Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Τι μας έμαθε το 2008


● ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ όταν δηλώνει ότι δεν ήξερε- δεν γνώριζε, δηλαδή, ότι απέτυχε στον ρόλο του για το σκάνδαλο που συγκλόνιζε επί 4 μήνες τη χώρα, τότε καταχειροκροτείται η αποτυχία του αυτή από τους βουλευτές του!
● ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ της Νέας Δημοκρατίας «ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν»! ● ΟΤΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» και «όσο ψηλά και αν βρίσκονται» σημαίνουν κουκούλωμα! ● ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ της «απογραφής» μετά 5 χρόνια «νέας διακυβέρνησης» βάζει φόρους 7,2 δισ. ευρώ επί δικαίους και αδίκους δηλώνοντας εμπράκτως την αποτυχία του (αλήθεια, γιατί δεν κάνει μία απογραφή τώρα;).
● ΟΤΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ παραιτήσεις «για το θεαθήναι», δεν γίνονται αποδεκτές και «ούτε γάτα ούτε ζημιά»!
● ΟΤΙ ΜΕΤΑ τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό που κατέρρευσε από μόνος του, κατέρρευσε και ο υπαρκτός καπιταλισμός από μόνος του επίσης!
● ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ δίνει τη θέση της στην ελεύθερη λεγόμενη, αλλά ασύδοτη αγορά, η ίδια «τρέχει και δεν φτάνει» (κι ο λαός πληρώνει)!
● ΟΤΙ ΤΟ 2009, και όχι μόνο, θα πληρώνουμε το 2008 με δανεικά που θα παίρνουμε με τοκογλυφικούς όρους!
● ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ η θλιβερή πραγματικότητα. Κι άλλα μάθαμε από τους εγχώριους δασκάλους της «σεμνότητας και της ταπεινότητας». Αυτό όμως που δεν μάθαμε, ούτε θα μάθουμε, είναι «πού πήγαν τα λεφτά», σε ομόλογα, δομημένα και αδόμητα.
Τι να ευχηθώ; Καλή Χρονιά, ψυχραιμία, αλλά και περισσότερη γνώση, ώστε να μη λέμε εκ των υστέρων το περίφημο «Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα».
Τoυ Τηλέμαχου Χυτήρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά