Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Μάξιμος Σαράφης» με τ’ όνομα


Δηλαδή; «Τι έγινε, ρε παιδιά;» όπως απορούσε στους τηλεοπτικούς «Απαράδεκτους» ο Σπύρος Παπαδόπουλος. «Μάξιμος Σαράφης» με τ’ όνομα! Θυμάμαι καρέ καρέ εκείνη τη νύχτα. Τι σκηνοθεσία, Δία μου! Τύφλα να ’χουν τα θρίλερ. Νύχτα, μαύρη νύχτα, οπωσδήποτε νύχτα, οι προβολείς σημάδευαν ανατριχιαστικά, τα φλας αναβόσβηναν, η φιγούρα του Παπαγγελόπουλου ιδανική και βιαστική, λες και όλα παίζονταν στο δευτερόλεπτο, οι δημοσιογράφοι έπεσαν καταπάνω του και οι λέξεις όπως βγήκαν από το στόμα του, σου σήκωναν την τρίχα κάγκελο! «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως ελληνικού κράτους». Πάγωσε ο τόπος.

«Τι έγινε, ρε παιδιά;». «Μάξιμος Σαράφης» με τ’ όνομα, χωρίς το όνομα. Ο προστατευόμενος μάρτυρας. Με τον συγκεκριμένο έγινε η συνδιαλλαγή της αλήθειας. Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Σε νεότερο κεφάλαιο ιστορίας, ο Μεσσίας φωτός αληθείας, ο συνεργάτης, προφυλακιστέος μετά την απολογία του, φερόμενος ως «εγκέφαλος» απάτης με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις από

τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Μούτρο»; Ε όχι. Δεν το πιστεύω. Αποκλείεται να παρέδωσαν σε μη φερέγγυο άνθρωπο τέτοια ευθύνη, μιας τέτοιας μαύρης νύχτας «από ιδρύσεως ελληνικού κράτους».

Ο ίδιος δήλωσε: «Η ποινική εμπλοκή μου είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου… Εργο του παρακράτους της ΝΔ». Αντιστοίχως, οι της ΝΔ δείχνουν το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τι γίνεται, ρε παιδιά; Εναγωνίως επιζητώντας αενάως να φτιάξουμε κράτος, περιέργως, μας περίσσευε ανέκαθεν το παρακράτος. Στον δρόμο προς τις εκλογές… Καλά θα πάει αυτό.

 Ρεα Βιτάλη-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά