Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη και την τρομοκρατία


Δύο σημαντικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ήρθαν να επιβεβαιώσουν τι ακριβώς επιθυμεί και τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ έχει να κάνει με τις διαρροές από την Κουμουνδούρου για τις συλλήψεις των Πακιστανών τρομοκρατών από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εχθρικό κάθε τι που γίνεται και φέρνει αποτελέσματα για τη χώρα. Μόνο και μόνο επειδή αυτό το αποτέλεσμα ήρθε από τη σημερινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας θα βρουν την ευκαιρία για να το αποδομήσουν πολιτικά.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ αφορά τα όσα λένε και κάνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη του Εβρου. Δεν είναι μόνο η απαράδεκτη πολιτικά κίνηση του Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να μη δοθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του. Το ερώτημα εάν ο Παπαδημούλης μόνος του πήρε την πρωτοβουλία είναι μάλλον ρητορικό. Θα μπορούσε ο ευρωβουλευτής να πάρει τόσο αρνητική θέση για τον φράχτη, χωρίς να έχει ανάψει το πράσινο φως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Οχι βέβαια! Ο Παπαδημούλης για ό,τι κάνει ενημερώνει αμέσως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγα και απλά λόγια. Η θέση που εκφράζει ο Παπαδημούλης για τον φράχτη αποτελεί μέρος του πολέμου που έχει ξεκινήσει ο Τσίπρας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του. Και ευτυχώς που ο

υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι αποτελεί ξεκάθαρη απόφαση του πρωθυπουργού να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη κατά μήκος των 140 χλμ. των ελληνοτουρκικών συνόρων. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 37,5 χλμ. και σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού στον Έβρο, υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή επιπλέον 35 χλμ., με κόστος 100 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει προβλεφθεί να καλυφθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό της χώρας μας. Το 2022, είπε, απετράπη η παράνομη είσοδος 265.000 μεταναστών στον Έβρο.

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ των εκλογών πλησιάζει. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για όποιον ψηφοφόρο παρασυρθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις με τις συλλήψεις των τρομοκρατών και με τον φράχτη του Εβρου έδειξαν το πραγματικό πρόσωπό του. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…

 

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Τσίπρας για Ραγκούση…

Έξαλλος μαθαίνουμε ότι είναι από χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε την εξέλιξη με τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση και δεν έκρυβε την οργή του γιατί από κανέναν δεν ενημερώθηκε ότι η βίλα φτιάχτηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το κυριότερο όμως που εκνευρίζει τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι, σε αντίθεση με την υπόθεση του Παπαθανάση, μια υπόθεση που διαψεύστηκε από τη Eurobank, ο ίδιος είχε ορίσει τον Ραγκούση διάδοχο του Πολάκη για να κυνηγήσει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει ο Τσίπρας και μάλιστα μόλις πενήντα ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ξέρει ότι το κλίμα δεν γυρίζει…

 

Ντέρμπι για την πρώτη θέση στην Α΄ Πειραιά

Η βεβαιότητα που προκύπτει από δημοσιεύματα πειραϊκών ΜΜΕ ότι ο Κατσαφάδος θα έρθει σίγουρα πρώτος στην Α΄ Πειραιά φαίνεται ότι θα φέρει ανατροπές και μεγάλες ανακατατάξεις. Σε καμία άλλη εκλογική περιφέρεια δεν εμφανίζεται τέτοια βεβαιότητα για την πρώτη θέση.

Επειδή λοιπόν όταν υπάρχει τέτοια βεβαιότητα οι πολίτες ψηφίζουν ανάποδα, κρατήστε δύο ονόματα για την πρώτη θέση στην Α΄ Πειραιά. Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιάννης Μελάς. Κανένας δεν είναι σίγουρος για την πρώτη θέση από τώρα. Ολα είναι ανοιχτά και οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν πάνω στην κάλπη…

 Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

tomanifesto.gr

13 σχόλια:

  1. ΣΥΡΙΖΑ επιβουλεύεται την εθνική μας ασφάλεια. Εδώ υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Δυστυχώς δεν είναι αυτή η ώρα για πειραματισμούς και χαμένη ψήφο διαμαρτυρίας. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά ο Μητσοτάκης είναι η μόνη σοβαρή πατριωτική επιλογή σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια διόρθωση στο τίτλο κι είμαστε οκ .
    Το πραγματικά αποκρουστικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ... Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικοί λένε ότι ο φράχτης δεν έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα γιατί τα θαλάσσια σύνορα είναι εύκολα να τα περάσεις. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Απο τις 10 βάρκες περνάνε οι 2 απο το 2019 και μετα. Αυτά είναι λόγια λιμενικού στην Λεσβο που πάω κάθε καλοκαίρι.Αν ήταν εύκολη η θάλασσα, τότε ο Ερντογάν δεν θα είχε στείλει 150.000 λαθρομετανάστες στον Έβρο. Οι Συριζαιοι είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας. Πηγαίνετε στα νησιά και ρωτήστε τον απλό κόσμο τι τράβηξε από τις ορδές των λαθρό. Βρώμα, κλεψιές, ανασφάλεια, οικονομική κατάρρευση. Βέβαια οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα κότερα τους, τα σπιτάκια των 500 τετραγωνικών με πισίνες, τα 35 διαμερίσματα για ενοικίαση λαθρομεταναστών,αλλά με διαμονή στις Βρυξελλες για τον ιδιοκτήτη. Πάντως πρώτη φορά στην ιστορία βλέπω πολιτικό κόμμα να υποστηρίζει ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να υποβάλει αίτηση διαμονής, και να υπάρχουν ψηφοφόροι που να μην ενοχλούνται από αυτή τη θέση. Βέβαια όταν θα καταλήξουν στη αυλή του σπιτιού τους θα είναι αργά, και ο Τσίπρας θα χαμογελάει από το κότερο, ο Ραγκουσης από τη πισίνα, και ο Παπαδημουλης από τις Βρυξέλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρ Βασιλη , διαπιστωνω με λυπη, οτι η ρουτα του Πελασγια μπλοκ αλλαξε ριζικα !! Δεν υπαρχει πια πληροφορηση , αλλα πολεμος εναντον παντων που επικρινουν και μπορει να μειωσουν το προφιλ και τη πολιτικη του κ. Κουλη, με ενα επικριτικο σχολιο η μια λεξουλα !!
    Νασαι καλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, σας είχα όλους προειδοποιήσει πριν να γράψετε σχόλιο να διαβάζετε τους όρους ...Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...αν τα σχόλια σας δεν έχουν σχέση με την ανάρτηση διαγράφονται. Αν πάλι και νομίζω ότι είστε εσείς σε σχόλιο συμφωνήσατε με τον Γκλέτσο να ρίξει γιαούρτι στον κ. Κούλη όπως συνεχώς τον αποκαλείται και περιμένετε να περαστεί θα περιμένετε ακόμη πολύ , όχι μόνο για τον νυν πρωθυπουργό αλλά για όλους.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ κ. Βασίλη νομίζω ότι κακώς δεν επιτρέψατε την ανάρτηση αναγνώστη που παρότρυνε τους πολίτες να ρίξουν γιαούρτι στο Μητσοτάκη. Θα ήταν καλλίτερα να το αναρτήσετε και στη συνέχεια να το σχολιάσετε πόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία είναι αυτοί οι πολίτες.
    Σήμερα γιαούρτια, αύριο πέτρες,μεθαύριο μολότοφ και τέλος 4 νεκροί στη ΜΑΡΦΙΝ συν ένα αγέννητο αγγελούδι. Τους φασίστες πρέπει να τους βγάζουμε στο φως και να τους βλέπει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ρωτήσω κάτι για τον περιβόητο φράχτη. 1/ Η Ελλάδα έχει ανοιχτα σύνορα στο Αιγαίο? 2/ Οι μετανάστες μπορούν η δεν μπορούν να έρθουν μέσω Βουλγαρίας?3/ Και άντε έγινε ο φράχτης. Είναι ακριβώς στα σύνορα? Είναι στη μέση του ποταμού Έβρου? Σε μερικές περιοχές ο φράχτης είναι μέσα στο έδαφος μας άλλου 500 μ, άλλου 1000μ, άλλου 2000μ και ίσως και παραπάνω κάπου αλλού. Εάν οι μετανάστες, έρθουν μέχρι το φράχτη, δεν είναι σε ελληνικό έδαφος? Ποιος θα τους απωθήσει μετά. Η θα φωνάξουμε τους Τούρκους να τους μαζέψουν απ' το δικό μας έδαφος? 4/ Νομίζετε ότι τους μετανάστες δεν τους περνουν και δικά μας πολλά άτομα, με το αζημιωτο πάντα. Ε κάπου κάπου πιάνουν και κανέναν, έτσι να λένε ότι έπιασαν. Απ' την άλλη δεν μιλάει και η Ευρώπη γιατί τα τσεπωνει. Μόνο η δεξιά στην Αμερική η δεξιά στο Ισραήλ και η δεξιά στην Ελλάδα σηκώνουν τείχη. Νομίζουν ότι λύνουν το πρόβλημα του μεταναστευτικού έτσι. Το οποίο πρόβλημα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Και ρωτώ εκεί στην Φθιώτιδα εργάτες γης μπορείτε να βρείτε? Εργάτες για την κτηνοτροφία σας μπορείτε να βρείτε. Μήπως γνωρίζετε πόσες μονάδες ζώων έκλεισαν τελευταία λόγω έλλειψης χεριών. Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι απλό. Η παραβατικότητα όσο αυτοί οι άνθρωποι δεν βοηθούνται θα αυξάνει. Βέβαια το ίδιο θα συμβαίνει και με τους ημεδαπους, αν συνεχίσει η φτώχεια. Δεν μπορεί να πλουτίζει το 2% και να μαζεύει όλον τον πλούτο, σε βάρος του 98%. Αν δεν ξαναμοιραστει αλλιώς η πίτα, τα φαινόμενα αυτά θα γίνουν ανεξέλεγκτα. Μην τα απλοποιειτε, τα πράγματα είναι σοβαρά. Αυτή η κυβέρνηση που στηρίζεται καθαρά απ' τον διεθνή καπιταλισμο και τους ολιγαρχες του, αλλά και απ' το ντόπιο οικονομικό κατεστημένο. Τα 40 δισ.το ταμείου ανάκαμψης, δυστυχώς θα επιστρέψουν πάλι στους Ευρωπαίους. Για αυτό δεν τους νοιάζει να μας πιέσουν ν αλλάξει η χώρα που είναι σε όλα τα επίπεδα διαλυμένη. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο καιρο ειχα να διαβασω εδω ενα σαν και τουτο το σωστο , σοβαρο , αναλυτικο και με κριση σχολιο !! Συγχαρητηρια φιλε μου !Γενικα εφαπτεις και τις δικες μου σκεψεις και φροντιδες πουχω για τη πορεια του μοναδικου , πιο ωραιου και ιστορικου, γεναιου και δοξασμενου κρατους/ εθνους μας στο κοσμο,,,,!Το ερωτημα που με καιει και βασανιζει ειναι αν ποτε ο κ. Κουλης σαν ηγετης μετα και τα προσφατα θανατηκα απο 57 αδελφια μας, μπορει να το πετυχει! Εχει το θαρος , διορατικοτητα, κλπ να ενδυναμωσει, ενθαρρυνει, εμπνευσει.....το κοσμο μας ?

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλύτερο μέρος του φράχτη στην Αμερική με το Μεξικό χτίστηκε επί Ομπάμα.
      Στα δικά μας τώρα σου θυμίζω τη θέση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη: "ο φράχτης είναι ένα εργαλείο,δεν είναι η λύση".
      Το γεγονός πως αντιδρούν αυτοί που δυσκολεύονται στα σχέδια τους κατά της πατρίδας μας,με πείθει για την αναγκαιότητα του. Γ. Κ

      Διαγραφή
    3. Το 19 είχαμε το Σκοπιανό, ξεσήκωσαν το κόσμο. Αποτέλεσμα? Λουφαξαν. Τώρα βρήκαν τον φράχτη. Φαίνεται πως σε κάποιους χρωστάνε χρήματα ακόμα.... Έτσι πάει σε εκλογές η δεξιά. Τα προβλήματα που έχει η χώρα και οι πολίτες της κάτω απ' το χαλί. Αρκεί να πάρουμε την εξουσία και ας διαλυθεί η χώρα. Έτσι πορεύτηκε η δεξιά όλα της τα χρόνια. Θέλουν διαλυμένη τη χώρα, γιατί έτσι βολεύονται όλοι. Θέλει ένα κράτος πελατειακό, για να μπορεί να τσουβαλιαζει τους ψηφοφόρους. Δεν θέλει πολίτες λευτερους και με άποψη. Τι άλλο να πω? Πιστεύω ο λαός μας να μην κάνει ξανά το λάθος που έκανε και το 12 και το 15 και το 19. Αφήστε το άλλο φιάσκο με τον Ερντογάν. Δεν τους βγήκε η ένταση και των δύο, τώρα το έριξαν στη φιλία. Και θα πω και τούτο στους αναγνώστες. Απ' το 12 και μετά η χώρα μας ήταν σε μαύρα χάλια και οικονομικά και από πλευράς ασφαλείας με τις ΕΔ και τους εξοπλισμούς σε επίπεδα να μην αναφέρω.... Αν ήθελε ο Ερντογάν να μας κάνει τη ζημιά, τι λέτε?δεν μπορούσε?θα περίμενε να εξοπλιστουμε πρώτα και το 2030 θα έρθει να μας πάρει νησιά? Τέτοιο δούλεμα δεν έχει ματαγινει. Γνωρίζεται ότι στα έξοδα για εξοπλισμούς γίναμε πάλι η πρώτη χώρα στο ΝΑΤΟ? Με 4%. Έτσι λένε τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού. Ο σκοπός επιτευχθεί. Ο νοων νοειτω......

      Διαγραφή
  7. Ρε φίλε 5:58:00 που ζεις? Τι σαχλαμάρες αραδιάζεις? Γιατί να υψώσει φράχτες η Ολλανδία, η Ελβετία, η Ισπανία κλπ? Την ίδια γεωγραφική θέση με εμάς έχουν? Ποια χώρα της Ευρώπης έχει σοβαρά προβλήματα με το γείτονα της όπως εμείς? Εμείς θα λύσουμε το διεθνή μεναστευτικο πρόβλημα και τις ρίζες του προβλήματος? Από οικονομικής πλευράς αναπολείς τις ημέρες διακυβέρνησής Τσιπρα- Βαρουφακη?
    Η μήπως της ενδοξης Σοβιετικής ω Ένωσης? Όσο έχεις καιρό μπορείς να επισκεφθείς τη Κούβα και τη Β.Κορεα για να γευτείς τον οικονομικό και κοινωνικό θρίαμβο αυτών των κσθεστώτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω ανάγκη να επισκεφτώ καμία άλλη χώρα. Ζω εδώ και τα βλέπω τα χάλια. Μεταρρυθμιση σημαίνει μια αλλαγή
    στη χωρα υπέρ του πολίτη. Μπορείς να απαριθμησεις τις μεταρρυθμίσεις της δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ σε τούτη τη χώρα? Μια θέλω μόνο. Όσον αφορά τον φράχτη, και το 4%για αμυντικές δαπάνες μια χαρά τα βλέπεις. Ε? Σε νοσοκομείο έχεις πάει τελευταία? Εύχομαι να μην πας. Με τη δημόσια διοίκηση γενικά σου έχει τύχη τελευταία να συναναστραφεις? Στον ΕΦΚΑ μήπως προσπάθησες να βρεις καμία άκρη? Η ασφάλεια της γειτονιά σου, η του χωριού σου, η της πόλης σου είναι αυτή που πρέπει να είναι με 60 χιλιαδ αστυνομικούς? Στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε ικανοποιούν? Την δικαιοσύνη,σου έχει τύχη να την επισκεφτείς? Αν Μ αυτά και τόσα άλλα που θέλω να αναφέρω είσαι ευχαριστημένος, πήγαινε τότε και ρίξε την ψήφο σου στον Μητσοτάκη. Όχι στη δεξιά, στον Μητσοτάκη. Που στο τέλος θα πουλήσει κι εμάς, και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Να την κάνουμε την οικογένειά αυτή πιο πλούσια από ότι έχει γίνει. Να έχει και η έκτη γενιά να ζήσει. Όσον αφορά τον φράχτη, διάβασε στα παραπάνω σχόλια μου και θα καταλάβεις, τι παιχνίδι παίζεται. Οι μετανάστες που έχουμε στη χώρα μας σήμερα, αν είχαμε φράχτη, τι λες? Δεν θα ερχοντουσαν? Η δεν θα έρθουν αν τοποθετηθεί όλος ο φράχτης?Εκτός κι αν βλέπεις μόνο Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. ανωνυμε 1:03:00 π.μ.συγχαρητηρια για τα σςστα τοποθετημενα σχολια σου ! Χαιρομαι ιδιαιτερα, αισθανομενος ,οτι δεν ειμαι μονος με τη κριτικη μου στον κ. Κουλη !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά