Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Δημοσκόπηση στο Βήμα: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής

Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα αμέσως πριν από την προκήρυξη των εκλογών και δημοσιεύεται με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Όπως προκύπτει, η ΝΔ δείχνει να ανακτά τις δυνάμεις της, διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6,9 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου και προηγείται με 33,8% έναντι 26,9%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 5,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμηση Ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και

ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσά τους να διαμορφώνεται στο 5,6%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ 25 με 4,4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%.

Πώς κρίνουν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

7 σχόλια:

  1. Η παράσταση νίκης είναι σαρωτική υπέρ της ΝΔ με ποσοστό 70% και τον ΣΥΡΙΖΑ να σέρνεται στο 17%! Τέσσερα ολόκληρα χρόνια η Ν.Δ μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις αυτό δείχνει ότι ο λαός δεν λησμόνησε την πιο κακή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης τον Σύριζα που τσάκισε την μεσαία τάξη δεν θέλει να τους βλέπει στα μάτια του και σε πολλές περιπτώσεις τους μισεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ρε Φίλε ΣυριζαΙε περνούσες καλλίτερα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ? Είχες καλλίτερη υγειονομική περίθαλψη, καλλίτερη παιδεία, καλλίτερη ασφάλεια, καλλίτερο μισθό, περισσότερες ανοιχτές τραπεζες, μεγαλύτερη σύνταξη, μικρότερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερους φορους, λιγότερους παράνομους μεταναστες,περισσότερες δουλειές? Δηλαδή με λίγα λόγια η καθημερινότητα σου ήταν καλλίτερη επί ΣΥΡΙΖΑ? Αν ναι , τότε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά ο Κατρουγκαλος και ο Γιανης καραδοκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η διακυβερνηση με τον Αλεξη ηταν καλιτερη, πιο σοβαρωερη, ειλικρινης, και πιστικη, ηξερες, οτι η καθε κρατικη θεση ηταν καλυμενη με ικανα κι αξιολογημενα, σοαβαρα προσωπα (οχι με γαλαζιους αδεξιους σταθμαρχηδες, οπως προσφατα, που αφαιρεσε τη ζωη απο 57 η 75 ατομα(, συναμα δε δεν ειχες το συναισθημα, οτι κυβερνασαι απο γονο οικογενειας που μονοπολει απο γενιες με το σοι της την πολιτικη ζωη στη Χωρα μας ! Ενα φαινομενο που παρατηρηται μονο στο Ελλαδα !
      Πουναι οι γονοι του Αντεναουερ και Κολ, του Ντε Γκολ, της κυριας Θατσαρ στην Αγγλια κλπ.? τετοιες ελληνικες καταστασεις συναντας σημερα μονο στην Αφρικη

      Διαγραφή
  3. Αναλυσεις στο γονατο με πρωταρχικο στοχο να φαινεται ο κ.Κουλη και παλι καταυδρωμενος πρωταθλητης !!
    Αμ αυτα περασαν χωρις καποια αξιολογα αχναρια ,γιαυτο και γρηγορα ξεχαστηκαν !!
    Η νεα περιοδος θαναι η λαμπρωτερη στη μεταπολεμικη ιστορια της χωρας μας με κυβερνητη τον Σταυραετο Αλεξη μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΤΡΟΦΕ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ...ΓΡΑΨΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε διαχειριστα ειστε για μενα η μεγαλυτερη απαγωητευση μετα το περασμα του Ελληνικου Πασχα, διοτι δεν δημοσιευετε τα σχολια μου οταν προκειται για μια μικρη κριτικη εναντι τοτ κ. Κουλη, απο τη μεγαλη οικογενεια που γεννοβολα μονο κυβερνητες απο τη δημιουργια του ελευθερου ελληνικοθ κρατους μας κι ως τα σημερα !!Κριμα ! Η κατασταση στο Ελλαδα μας
    στα μεσα δημοσιογραφιας ειναι τραγικη και απολυτα διαχωρισμενη σε μας και τους αλλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί επιμένεις σε κάτι που έχεις άδικο ; Στο ιστολόγιο είστε όλοι απλά φιλοξενούμενοι και έχει κανόνες δεν είναι ελευθέρας βοσκής . Αν διαβάζεις γράφω :Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
      Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
      Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
      Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
      Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.
      Αν και είσαι ανώνυμος βλέπει σου απαντάω και σου έχω τονίσει πολλές φορές να σχολιάζεις την ανάρτηση εσύ επιμένεις νομίζοντας ότι κάνεις αντιπολίτευση να πιπιλίζεις κ. Κουλης και να επιτίθεσαι στους αρθρογράφους .Αν κατάλαβες τι εννοώ μπορείς να γράφεις αλλιώς υπάρχουν χιλιάδες άλλα ιστολόγια .

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά