator πρέπει να είναι πραγματικά άρρωστος για να ανακατέψει τρία μικρά παιδιά που έζησαν έναν εφιάλτη, προκειμένου να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Αίσχος, σε αυτόν που το διέρρευσε και σε αυτούς που το δημοσίευσαν.

Πάμε τώρα στην ουσία. Γιατί στοχοποιούν τον Πιερρακάκη; Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι ο πλέον επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης με εξαιρετικά πλούσιο έργο στον τομέα του και ελάχιστες εμφανίσεις στην TV οι οποίες χαρακτηρίζονται από σεμνότητα και ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους. Θέλουν να τον κοντύνουν γιατί η αποδοχή του καλύπτει σχεδόν όλους τους ψηφοφόρους. Δεν υπάρχει πολίτης που να μην κατάλαβε τις σημαντικές διευκολύνσεις που μας έδωσε μέσα σε τρία χρόνια. Το 2018 οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο ήταν μόλις 8 εκατομμύρια. Σήμερα, ύστερα από 3+ χρόνια με τον Πιερρακάκη θα ξεπεράσουμε το 1 δισεκατομμύριο. Αυτά είναι γεγονότα και δεν επιδέχονται ούτε παρερμηνείες ούτε μπαλαμούτιασμα. Τους πονάει πολύ!

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολύ επιτυχημένος γιατί ακολούθησε μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική. Αντί για φαραωνικά έργα πληροφορικής στα οποία σπαταλήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια χωρίς αποτέλεσμα, επικεντρώθηκε στην επίλυση άμεσων προβλημάτων του πολίτη, που μπορούν να υλοποιηθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα σας δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Ενα από τα πρώτα επιτεύγματά του ήταν η ενοποίηση των πομποδεκτών για όλα τα διόδια της χώρας. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα. Οι εταιρείες την υλοποίησαν, αλλά αυτός ήταν που την πρότεινε. Τεράστια διευκόλυνση σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους.

Η δημοπρασία για τις άδειες 5G ήταν από τις πλέον καινοτόμες στον κόσμο και απέφερε σημαντικά έσοδα. Η πολιτική cloud first που εφάρμοσε στο Δημόσιο λειτούργησε προωθητικά, ώστε να γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις σε data centers από τη Microsoft και την Amazon. Η ηλεκτρονική βεβαίωση της υπογραφής γλίτωσε χιλιάδες ανθρωποώρες μετάβασης και αναμονής στα ΚΕΠ. Η άυλη συνταγογράφηση διευκόλυνε τους πάντες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και συμπληρώνεται τώρα με το MyHealth.

Εκεί, όμως, που πραγματικά φάνηκε η αποτελεσματικότητά του ήταν το σύστημα εμβολιασμού. Εγινε με σύντομη διαγωνιστική διαδικασία, γιατί αν πηγαίναμε σε κανονικό διαγωνισμό, ακόμη και σήμερα δεν θα είχαμε σύστημα. Κόστισε ελάχιστα χρήματα (λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ), ενώ στην πολιτεία της Καλιφόρνιας πλήρωσαν 18 εκατομμύρια δολάρια και το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε.

Η ιστορία για το Μάτι δημιούργησε πολύ μεγάλη συμπάθεια προς τον Πιερρακάκη και γράφτηκαν πάρα πολλά κείμενα για να τον στηρίξουν από καταξιωμένους δημοσιογράφους, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του και το έργο του. Εδώ ακριβώς φάνηκε και η κατωτερότητα της «ΕφΣυν». Οταν αντιλήφθηκε ότι η ιστορία έγινε boomerang, έβγαλε άλλο «φασούλι». Οτι δηλαδή το gov.gr είναι διάτρητο στον τομέα της ασφάλειας των δεδομένων ή ότι τα δεδομένα πωλούνται για εκμετάλλευση!

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Η επίθεση στον Πιερρακάκη είναι μέρος μιας άθλιας προπαγάνδας στην οποία ειδικεύονται οι αριστεροί. Ο καθ’ έξιν υμνητής του Τσίπρα, που καθημερινά γράφει στη διαδικτυακή εφημερίδα «Ανοιχτό παράθυρο», παρέλαβε και τον Πιερρακάκη με ένα κείμενο που τιτλοφορείται «Κυριάκος Πιερρακάκης: Γράσο» (22.8.2022), από όπου σας μεταφέρω ένα απόσπασμα: «[…] Σε ποιο βαθμό εμπλέκεται το υπουργείο του με τις διευθετήσεις που έκαναν ως τώρα το μέγαρο Μαξίμου και ο Μητσοτάκης για να διευκολύνουν την ΕΥΠ στις παρακολουθήσεις;».

Τέλος, οι ισχυρισμοί ότι με το Predator φαλκιδεύτηκε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ. και ότι με το λογισμικό πάρθηκε η φωτογραφία με το πούρο του «λεγάμενου» στο πολυτελές κότερο, αμέσως μετά το έγκλημα στο Μάτι, δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά. Δεν πείθουν κανέναν. Είναι για γέλια και αυτοί για κλάματα!

«Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε»!

 Ανδρέας Δρυμιώτης- σύμβουλος επιχειρήσεων.

Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. αυτα τα πολιτικα σκουπιδια πρεπει ο Ελληνικος λαος να τα στειλει παλι πισω σε μονοψηφιο νουμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν απλος ελληνας πολιτης που απο χρονια παρακολουθω την πολιτικη εξεληξη στη πατριδα νιωθω ολο και πιο στεναχωρος και ανησυχος απο τοτε που ο γιος πρωην πρωθυπουργου ανελαβε τη διακυβερνηση στη Χωρα μας !! Δεν υπαρχει αναλογη
    ,περιπτωση στα τελευταια 25 χρονια στην Ευρωπη , να αναλαμβανει ο γιος πρωην πρωθυπουργου οπως ο κ. Κουλη τη διακυβερνηση μιας ειρωπαικης χωρας !
    ΥΣ> Ο μπαμπας του κ. Κουλη μας κυβερνουσε ακομα πριν απο 15 χρονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά