Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή;


Στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει διαρκώς έδαφος. Έχει ήδη επανέλθει σε ποσοστά που βρισκότανε πριν την τραγωδία των Τεμπών και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές δείχνει να «κλειδώνει» την πρωτιά. Αρκεί αυτό για να είναι πρωθυπουργός και στην επόμενη τετραετία; Όχι! Η απλή αναλογική μπορεί να αποτελέσει πηγή ανωμαλίας, πυροδοτώντας μια νέα κρίση για την Οικονομία και κατ’ επέκταση για την ίδια την χώρα. Υπάρχουν παράγοντες στο εξωτερικό που θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα σε κρίση.

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η χώρα που σήκωσε σύνορα στην Θράκη και στο Αιγαίο, η χώρα που συντάχτηκε πλήρως με τους συμμάχους της και έστειλε όπλα στην Ουκρανία. Η εξωτερική της πολιτική ήταν ...μονοδιάστατη. Πράγματι. Και έτσι άλλαξαν οι ισορροπίες που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια ήταν μόνο σε βάρος μας. Υπάρχουν, πράγματι, δυνάμεις στο εξωτερικό που θα ήθελαν να την Ελλάδα να αλλάζει γραμμή και από την πλήρη στοίχιση πίσω από τις αμερικανικές θέσεις να αποκτήσει μία πιο …

πολυδιάστατη πολιτική. Να επιστρέψουμε, δηλαδή, εκεί που ήμασταν το 2019. Μία Ελλάδα που στο όνομα του διεθνισμού θα αποκτήσει πιο φιλικές σχέσεις με Ρωσία και Κίνα, που θα ρίξει τα σύνορα στον Έβρο και στο Αιγαίο, που θα σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, στο όνομα πάντα της ειρήνης και της … αδελφοσύνης των λαών.

Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αυτή η «πλήρης ανατροπή» είναι να μην έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δηλαδή να μην φτάσουμε σε δεύτερες εκλογές. Διότι η πρωτιά του Κυριάκου στις πρώτες εκλογές και η επικράτησή του στην συνέχεια με την ενισχυμένη αναλογική, δεν αμφισβητούνται. Εκείνο που πραγματικά αμφισβητείται είναι το αν θα φτάσουμε σε δεύτερες εκλογές. Για αυτό και ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Από την Προοδευτική διακυβέρνηση πέρασε στην κυβέρνηση ανοχής και στο ταξίδι στην Γερμανία. Δεν θα μας παραξένευε αν στο τέλος πρότεινε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για πρωθυπουργό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ζητούμενο για τον κ. Τσίπρα είναι να διαλύσει την ΝΔ σε δύο ή τρία κομμάτια. Το ζητούμενο για κάποιους στο εξωτερικό είναι η αλλαγή του status στην Ελλάδα. Οι δρόμοι τους συναντιούνται…

Το βασικό θέμα, λοιπόν, για την ΝΔ είναι να μπορέσει να κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Να περάσει το μήνυμα στους ψηφοφόρους της ότι οι πρώτες εκλογές είναι στην πραγματικότητα πιο κρίσιμες απ’ ότι οι δεύτερες. Διότι, πολύ απλά, μπορεί να μην υπάρξουν δεύτερες.

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

2 σχόλια:

  1. Παγκόσμιο ρεζίλι ο Τσίπρας.

    28.04.2023, 06:23

    Παγκόσμιο ρεζίλι ο Αλέξης."Θα έρθει το κλιμάκιο της UNESCO "τσίριζαν οι φαιδροί Συριζαίοι! "Έγκλημα της "Τσιμεντώνη» στο μνημείο της Ακρόπολης" φώναζαν οι σκοταδιστές αριστεροί απαξιώνοντας το μεγάλο έργο του διακεκριμένου καθηγητή Δημήτρη Κορρέ! Ώσπου ήρθε τελικά το κλιμάκιο της UNESCO με αποτέλεσμα η έκθεση που συνέταξε να καταστεί ύμνος για τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και ταυτόχρονα να αποτελέσει έναν ακόμα κόλαφο παγκοσμίου βεληνεκούς για τους ψεκασμένους Συριζαίους. Η έκθεση 70 σελίδων της Unesco για την Ακρόπολη δίνει αποστομωτικές απαντήσεις στις υστερικές κραυγές των Συριζαίων για δήθεν "τσιμεντοποίηση" της Ακρόπολης και καταλήγει πανηγυρικά: "Πολλές από αυτές τις πρακτικές θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα για προσπάθειες συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο". • Πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωβουλή! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ ενώ υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα. • Χαστούκι στον ΣΥΡΙΖΑ από την Γαλλία που υιοθέτησε από το Μάρτιο ήδη το «καλάθι του νοικοκυριού» ενώ και άλλες χώρες εξετάζουν σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης την εφαρμογή του. • Ρεζίλι διεθνώς ο ΣΥΡΙΖΑ με το σκάνδαλο «Γεωργούλη» ο οποίος, τρομάρα του, πρωτοστατούσε υποκριτικά σε καμπάνιες του #MeToo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρα εσυ παλι με το χαστουκι , λες και το χασουι τοφαγε τουρκος !
    Τραβας και πας κακα ελληνα σαμπροστα!! Να σκεπτεσαι παντα οτι ειμαστε απο τους λιγους στην οικουμενη που φαγωθηκαμε ξανα και ξανα με εμφυλιουςπολεμους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά