Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Βύθισαν τους πολίτες στην ανασφάλεια


1. Το χθεσινό τραγικό περιστατικό στο Βύρωνα, δείχνει αυτό που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει: υπάρχει μείζον ζήτημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Και το χρεώνεται εξ ολοκλήρου η σημερινή κυβέρνηση. Έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
2. Δυστυχώς, κατάφεραν να διαλύσουν και την αστυνομία. Και εδώ δεν μπορούν να επαναλάβουν τα παραμύθια για ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Το 2004, με πολύ κόπο, είχαμε φτάσει στο σημείο να οικοδομείται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην Ελληνική Αστυνομία. Τι παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ το Μάρτιο του 2004; Ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης της Ν.Δ. δήλωνε στις 26 Ιουλίου 2004: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία και μας το λένε και οι διάφοροι ξένοι Υπουργοί με τους οποίους μιλάω, είναι ίσως η πιο άρτια εκπαιδευμένη σε στελεχιακό επίπεδο και ειδικά σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς απ' όλη την Ευρώπη».
3. Αυτή την Αστυνομία την κομματικοποίησαν πλήρως. Έκαναν κανόνα την αναξιοκρατία, επιβραβεύοντας πρόσφατα όλους αυτούς που απέτυχαν να προστατέψουν την δημόσια περιουσία, που πλήγωσαν το αίσθημα ασφάλειας του ελληνικού λαού. Αποτέλεσμα: Τα τελευταία 5 χρόνια όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας επιδεινώθηκαν δραματικά. Ο αριθμός π.χ. κλοπών-διαρρήξεων από 42.397 το 2004 εκτινάχθηκε στις 67.813 το 2008.
4. Έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε ξανά ασφάλεια και σιγουριά στην καθημερινότητά μας. Ξαναχτίζοντας από την αρχή μια διαλυμένη Αστυνομία. Μία Αστυνομία, η οποία δεν είναι δίπλα στον πολίτη. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένες. Θα το κάνουμε επαναφέροντας την αξιοκρατία. Βγάζοντας τους αστυνομικούς από τα πάρεργα που τους έχουν καταδικάσει. Η δουλειά του αστυνομικού είναι δίπλα στον πολίτη και είναι η προστασία του πολίτη. Αυτή είναι η βασική του αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά