Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Eίναι εικόνα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει;


Οφείλω να υπενθυμίσω -για να μην ξεχνιόμαστε- πως ο Π. Πολάκης δεν θα τιμωρούνταν από το κόμμα του γιατί στοχοποίησε δημοσιογράφους και απείλησε δικαστές, αλλά γιατί παρουσίασε δική του πολιτική πλατφόρμα. Η θριαμβευτική απαλλαγή του έστειλε μήνυμα προς όλα τα λούμπεν στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσαλώσουν. Να εγκαταλείψουν τον πολιτικό λόγο, έστω και στην πιο ακραία μορφή του-και να μετατραπούν σε κοινούς χούλιγκανς. Αφού απαλλάχθηκε ο «μεγάλος», άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και βγήκαν έξω τα πολιτικά λύματα. 

Έτσι εμφανίστηκε ένας πρώην δήμαρχος -υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- να απειλεί πως θα γιαουρτώσει τον Μητσοτάκη όταν επισκεφτεί την περιοχή του. Μάλιστα, ο γνωστός κλακαδόρος του Τσίπρα δεν αρκέστηκε σε αυτή τη δήλωση. Έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον εξευτελισμό του. Δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφία του με ένα γιαούρτι για να μας πείσει πως αυτό που είπε, το εννοεί. 

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε τη διαγραφή του από

τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Κουμουνδούρου πέρα βρέχει. 

Την δόξα του δήμαρχου τη ζήλεψε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από την ανανεωτική Αριστερά. Το σημειώνω αυτό για να δείξω πώς αυτό το κόμμα τρίβει στις μυλόπετρες του τους πάντες και τα πάντα. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Όλα τα λιώνει.

Λοιπόν, αυτός ο βουλευτής σε συνομιλία του με δημοσιογράφο εκφράστηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο για τους εισαγγελείς γενικά και ακόμα πιο χυδαία για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σε τέτοιο σημείο έφτασε η χυδαιότητα του, ώστε ο δημοσιογράφος δεν πίστευε στα αυτιά του και τον ρωτούσε πολλές φορές αν επιμένει σε αυτές τις εκφράσεις. Για να σας λύσω την απορία για το ποιος είναι ο βουλευτής, σας λέω ότι είναι αυτός που ανακάλυψε πως η 17 Νοέμβρη είχε υψηλά ιδανικά. 

Πώς κατάντησες έτσι ρε Μάκη; 

Το ενδιαφέρον είναι πως από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί για αυτές τις αλήτικες συμπεριφορές σιγή ασυρμάτου. Κάποιος θα μου πει ότι θα ήταν έκπληξη αν συνέβαινε το αντίθετο. Εδώ κατάπιαν τα παραπτώματα ολόκληρου Πολάκη, θα ασχοληθούν με μερικές «κουβέντες» του Μάκη και ενός δήμαρχου; 

Όμως δεν είναι αυτή εικόνα κόμματος που θέλει να ξανακυβερνήσει. Δεν είναι εικόνα κόμματος με κώδικα δεοντολογίας και στοιχειώδη σεβασμό προς τους θεσμούς και τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιον κώδικα δεοντολογίας, για αυτό και παραμένει απαθής μπροστά στις χυδαιότητες δεκάδων στελεχών του. 

Όσο είναι θεμιτό ένα δημοκρατικό κόμμα να μη διαγράφει στελέχη του γιατί διαφωνούν με τις επιλογές της ηγεσίας, αλλά τόσο είναι επιβεβλημένο να απομακρύνει όλους όσοι με την αήθη συμπεριφορά τους παραβιάζουν τις αρχές του και πλήττουν την δημόσια εικόνα του. 

Τελικά, όπως και να έχει είτε βρίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους χυδαία είτε ο αρχηγός σου επισκέπτεται εν γνώσει του λάθος κτίριο γιατί αυτό τον βολεύει, αναδεικνύεται η σχέση της κοινής αλητείας με την πολιτική αλητεία.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι κομμα ,ο Βενιζέλος ευστοχα τους χαρακτηρισε πολιτικη τσογλαναρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά