Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Ανέκδοτα


Μετά τη μαζική έξοδο επιστροφή στην άδεια Αθήνα. Ο ζορισμένος κοσμάκης που τη "βγάζει με κουπόνια", σύμφωνα με το επινοημένο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δράμα του «μαύρου Πάσχα", γυρίζει με αγαλλίαση σπίτι του.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πολίτες δεν αντιλήφθηκαν ότι ζουν σε μια χώρα γενικευμένης φτώχειας και ανθρωπιστικής κρίσης, όπως προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξαιτίας αυτής της ασυγχώρητης άγνοιας τους σύρθηκαν οι Χριστιανοί σε καταναλωτικό κορεσμό. Όπως, τέλος πάντων, επιβάλει το έθιμο.
Εφόρμησαν μαζικά σε χωριά, αποβιβάστηκαν σε νησιά, επέλασαν σε ξενοδοχεία και ταβέρνες . Ξόδεψαν σε βενζίνες, διόδια, ακτοπλοϊκά, ξεφάντωσαν με χορούς, γιόρτασαν τη Λαμπρή με τραγούδια, καταβρόχθισαν σούβλες με πανάκριβα αρνιά μετά από εθελοντική νηστεία.

Δεν συνετίστηκαν από το παράδειγμα του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης που διήνυσε απέριττα τις άγιες μέρες του Πάσχα σε τοπίο λιτότητας, κατάνυξης και μελαγχολίας. Ειδικότερα όταν πέταξε από το μπαλκόνι, με περισσότερο μπρίο από ότι ο μακαρίτης Τόλης Βοσκόπουλος, το δικό του πήλινο Μπότη στο κέντρο της Κέρκυρας δίπλα στο Λιστόν.

Προφανώς, καθένας έχει δικαίωμα να πηγαίνει για να γιορτάσει όπου θέλει και μπορεί. Δεν τον εξαναγκάζει ο συμβολισμός των ημερών να μεταβεί πχ στον Έβρο για να ανάψει ένα κεράκι στη μνήμη της "άταφης" Μαρίας.

Ούτε τον υποχρεώνει το Αναστάσιμο νόημα της αγάπης και της αλληλεγγύης να αποφύγει που λέει ο λόγος τη Πάρο. Μόνο και μόνο για να μη μείνει αντί 2.000 ευρώ τη βραδιά στη, κατασκευασμένη με δάνειο της Εργατικής Κατοικίας, βίλα του βουλευτή Γιάννη Ραγκούση.

Πόσο μάλλον αν ως ευαίσθητος σκεφτεί ότι με την εκεί Πασχαλιάτικη διαμονή του θα ξεσπιτώσει τα παιδιά του ιδιοκτήτη. Αντίθετα, υπό το παντοτινό ελπιδοφόρο μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου, μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης να συνθέτει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του.

Να προσδοκά Ανάσταση νεκρών, όπως για παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας ως συνυποψήφιους του Νίκου Φίλη και του Θοδωρή Δρίτσα, τον σταμπαρισμένο ως μικροκαραμανλικό "τουιτερά" Ευάγγελο Αντώναρο και το παρωχημένο ως καλαμπουρτζή Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου,

Και βέβαια στο εορτάσιμο πνεύμα του Πάσχα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε Γιώργο Κατρούγκαλο να αμολάει στρακαστρούκες και βεγγαλικά. Να υποστηρίζει με προεκλογικό οίστρο ότι και για τον αιματηρό εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται η κυβέρνηση. Επειδή δήθεν παραχώρησε στην ρημαγμένη Αφρικανική χώρα το λογισμικό Predator.

Ωστόσο στο αποκορύφωμα του καταυγασμού της Πασχαλινής παράδοσης απαιτείται και το "κάψιμο του Ιούδα". Άρον άρον τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του, λαλίστατου για την ανηθικότητα των άλλων, ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης ύστερα από καταγγελία για παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά.

Η πρεμούρα οφείλεται ενδεχομένως στο ότι το ηθικό πλεονέκτημα του κόμματος ζυγίζεται εκάστοτε με διαφορετικά σταθμά. Από τη μια ξωπετάει τον ευρωβουλευτή του που στη περίπτωση του ισχύει το τεκμήριο αθωότητας και βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα . Από την άλλη
διατηρεί στα ψηφοδέλτιά του τον καταδικασμένο ομόφωνα και αμετάκλητα για παράβαση καθήκοντος Νίκο Παππά,

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι με τέτοιες παραπειστικές προσεγγίσεις και αντιφατικά καμώματα η πορεία προς τις κάλπες της υποτιθέμενης "δεύτερη φορά"αριστερά, προμηνύεται τόσο εκρηκτική όσο και διασκεδαστική. Όχι μόνο λόγω εκτόξευσης καταγγελτικών πυροτεχνημάτων αλλά και επειδή αυτά θα γαρνιριστούν με απολαυστικά ανέκδοτα.

 Δημ. Παγαδάκης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

12 σχόλια:

  1. Το ιδιο ενιωσα και γω σαν ελλην μεταναστης ερχομενος στο τοπο μου για το Πασχα. Ενα μουδιασμα , μια στεναχωρη κοινωνια, κλεισμενη και αποπροσανατολισμενη!! Μονο ο κ.κουλη
    στις εμφανησεις το παιζε ξενοιαστος , μετα τις προσφατες ζημιες και καταστροφες που συσωρευθηκαν στο τοπο μας !! Ειχα την εντυπωση σολη τη διαρκεια της παραμονης μου,οτι το βαθυ κρατος τον αδικοχαμο απο 75 ελληνες με τον γαλαζιο σταθμαρχη προσπαθουσε με καθε τροπο να τον αποσβησει απο τη μνημη του λαου μας. Η ακριβεια γκαλοπιζει κι ενα νεο εργοστασιο δεν ειδα πουθενα να καπνιζει . Οι ελαιοπαραγωγοι τη μιση σοδεια τους την αφισαν και σαπισε, διοτι δεν ειχαν εργατηκα χεργια~ ολοι οι Αλβανοι φυγαν για τη Γερμανια.
    Ταχω χαμενα,δεν ξερω τι αλλο να πω για να μην ξαναδω τον ιδιο συρφετο στην ελληνικη Βουλη μας,οπως τακτικα γραφει ενας αναγνωστης εδω, ενοοντας βεβαια .....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ κ κουλη εισαι αλλο ανεκδοτο...αληθεια τι κανει ο φιλος σου ο Γεωργούλης;

      Διαγραφή
    2. Η προσπαθεια της δημοσιογραφικης παραταξης του κ. κουλη να αποσπασει την προσοχη απο το κυβερνητικο χαλι και τη στασημοτητα ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡ΅ΩΣΕΙ σε δηθεν σκανδαλα της αντιπολιτευσης ειναι καταφανης!!
      Ξαφνικα κι αναπανταχτα μιλαμε τωρα για πισωγυρισματα χρονων ...!

      Διαγραφή
    3. Συμπληρωματικα στα παραπανω το ημερομησθιο για απλη ανεδειδικευτη/βοηθητικη αγροτικη εργασια σχεδον διπλασιαστικε !! Απλη δουλεια για να μαζεψω μονο τις κομενες αμπελοβεργες στ~αμπελι και τα λιοκλαρα μετα το κλαδεμα κατω απο τις ελιες μου το πληρωσα για 7,5 ωρες, μαζι και με τα ενδιαμεσα διαλειματα, 50 ευρω ,ητοι κοντα 7ευρω την ωρα ??
      Ερωτημα < Ειναι παντου τοσο υψηλο το ημεομησθιο η με κοροιδεψε ο εργατης μου?Πρεπει να το μαθω για να μεταβιβασω τη νεα κατασταση και στον κ. Κουλη, που θαχει προφανως αγνοια για το τι συμβαινει στον αγροτικο κοσμο !
      Πολλα δε κτηματα παραμενουν ακλαδευτα και απεριποιητα !
      Του χρονου θαχουν γινει ζουγκλα κ. Κουλη !!

      Διαγραφή
  2. Επειδή τελευταία είχες παραπονεθεί , είσαι ο μοναδικός που γράφεις άσχετα θέματα με το θέμα της ανάρτησης σας είχα προειδοποιήσει όλους ότι θα διαγράφονται εσύ μόνο επιμένεις και μια συμβουλή το κ. Κούλης δεν κολλάει σε όλες τις αναρτήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Βασιλη , θεωρω υποχρεωση μου να σε επαινεσω για τη προειδοποιηση σου !
    Ειμαι εκτος θεματος, οταν γραφω μια παρατηρηση για τον κ.κουλη, τον κυβερνητη μας?
    Αμεμπτος κατα την ταπεινη γνωμη μου ειναι μονο ο Κυριος , του Οποιου την Ανασταση θα τιμαμαι και για μερες ακομα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε ανόητε 07:40:00 από τη μια μεριά είσαι με την εργατική τάξη, και από την άλλη δεν θέλεις να πληρώνεις 50 € για κλάδεμα. Τελικά με ποιους είσαι με τους καπιταλιστές του Μητσοτάκη ή με τους εργατες του Τσίπρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:31:00 π.μ. EEST και βεβαια ειμαι με τους εργατες του σταυραετου μας Αλεξη !
      Ισως να μη με καταλαβες ! Δεν εγραψα για ειδικευμενο κλαδουχο, εγραψα για μια απλη χειρονακτικη δουλεια δηλ. το μαζεμα απο λιοκλαρα και τις κομενες βεργες απο ενα αμπελακι, διαρκειας 7 1/2 ωρων, με καφε και καλουδια, τσιπρο και κρασι που τουδωσα και τα πηρε μαζι του!!
      Κι οσο για τον κ. Κουλη , σε περιπτωση και δευτερης εκλογης του, δεν ξαναρχομαι στη Ελλαδα, ουτε και για το επωμενο Πασχα, αμα ειμαι καλα!! Ο κ. Κουλη πρεπει να φυγει, διαφορετικα η Ελλαδα μας θα γινει και θα παραμεινει ενα απομακρο θερετρο
      για τουριστες, μη συγκρινομενο με κεινα της Ιταλιας , Ισπανιας , Ελβετιας... Οι χωρες αυτες εχουν μεν τουρισμο , εχουν δε και ανεπτυγμενη βιομηχανια και πληρη απασχοληση ! Ουδεμια συγκριση με την κατασταση στο Ελλαδα του κ. Κουλι!

      Διαγραφή
    2. Περυσι πληρωναμε 35/40 εωρω το αγροτικο ημερομησθιο, φετος εγινε 50+!!!
      Το δε βρε να το πεις στο πατερα σου !!

      Διαγραφή
  5. Αναθεμα κι αν καταλαβες το προβλημα της αγροτιας μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρυσι το λάδι είχε 3€ το κιλό, φέτος είχε 5€ το κιλό. Ο εργάτης να πάρει το ίδιο μεροκάματο , το αφεντικό 60% παραπάνω! Η πάλη των τάξεων καλά κρατεί, αλλά μη πειράξουμε τη τσέπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά