Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Η λύση του προβλήματος


Αντιγράφουμε από τον Δημοτικό και κοινοτικό κώδικα :

Άρθρο 97
Πρακτικά συνεδρίασης

1. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικού υπαλλήλου. Τα πρακτικά καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο» ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Ο δημοτικός υπάλληλος κρατεί παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά.

2. Τα απομαγνητοφωνημένα ή απομαγνητοσκοπημένα κείμενα μεταφέρονται σε φύλλα χαρτιού, τα οποία αριθμεί και μονογράφει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Στο τέλος του έτους, τα πρακτικά αυτά βιβλιοδετούνται, με ευθύνη του προέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Αν σε κάποια συνεδρίαση δεν είναι δυνατή η χρήση μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο», τηρούνται πρόχειρα πρακτικά, τα οποία αντιγράφονται σε φύλλα χαρτιού, που έχουν τη μονογραφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τα φύλλα αυτά παίρνουν αρίθμηση που αποτελεί συνέχεια της αριθμήσεως των απομαγνητοφωνημένων ή απομαγνητοσκοπημένων κειμένων και βιβλιοδετούνται μαζί με τα κείμενα αυτά.

Η μη τήρηση των πρακτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμος Πελασγίας ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος που δεν διαθέτει μαγνητοφωνικές εγκαταστάσεις αυτό δηλαδή που επιτάσσει ο Δημοτικός κώδικας.
Είναι προφανές ότι ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου δεν προλαβαίνει να καταγράψει όλες τις απόψεις ,τις τοποθετήσεις, τους διαλόγους .
Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα σε μερικούς να αναιρούν με ευκολία τα λεγόμενά τους,να συκοφαντούν ανέξοδα,
και να λοιδορούν εκ του ασφαλούς , γνωρίζοντας ότι δεν θα καταγραφούν.
Πιστεύω ότι η προμήθεια του συστήματος είναι επιτακτική ανάγκη και σίγουρα θα αποτρέψει φαινόμενα, όπως αυτό του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά