Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ανδρέας Δρυμιώτης: Πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, εξάντλησε το κεφάλαιό του


Στην ανατομία της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές προχώρησε ο γνωστός εκλογολόγος Ανδρέας Δρυμιώτης, σε συνεντευξη του στο «Πρώτο Θεμα» αναλύοντας με ψυχραιμία γιατί τελικά ο κόσμος επέλεξε τη σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας και όχι τους ακροβατισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κορυφαίος εκλογολόγος θεωρεί ότι βασική αιτία της συντριβής είναι ο Αλέξης Τσίπρας και πως εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει πραγματικά να αλλάξει κάτι, τότε θα πρέπει αν σκεφτεί σοβάρα την απομάκρυνση του αρχηγού της.

Στην ερώτηση εάν ο Τσίπρας στις 25 Ιουνίου το βράδυ φεύγει; Ο εκλογολόγος απάντησε ευθεώς «Πρέπει να φύγει. Ο Τσίπρας έχω την εντύπωση ότι εξαντλήθηκε, εξάντλησε το κεφάλαιό του. Όταν τέσσερα χρόνια δεν έκανε την αυτοκριτική του, να διορθώσει, να γίνει ένα πραγματικά συστημικό κόμμα, και εξακολουθούσε να πορεύεται με τη διαμαρτυρία.

Δεν γίνεται αυτό. Σε όλα τα πράγματα ήταν κόντρα. Σε όλα. Από πού να το πιάσουμε; Στον εμβολιασμό; Που έλεγε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια; Στο θέμα των συνόρων; Που ο

Παπαδημούλης ζήτησε να μη δώσει λεφτά η Ευρωπαϊκή Ενωση για να επεκτείνουμε τον φράχτη; Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος», τόνισε ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Τα αίτια της συντριβής

«Να σ’ τα εξηγήσω. Ο Κατρούγκαλος και η διαχείριση του Κατρούγκαλου ήταν θανάσιμο λάθος. Ο Κατρούγκαλος είπε ότι “μπορεί να ξαναβάλουμε το 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες επί των εισοδημάτων”. Η διαχείριση είναι ακόμα χειρότερη. Η διαχείριση ήταν ότι τον υποχρέωσαν σε παραίτηση, ενώ αν δεν τον υποχρέωναν σε παραίτηση και έλεγαν ότι ήταν προσωπικές του απόψεις, πολύ πιθανόν να μην είχε το impact που είχε. Απόδειξη αυτού του πράγματος είναι ότι στα exit polls οι ελεύθεροι επαγγελματίες δώσανε 54% στη Νέα Δημοκρατία. Πρόσεξε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα είναι 1.800.000 άνθρωποι. Και πόσους επηρεάζουν και στις οικογένειές τους αυτοί; Αυτό το πράγμα συνέβη τις τελευταίες τρεις ημέρες. Δεν μπορούσε να αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

«Δεύτερο, η Θεανώ Φωτίου. Είναι δυνατόν να μιλάει για μεσαία τάξη με 5.000 ευρώ τον χρόνο; Εκείνη την ώρα έχεις βάλει απέναντί σου το 90% του πληθυσμού. Ξέρεις γιατί; Επειδή ο άλλος σκέφτεται πως αν δηλώσει 6.000 ετησίως θα θεωρηθεί πλούσιος και η Εφορία θα τον γδάρει», προσθεσε ο εκλογολόγος.

«Τρίτο, πολύ σημαντικό. Το ότι προσκάλεσε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής μπορεί από μόνο του να μην είναι σημαντικό, σε συνδυασμό όμως με το γεγονός ότι δεν ψήφισε την τροπολογία εναντίον του Κασιδιάρη, ο κόσμος -γιατί δεν είναι βλάκας- σου λέει “κάτσε, ρε φίλε, αυτός ψαρεύει σε θολά νερά”. Eίναι συνειδητή επιλογή του να ζητάει από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να τον ψηφίσουν», υπογράμμισε ο Ανδρέας Δρυμιώτης

 tomanifesto.gr

1 σχόλιο:

  1. Έχουν υποχρέωση οι εναπομειναντες ψηφοφόροι του Σύριζα να τον στείλουν σπίτι, γιατί έτσι μόνο θα διασωθεί το κόμμα.
    Είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την μετάλλαξη του Σύριζα.
    Αν μετά τις επόμενες εκλογές παραμείνει αρχηγός του κόμματος,η διάλυση θα είναι διούρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά