Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η «κίτρινη κάρτα» στον Α. Λοβέρδο


Παρακολούθησα αυτά που είπε ο Α. Λοβέρδος στην τηλεόραση του Σκάι χθες το μεσημέρι και αντιλήφθηκα πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια στη διαφωνία του με τη γραμμή Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού. Απ' όσα κατάλαβα η διαφωνία του Α. Λοβέρδου δεν βρισκόταν στην θέση για άλλο πρόσωπο πλην Τσίπρα - Μητσοτάκη, αλλά στην προεκλογική αφασία του ΠΑΣΟΚ επ΄αυτού του ζητήματος.

Δηλαδή ο Λοβέρδος, διασώζοντας τη σοβαρότητά του, είπε στον Ανδρουλάκη και στην ομάδα του πως δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές χωρίς να έχουμε πρόταση για συγκεκριμένο πρόσωπο για πρωθυπουργό. Μια ένσταση κοινής λογικής. Τι θα λέμε όταν θα μας ρωτάνε; Ο Κανένας; 

Χθες στην τηλεόραση του Σκάι προσπάθησε να κλείσει το θέμα λέγοντας «ό,τι είχα να πω το είπα. Τελεία». 

Μόνο που στην πολιτική την τελεία δεν αρκεί να τη βάλεις μόνον εσύ. Θα πρέπει να τη βάλει και ο άλλος, στην

προκειμένη περίπτωση ο Ν. Ανδρουλάκης. Αν κρίνω από το πώς αντιμετώπισε το ΠΑΣΟΚ τη διαφωνία του Α. Λοβέρδου τέτοια διάθεση δεν υπάρχει. 

Γιατί προσέξτε τι είπε το επίσημο ΠΑΣΟΚ για τις ανησυχίες Λοβέρδου. «Έχει κοινές αγωνίες με τους κυρίους Οικονόμου και Σκέρτσο». Όμως κοινές αγωνίες με τους Οικονόμου και Σκέρτσο, επί του επίμαχου ζητήματος, έχει και ο Α. Τσίπρας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την πολιτική πρόταση «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας». Γιατί το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε στην αναφορά μόνον των δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας; 

Γιατί αυτό βολεύει το αφήγημα που καλλιεργείται εδώ και καιρό για τον «δεξιό» Λοβέρδο, που είναι ο «Δούρειος Ίππος» της Ν.Δ. Αν έβαζαν και τον Τσίπρα στο κάδρο χαλούσε όλο αυτό το σκηνικό. 

Άρα, αν καταλαβαίνω καλά, ο Α. Λοβέρδος έχει ήδη δεχτεί μια κίτρινη κάρτα και τον περιμένουν στη γωνία για την κόκκινη. Θα του τη δείξουν χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς τη χρήση VAR. 

Είναι ολοφάνερο πλέον πως η ομάδα Ανδρουλάκη έχει ως πρώτιστο καθήκον τον απόλυτο έλεγχο του ΠΑΣΟΚ ώστε μετά τις εκλογές – πρώτες και δεύτερες – να μη βρεθεί προ ανεπιθύμητων καταστάσεων. Και όποιον κρίνουν πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους σχεδιασμούς τους, θα τον εξουδετερώσουν. 

Μα αυτό δε θα έχει κόστος; Δεν τους ενδιαφέρει. Εξάλλου το σκηνικό που θα στηθεί – για να μην πω ότι ήδη στήνεται – είναι γνωστό: συνεργασία με τη Δεξιά και μάλιστα τη Δεξιά του Μητσοτάκη. 

Ο Α. Λοβέρδος, που με περισσή αυτοπεποίθηση δήλωσε πως είναι από αυτούς που δε διαγράφονται, ας κάνει επ' αυτού και δεύτερες σκέψεις. Ένας αρχηγός μπορεί να διαγράψει τον καθένα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, εφ' όσον αυτό υπηρετεί τον σχεδιασμό του. Παραδείγματα πάρα πολλά.

Ένα δίμηνο είναι μακρύς πολιτικός χρόνος, πολλά μπορεί να συμβούν, αλλά οι προθέσεις δεν κρύβονται. Είναι έκδηλες από τώρα, Ανδρέα. 

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά